Lista

Lista: 19 Sommarbilar

2 juli 2018
Sommaren är här med sol och värme som lockar till bilutflykter. Här är bilarna som Vi Bilägare helst skulle vilja glida runt i – Vilken är din favorit?

Kommentarer

#1 • 23 juni 2017
adzam

Mazda Miata.

#2 • 23 juni 2017
saabnisse

Vete sjutton om inte Saaben är den snyggaste i hela paraden.
Men jag tror det skulle vara roligast med Ford CC 35an om man står ut med den jobbiga suffletten, den tröga styrningen, den tröga kopplingen och de usla mekaniska bromsarna som verkligen kräver gott avstånd till framförvarande.
Men ljudet från den gammaldags sidventilade V8an är härligt.

#3 • 23 juni 2017
Tvärnit

Oldsmobile Toronado 1966 och med denna lacken. Jag har ägt några coupeer och coupe är kärleken, en flådig coupe ska de va!

#4 • 23 juni 2017
T-gul

Volvo Amazon, folkhems och välfärdsbilen, från tiden utan massa "hemresande" iskrigare.

#5 • 25 juni 2017
Roger Skagerström

Hahah T-gul låt mig gissa att du har mycket wunderbaums i bilen?

Miatan :P Eller ja Renault Spidern är ju frän med.

#6 • 25 juni 2017
Uffeeh

Commodoren - vill ha. Helst en 71:a GS/E men även en GS går bra. Har alltid varit en av mina absoluta favoriter.
Och Mercan 220S är inte så tokig den heller även om jag föredrar efterträdaren, fenmercan från tidigt 60-tal.

#7 • 25 juni 2017
Tvärnit

Hehehehe..måste skratta lite, jag kom att tänka på svärfars fina Amazon-67 som jag och min fru som unga o oskuldsfulla fick den äran att låna ja hennes bror han fick inte närma sig bilen!...Ja vi for upp till dalarna och väckte intresse överallt som vi kom folk kom fram och började prata och det var speciellt, och vi var så söta så, jaehhh... ett sådant där kärt bilminne.
Det var något år sedan nu som svärfar tröttnade och frågade oss om inte vi ville köpa Pärlan?
Det är som jag säger att en del saker gör sig bäst i minnet, det var då en herrans år sedan sistens och ja vi provkörde bilen och fann ingen lycka alls! En djävla drög rent ut sagt!
Nu var det väl inga problem att bli kvitt en fin Amazon som sagt men när jag ser en del i sina äldre vardagsbilar hur de leer saligt som i Nirvana, det är 27 grader varmt ute, sätes galonen smackar smärtsamt mot låren och säkerhetsbältets spänne den bränner, det luktar varm motor och troligen även lite bensin, fläkten den rasslar som en sådan där löjlig propeller på trästicka som man köpte på marknader förr och ur kommer en ljummen fes. Då är jag glad att jag inte är allvarligt smittad utan att jag är med o njuter av livet.

#8 • 25 juni 2017
saabnisse

Ja Tvärnit, det var det jag menade med Forden, vacker att se, men jobbig att köra.
Det gäller f.ö. de flesta äldre bilar, men de som aldrig kört dem vet inte.
Livet utan servo var grymmare.

#9 • 25 juni 2017
Axa

Tvärnit
Haha.

Om vi nu ska prata sommarbil så skulle jag själv kunna tänka mig en tvåsitsig liten cab, helst med mittmotor. Miata, TT, Boxster, nya Spidern...

#a • 25 juni 2017
Tvärnit

saabnisse. Den Forden är verkligen en vacker skapelse. Jag har gått i tankarna om man skulle skaffa sig något men nej...en del bilar var förbannat trevliga även förr jag minns särskilt en original krämvit Plymouth Barracuda - 65 från då när jag var en liten pöjk..USA låg då hästlängder före oss i allt. Vilken bil det var mot det man då var van vid och den spann som en katt, jag var mäkta imponerad och intresserad vilket roade ägarinnan så att ja jag fick åka med ibland och jag tror att det har bidragit till min vurm för coupeer och kanske även för kvinnor..ja någonstans så börjar allting.
Har aldrig kört en Barracuda som i sin tur bygger på´Valiant och då var de något helt annat men fan vet idag om jag skulle uppskatta färden då bilar har gått så framåt att den billigaste budgetbilen är himmelriket mot det mesta på den tiden som Amazon fanns.
Jo vad fan jag har ju ägt en Saab 96 den var sannerligen bra fortsatt in på 80-talet, en betydligt bättre bil på vägen mot farsans Peggor och de Volvo 140 o tidiga japaner annat som jag kört o åkt i och ljudet ur en V4 är speciellt, tryggt på nå vis.