Problem att svara i vissa trådar

14 inlägg 0 nya
Problem att svara i vissa trådar

Vissa trådar som jag själv startat har jag svårt att svara i på forumet. Skriver jag ett inlägg i https://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/allmant-om-bilar-och-trafik/design-som-gatt-fel så blir skärmen grå med nån text om att jag ska bli skickad till sidan strax. Efter nedräknade fem sekunder hamnar jag på https://www.vibilagare.se/ och inte i forumet. Därmed läser jag inte inlägget som står som oläst.

Detta händer alltid i samma trådar så länge jag skriver i dem. I andra trådar händer det aldrig.

Händer även här och verkar vara slumpmässigt vilka trådar som det händer i - även om det kanske finns nån systematik som man inte omedelbart förstår. Att svara fungerar alltså men tråden förblir markerad som uppdaterad men oläst av mig.

Är ju samma problem som tidigare startade kl 22 som flyttat sig tidsmässigt.
Så är väl mest för att hålla liv i en gammal tradition :)

Nja - inte riktigt samma problem men trots allt ett problem. Tidigare låste det sig ju mer eller mindre helt men nu släpper det ju efter några få sekunder men sen blir man omdirigerad till startsidan och inlägget blir som sagt markerat som oläst och så fungerar det inte normalt.

Skumt. Får kolla på det @Mäkinen. Är det när du skickar inlägget som du upplever de där fem sekunderna?

Att det visas ut som "oläst" på startsidan har att göra med hur vi cachar sidan. Vi försöker cacha så hårt det går (eftersom det ger dig som läsare en snabbare upplevelse av sajten). Det gör att när du efter att ha läst/skrivit visar startsidan igen, hämtas den sidan från cachen och då är inlägget markerat som "oläst". Jag är medveten om detta, har dock tyckt att det är värt det för att få en snabbare sajt. Det finns så klart lösningar även på denna om det upplevs som ett stort problem.

// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Magnus Wassén wrote:
Skumt. Får kolla på det @Mäkinen. Är det när du skickar inlägget som du upplever de där fem sekunderna?
Just precis! Man trycker på skicka och direkt blir skärmen grå med en ruta med text i.
Att inlägget är oläst gör mig inget. Det är ju oläst eftersom jag inte kom till tråden igen.
Det var mest som information om vad som händer.

Provade samma tråd igen och nu funkade det som det ska.

Magnus - så här har det varit bra länge och det är som sagt inte samma problem som "22:00-problemet" tidigare. Men likafullt irriterande när det händer vilket är inte alltför sällan om än inte dagligen.

Problem att svara i vissa trådar

Och nu är det dags igen, skrev ett inlägg på forumet, bilden kom inte med, och när jag försöker redigera blir jag kastad till startsidan. Försökte igen, fick svart bild (se ovan) och hamnade på startsidan... skumt!

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

@hultarn Ja, vi upplever ett problem just nu. Felsökning pågår. Troligtvis kopplat till vår serverleverantör. Sorry, vi försöker få till det så snabbt det går.

// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Det ni andra nämner händer mig väldigt ofta, samma som Audi A5 visar i sin bild. Det är inte varje dag, men i alla fall flera gånger i veckan och det är mycket irriterande.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Verkar vara en väldigt dålig serverleverantör. Detta är ett konstant problem som kommer och går.
Förr var det endast efter kl 22. Nu är det lite när som helst.

Fast det var ett annat problem tidigare när det inträffade sent på kvällen. Men nu händer detta titt som tätt utan att man kan se nån form av systematik. I mina ögon har detta problem snarare accelererat än minskat under senare tid.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.