Vi Bilägares forum

Politikens vara eller icke vara i forumet

Politikens vara eller icke vara i forumet

Jag har en stor tilltro till er forumdeltagare. Även om jag stundtals får försvara er, tycker jag att ni sköter er bra, idiotiska påhopp markerar ni emot, diskussionen förs (ofta men inte alltid) på en vettig nivå. Men ibland är det som att diskussionen gärna far iväg, det tror jag att vi allihop kan hålla med om. En tråd börjar i en ände, men redan efter fem inlägg handlar det om något helt annat. Här skulle vi så klart behöva fler moderatorer, tydligare riktlinjer, etcetera, eller så tycker vi att det är okej att foruminlägg drar iväg, vi kan välja att se det som en diskussion mellan individer snarare än en fråga som kräver ett svar. För tillfället tycker jag att det är en hel del trådar som "drar iväg". Jag tycker att det senaste tiden tenderar att bli en hätsk ton medlemmar emellan.

Många brinner för att diskutera invandringspolitik, och det är självklart bra, ett ämne som är viktigt att debattera och diskutera. Ofta kan det vara riktigt intressanta diskussioner, men däremot tycker jag inte att Vi Bilägare är en lämplig plats för det. "Invandringspolitik hör ihop med bilism eftersom skattepengarna kan användas till att bygga vägar istället" ropar någon indignerat. Ja, så må det vara, men syftet med forumet är främst att diskutera bilar och bilism. Det finns ett problem med att varje dag plockar någon upp det röda skynket - och styr bort från ämnet som sajten handlar om - för att istället landa vi i samma politiska diskussion som tidigare. En diskussion där roller och ståndpunkter dessutom är tämligen väl förankrade från samtliga deltagares sidor.

Några av er efterfrågar regler och kanske bör vi se över dem. Jag är kanske idealist, men har en förhoppning om att ett forum varken ska eller bör styras av alltför hårt regelverk.

Å andra sidan är forumets fortlevnad det som står överst - och forumet fortlever inte om innehållet tillåts glida från bilar till invandringspolitik. Jag vet att några av er kommer att tänka "de är så förbannade PK på redaktionen, aldrig får man säga vad man tycker" eller "mediacensuren är total" eller "de där SD vet man ju hur de är" något liknande. Det är inte det som är grejen, det hade varit ett problem om ni hade diskuterat bostadspolitik sida upp och sida ner också. Eller dammsugare för den delen. Det handlar inte om höger och vänster.

Vi Bilägare är en sajt om bilar och bilism, jag hoppas att alla har förståelse för att det är främst det som forumet ska handla om. Behövs det fler regler? Jag ska fundera på det, återkommer i veckan.

Uppdaterat: 2015-09-13 22:07
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Kommentarer