Vi Bilägares forum

Låsa trådar!

Låsa trådar!

Tycker det börjar bli lite väl irriterande att red låsar trådar som ... troligen är obekväma för någon där .. I varje fall kan jag ge otaliga exempel på utmärkta trådar som oförklarligen låsts av red.
Varför låsa friska trådar? 

Uppdaterat: 2014-07-01 22:57
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Kommentarer

Redaktionen på ViB kan inte hantera forumet och det som skrivs i kommentarerna.
De tror inte att vuxna människor kan sortera och hantera vad som skrivs.
En överförmyndarmentalitet som kanske bottnar i att de flesta på ViB är vänsterfolk.
Jag ställer mig oxå frågan varför så många trådar låses.

Uppdaterat: 2014-07-02 08:05
Lås inga trådar.

Hallå, ta nu och lugna ner er och ta av den där foliehatten. ;-) 1) Senast jag kollade fanns det en förklaring till de trådar som låsts. Ibland är ju diskussionen uppenbart färdig vad det gäller ursprungsämnet. 2) Inget forum mår bra av troll som härjar fritt 3) OK-Förlaget ägs inte av sossarna, läs mer om ägandeförhållandet på http://www.ok.se/Om-OK/ om du är intresserad.

Uppdaterat: 2014-07-02 15:55
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Leif och Gösta, lägg av!
Det där kan ni knappast tro själva på.
Eller tillhör ni verkligen den där fåniga skaran av konspirationsteoretiker som minsann förstår precis hur det ligger till - som värsta skvallerkärringar.

Jes, ge gärna de där exemplen så att vi har något konkret att diskutera.

Uppdaterat: 2014-07-02 16:20
Roy J

Vad den första länken beträffar, undrar jag om inte den gode Magnus haft lite för bråttom och tolkat flera inlägg som spam. Jag kan tycka att han har just lite för bråttom ibland och tappat sammanhanget.
Den andra tråden blev väl just inget med.
Den tredje tråden förstår jag. Jag hade själv kommenterat att han krånglade till det för sig genom att ha samma ämne samtidigt i tre olika trådar.
Den fjärde har de väl ännu inte lyckats klura ut vad det var som hände.

Hur som helst finns det ju nu lite nya funktioner vid inloggningen för oss moderatorer som kanske kan få slut på såna här mysterier. Jag har inte riktigt satt mig in i vilka möjligheter det ger, men det kan vara bra.

Uppdaterat: 2014-07-02 17:26
Roy J

Gösta, du skriver lika mycket dumheter som Uno, är ni händelsevis släkt?

Skärp dig och kom med lite vettiga inlägg, det finns ingen anledning att provocera.

Uppdaterat: 2014-07-02 21:25
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Roy, #5, något som är fånigt det är att inte få svar av ViB:es redaktion varför de tar bort kommentarer lättvindigt .
Frågade ett flertal gånger ang nicket neverstop och varför min kommentar togs bort.
Censur ock ryssmentalitet präglar ViB.
Klart att de är vänstervridna, de agerar på sånt sätt.

Uppdaterat: 2014-07-02 22:07
Lås inga trådar.

@Leif Larsson: Om jag inte minns fel var neverstop reklam för något trams som inte hörde hemma i forumet. Annonser hänvisas till bannerutrymme. Klart att det raderas, vad annars?
@Jes: Läs trådarna igen och notera varför de är låsta. Notera gärna även tidpunkterna.
Som alla här kan notera har trollet Gösta nu försvunnit och med det även hans inlägg, men idag registrerades ett nytt med Uno-koppling som vi bara väntar på ska gå igång och spamma en massa trams. Kom igen kära vänner, jag tror att vi allihop har bättre saker för oss än att trolla på forum.
Det går även fint att kommunicera med redaktionen per epost, det är en omöjlighet för dem att alltid fånga upp saker i forumet.

Uppdaterat: 2014-07-03 14:43
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

@ Magnus
Kan bara hålla med, om man känner ett tryckande behov att raljera, trolla, spy galla över allt och alla och/eller bara skriva av sig så finns ju flashback eller diverse andra forum för detta.
Anledningen att jag hänger en del här är att det verkar finns mkt erfarenhet och kunskap om just bilar, vill jag prata om SD's framfart eller gnälla på alliansen i frågor som inte rör bilägare så finns ju andra forum.

Uppdaterat: 2014-07-03 15:21
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Och hur var det med Audi:s möjlighet att bemöta ett annat nick som kom med påståenden i en tråd?
Inget alls för tråden stängdes.
När ViB tar bort någons kommentar, så skall en förklaring ges.
Jag tror inte att det är Uno som är skyldig till de massiva spamattackerna.
Ibland är han, Uno, riktigt kul .
Låt han hållas, tycker inte att han gör så stor skada, (bara lite)

Uppdaterat: 2014-07-03 17:56
Lås inga trådar.

Varför går det inte att stycka upp texten?

Uppdaterat: 2014-07-03 17:58
Lås inga trådar.

Benny - håller med dig helt i detta med diskussioner om bl politik i olika former och där kopplingen i stort sett helt saknas till bilägandet. Jag har sagt det tidigare och har fortfarande samma åsikt nämligen att dessa diskussioner kan föras på fora som har en mera naturlig politisk koppling. Jag läser inte dessa trådar längre men dom har ju på nåt märkligt sätt nästan helt tagit över Forumet på en tidning som faktiskt heter Vi Bilägare och inte Aktuellt i politiken. Visst - ordet är fritt och politik kan i sig vara intressant men när jag surfar in i ett forum på en biltidning väntar jag mig främst diskussioner om frågor relaterat till bilar och bilägande och inte t ex diskussioner om SD eller fotbolls-VM... Men som jag tidigare konstaterat så kanske jag är (nästan) ensam om den åsikten...

Uppdaterat: 2014-07-03 18:16

Det är väl så enkelt som att bilägare inte endast är intresserade av bilar. Ja, det finns kanske en och annan insnöad nörd, men normalt har man väl mer än ett intresse och rubriken för annat än bilar finns ju faktiskt, även om några felaktigt skriver bilrelaterat också där.
Jag kan för all del hålla med om att det finns helt andra forum för andra intressen än bilar, men nu är vi ju en kärna skribenter som kanske vill känna varandra lite på pulsen även beträffande annat än bilar. Jag tror för övrigt inte att de avvikande ämnena blir så långlivade. Skulle de bli det så finns det ändå gott om andra trådar att trösta sig med. Man måste ju inte läsa allt. Jag gör det inte.

Uppdaterat: 2014-07-03 19:05
Roy J

Roy - eftersom även jag har andra intressen och besöker andra fora relaterat till mina hobbies och intressen så kan jag säga att på dessa fora diskuterar man till minst 90 % frågor som har med huvudämnet att göra och drar inte in t ex SD som diskussionsämne. Du får väl kalla mig insnöad nörd om det är beteckningen på oss som tycker att man främst borde diskutera frågor relaterade till bilar (i detta fall) på ett bilforum även om "insnöad" känns något märklig som beteckning på undertecknad med tanke på alla andra intressen man har.

Uppdaterat: 2014-07-03 19:38

Jag är helt med på att man pratar om andra saker än bilar, är knutte så hade gärna pratat tvåhjulingar och UK vs Japanhojjar om det är så. Men de ämnen som jag sett på senare tid är kontroversiella ämnen där jag tycker det tidvis varit en otrevligt ton.
Och om man nu ska tillbaka lite till ämnet (känner att jag svävade ut där) så är ju detta forum något som drivs och sannolikt också ViB måste stå till svars för.
Då det är deras forum.....så får ju faktiskt ViB göra precis som dom vill, låsa trådar eller blockera folk som ViB inte tycker passar.

Uppdaterat: 2014-07-03 19:44
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Håller med dig Benny - och hojar kan vi gärna diskutera - det ryms absolut inom forumets gränser. Men det finns annat som är mera tveksamt...

Uppdaterat: 2014-07-03 20:51

Uno hade tydligen reggat ett nytt alias under dagen och nu vet vi vilket det aliaset är....
Men imorrn är det förhoppningsvis boera.

Uppdaterat: 2014-07-03 22:00

Hela den där Uno grejjen som alla pratar om har gått mig helt förbi. Eller så joinade jag ViB efter detta, vad det nu är, hade hänt.
Men har förstått från trådar att det är någon som skickar spam.

Även om det inte finns något 100% sätt att stoppa någon, så kan man ju faktiskt blockera ip osv, visst kräver det lite pill men då de flesta "lånar" sin ip av sin internetleverantör ett rätt bra tag så måste då denne person starta om sin router och hoppas på en ny IP.
Sen kan man ju blockera mailadresser som får användas osv, allt för att göra det jobbigt för människan.

Eller så ser man det positivt...Uno är kittet som får Er alla att hålla ihop, ett gemensamt ogillade funkar såväl i forum som bostadsrättsföreningar ;-)

Uppdaterat: 2014-07-03 22:21
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nja, missat och missat, har sett någon med det namnet men har nog inte varit aktiv i de trådar där han hållit till.
Men vet att det var någon som spammade varje tråd med diverse ordblinda inlägg utan punkter och snackade om sitt hat till tyska bilar och att saab är bäst (eller om det var volvo), men det kanske var någon helt annan.

Men det går ju att göra det svårt för folk om man vill, att banna på IP, mail eller att man måste vänta 24 timmar på att godkännas kan var några av dessa metoder. Det hjälper ju också till mot alla dessa engelska trådar som dyker upp som folk måste rensa.

Uppdaterat: 2014-07-03 23:02
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Tråden Riksdagsvalet är låst.
Såg på tv igår att Fredrik Reinfeldt lovade 20 tusen studentbostäder. Finanseringen av det skulle ske, delvis, med trängselavgifter.
Om nu ViB kan ge fan i att låsa trådar, så kan kommentarerna hamna där de ska. Är det så svårt att plocka bort enstaka kommentarer, varför ska hela tråden låsas?

Uppdaterat: 2014-07-04 07:56
Lås inga trådar.

@Leif Larsson: Tråden "Riksdagsvalet" är inte låst och har aldrig varit låst. Däremot är ett tiotal inlägg i den raderade på grund av att de innehöll personangrepp och/eller inte berörde det diskuterade ämnet.

/Redaktionen

Uppdaterat: 2014-07-04 08:05

Där var jag lite för snabb Andreas, låt nu trådarna vara öppna och att Ni låser inga. Undantag spam och trådar som öppnas och som innehåller personangrepp i ingressen.

Uppdaterat: 2014-07-04 08:38
Lås inga trådar.

@ Leif
Tror ViB är jättesugna på att göra precis som du säger efter du anklagat dom för att ha en ryssmentalitet, vara vänstervridna och hoppat på dom för att låsa trådar när dom inte gjort det.

Uppdaterat: 2014-07-04 08:57
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Visst hade jag fel där. Förringar inte att Vib trots allt låst en hel del trådar som, ivf jag, tycker varit berättigat.
Ja ironi kan vara svårt att förstå, bra att du förtydligar det, Benny.

Uppdaterat: 2014-07-04 10:32
Lås inga trådar.

Pi, du läste tydligen bara början på min kommentar.

Jag har inga problem med att korrigera även egna felaktigheter, crister_1 - det har hänt tidigare. Att be om ursäkt är heller inget problem.
Men denna "Uno" har alltid till leda av någon utpekats som den självklara syndabocken, även i de fall han absolut inte kunnat vara det. Tror du verkligen att han är skyldig till den massiva spamatacken som varit?

Uppdaterat: 2014-07-05 14:25
Roy J

Det är inte ens möjligt, crister_1.
Engelska och arabiska spam i detta antal. Nej, glöm det.

Uppdaterat: 2014-07-05 18:35
Roy J

Jag tror att crister har rätt, det är säkert Uno som är inblandad i alla spamattacker, han har säkert polare som talar utrikiska.

Ett av de spam jag raderade stod det Uno i början på, sedan kom resten på arabiska!

Men nu har han ju bytt nick igen! :0)

Uppdaterat: 2014-07-13 22:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tvivlar starkt på Uno.
Dels var det en enorm mängd och dels var flera tydligt marknadsföring.

Uppdaterat: 2014-07-16 18:13
Roy J

Lås alla trådar så är väl "problemet" ur världen?

Uppdaterat: 2014-07-16 20:47

Nä-nä, Roy, om det går att låsa Uno är problemet ur världen.

Men han är en lurig rackare, man kan ju undra varför, som ständigt hittar nya kryphål för att djävlas.

Men det var ju ett förslag om ett möte i Motala och då kan vi kanske göra upp med Uno och alla hans alias om vi blir tillräckligt många.

Uppdaterat: 2014-07-16 22:52
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ni får ursäkta, men en person som åstadkommer så infantila kommentarer som denne "Uno" bevisligen har gjort vid några tillfällen, har helt enkelt inte hjärnkapacitet för att åstadkomma den enorma mängden spam som vi var utsatta för. Var det någon som ens tittade närmare på något av dem? Det var uppenbart marknadsföring och det har inte "Uno" ägnat sig åt.
Att klippa och klistra räcker inte. Han måste hitta grundmaterialet. Och varför skulle han välja ren marknadsföring för arabiska prylar? Och den mängden!
Det stämmer så illa in på hans personprofil.

Det verkar mest som att ni utsett "Uno" till någon generell bråkmakare som man alltid kan skylla på. Som om han vore ensam i denna världen.
(Det är såna här förenklade kopplingar som leder till rasism - för att ta det ett antal steg till.)

Uppdaterat: 2014-07-17 18:19
Roy J

Japp så är det nog- Jag tror att Uno är värd att avsky!

Uppdaterat: 2014-07-17 18:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tänk gärna innan du skriver, crister_1.
Att tycka illa om en enskild individ har väl ingenting med rasism att göra!
Det är generaliseringar som lider dithän. Precis som jag skrev.

Uppdaterat: 2014-07-17 19:38
Roy J

Som sagt... öh, skrivet, du har dina poänger, Jes! ;-)

Av det jag sett från Unos skrivet i hans eget namn (eller snarare nick), har inget visat på någon högre intelligens. Vad de där snyggare hopkomna exemplen beträffar - hur kan ni vara säkra på att de är skrivna av samma person?
Finns det verkligen bara en enda person som kan jävlas?

Uppdaterat: 2014-07-19 14:38
Roy J

Nej då Uno har säkert djävliga kompisar. I fortsättningen kanske vi ska skriva Uno&Co, nästan som en firmabeteckning.

Uppdaterat: 2014-07-19 18:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tror som Roy att spam-attackerna har helt annat ursprung än den form av "spamning" som vår s k Uno skapar...

Uppdaterat: 2014-07-20 14:56

Ovanstående kommentar tyder onekligen på ett visst mått av intelligens, det får medges. Inget direkt utmärkande för tidigare kommentarer från "Uno".
Och nu var det ju inte bara det att somligt var skrivet på arabiska (eller nåt).

Uppdaterat: 2014-07-20 16:22
Roy J