Lista

Lista: Tillvalen som ökar bilens värde

28 maj 2016
Bilauktionssajten KVD har tillsammans med Sifo undersökt vad köpare vill ha för utrustning på begagnade bilar.

Kommentarer

#1 • 28 maj 2016
Axa
Tror knappast att bilen ökar i värde Flera av tillvalen anser jag är onödiga, andra desto bättre.
#2 • 28 maj 2016
Tvärnit
Det är klart att jag villa ha alla utom nr 10, den alla normalt funtade människor vill se i första hand, jadå, jadå. Jo andra hands värdet ökar faktiskt då värdet ligger kopplat till vad folk vill ha.
#3 • 28 maj 2016
muskorv
Konstig lista tycker jag, undrar hur undersökningen gick till och hur man definierar tillval? Blåtandshandsfree och automatisk klimatanläggning tog jag för givet skulle ligga högt upp på listan. Visserligen näst intill standard på nya bilar, men inte självklart till begagnade.
#4 • 29 maj 2016
a128
Extra förvaringfack tex. under stolarna är ett litet + , resten är överflödigt krims -krams vill man ha blåtand finns bilradio med sådant inbyggt
#5 • 29 maj 2016
Axa
Tvärnit Grov missuppfattning att det skulle ske en värdeökning. Ju fler tillval desto högre inköpspris och räknar man samma värdetapp i % som för en bil utan tillvalen då är det klart att du har ett något bättre begagnatpris. Men att tillval ÖKAR bilens begagnatvärde? Låt mig skratta inombords.
#6 • 30 maj 2016
adzam
Mindre tillval mindre krångel.
#7 • 30 maj 2016
Axa
Räknas inte automat som tillval? Borde ju vara poppis.
#8 • 30 maj 2016
Tvärnit
Axa jag brukar säga som så att verkligheten är det sanna och övrigt är spekulation och önsketänkande. En för sin tid "maxad" bil är under helas sin cykel mer eftertraktad än en basmodell, det finns inget att greppa om i en basutrustad bil, att den är fin väger inte jämt upp mot ett saltat ex.
#9 • 30 maj 2016
Tvärnit
Adzam. Jag som är mitt livet blir lite förvånad över hur seglivad myten är om att elektronik o teknik endast är till bekymmer, det går sönder..... Det bevisades redan på 70-talet att så ej är fallet. De då billigare japanska bilarna kom lastade med lull-lull såsom elektriska fönsterhissar...det kommer aldrig att hålla sa en del patriarker som levde kvar i att bilen skulle ha "ryss servo" alltså en satans stor ratt o rediga vevar men si de fick fel. Ryssarna hakade på den rådande antitrenden och började sälja Lada/VAZ och det rätt lyckosamt då koftaner, svårmodiga pipskägg o henna kvinnor kom tågandes efter denna rediga evighetsmaskin för en billig penning, jo. jo dom var bra..en dag i taget, herre je vilken skitbil likt som de var på den gamla goda tiden, det var inte bättre förr.
#a • 30 maj 2016
Axa
Tvärnit Och i verkliga verkligheten så tjänar man varken pengar eller har värdeökning på oavsett eftertraktad volymmodell eller megautrustad volymmodell. Tror folk behöver lära sig skillnad mellan spara och tjäna samt i det här fallet "ökar i värde". Vanligt är det att folk utbrister att dem tjänat pengar när de handlat på rea eller rabatterat pris. Jasså? Va bra då säger jag upp mig och går runt och handlar på rea så tjänar jag min inkomst. Fail!