Vi Bilägares forum

Trygg Hansa och fel på styrenheten till airbagen

Trygg Hansa och fel på styrenheten till airbagen

Har en Volvo V50 där verkstaden konstaterade fel på styrenheten till Airbagen, i försäkringen finns stilleståndsersättning som ersätter stillestånd i max 65 dagar. Lämnade bilen hos Bilia i Hallstahammar och efter en månad godkände Trygg Hansa ett byte av styrenheten till Airbagen som konstaterades vara trasig. Man vill inte betala stilleståndsersättning för mer än 8 dagar vilket man anser vara en normal tid för att beställa reservdelar och utföra reparationen. Under tiden tycker man att jag skulle använda bilen eftersom den gick att köra och jag hävdar att en bil utan fungerande airbag ska man inte använda för att undvika att utsätta sig för onödiga risker. Vill gärna ha synpunkter på Trygg Hansas inställning.

Uppdaterat: 2017-03-14 23:54

Kommentarer

Hade Trygg-Hansa för många år sedan och första gången jag någonsin behövde utnyttja försäkringen i ett solklart fall så bråkade de och betalade mig en struntsumma som inte på långa vägar räckte till vad jag behövde göra på bilen. Har inte haft Trygg-hansa sedan dess för dagen efter de hade sagt sitt sista ord så bytte jag försäkringsbolag och det har jag inte ångrat.
Trygg-hansa inställning är "betala ut så lite som möjligt till kunden och kan vi så skall vi undvika att hjälpa till på alla sätt vi kan."

Uppdaterat: 2017-03-15 07:41
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Har också haft problem med T-H men i vårt fall rörde det sig om en barnförsäkring där T-H initialt hävdade att skadan var orsakad av sjukdom och inte av den uppenbara olycka som orsakade den svåra skadan i barnets knä. Det krävdes mycket arbete innan vi fick dom att ändra sig men skadan är fortfarande inte slutligt reglerad så T-H är ett avslutat kapitel inför framtiden även här.

Uppdaterat: 2017-03-15 09:56

Har tyvärr samma dåliga erfarenheter när jag fick bilen stulen för några år sedan. Tjuvarna var ovarsamma och hade brutit och bänt, hällt ut öl i bilen, orsakat en buckla, brutit upp tanklocket helt i onödan, knäckt radioantenn o backspeglar och stulit alla fyra hjulen (eller om delar av det skett där de dumpat bilen i Västerås hamnkvarter, det vet man ju inte).
TH ifrågasatte varenda sak och krånglade i flera månader innan de betalade ut en minimal ersättning, långt ifrån vad jag fick kosta på att få bilen i skick igen. Men man orkar ju inte bråka hur länge som helst.

Uppdaterat: 2017-03-15 22:13
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

TH hör ju dessutom inte till dom billigaste bolagen att försäkra bilen hos, när jag kollat (snarare tvärtom). Låter som ett bolag att undvika.

Uppdaterat: 2017-03-16 17:41

I mitt fall rörde det sig som jag nämnde om en s k barnförsäkring och inom det området så är dom nog rätt stora såvitt jag förstått. Men stor är inte likvärdigt med bra och enkel att ha att göra med - den dag man faktiskt behöver utnyttja det försäkringsskydd som man betalat rätt avsevärda pengar för genom åren eftersom våra båda barn varit försäkrade i T-H under alla år.

Uppdaterat: 2017-03-16 18:22

Fan vet, jag tycker faktiskt du är fjantig....
Har du haft hyrbil för att airbagen inte funkar?
Jag förstår att dom inte vill betala mer än skäligt, eftersom det inte är olagligt att köra med trasig airbag.
In och få konstaterat, kör tills det är klart vem som betalar, in och reparera sen.
Under tiden tar ju dom risken att du skadar dig, och kostar ännu mer...
Tror alla bolag hade resonerat som dom.

Uppdaterat: 2017-03-16 21:51

https://youtu.be/1jUaKhri6UM

Uppdaterat: 2017-03-16 21:54

Vad gör denna fråga under denna rubrik?

Uppdaterat: 2018-11-14 17:13
Roy J