Vi Bilägares forum

Hur vill Vib ha det egentligen ..

Hur vill Vib ha det egentligen ..

Det insinueras emellanåt att Vib gladeligen främjar polariseringen som bl.a och inte minst Shogun står för ..
I tråden http://www.vibilagare.se/nyheter/lexus-regerar-fortfarande?sort_bef_combine=created%20DESC&sort_order=DESC&sort_by=created&page=1
har meddelats att den stängt för moderering och jag noterar att Roy J's svar till mitt senaste inlägg har raderats .. Och fullt medveten om vad Roy skrev kan jag inte utan ... också tro att Vib verkligen vill ha det här tjabbet på sin sajt ... (Roy's inlägg innehöll absolut inget personangrepp eller annat som på något sätt kan föranleda radering enl de regler Vib lagt upp)
.
Dax att ta Vib-red i öronen kanske?

Uppdaterat: 2015-05-27 12:56
I once spent a year in Munkfors, I think it was on a Sunday.

Kommentarer

Kan bara hålla med.

I tråden om sverigedemokraterna så skrev Maria Dahlin följande:
"Den här tråden kommer att låsas och raderas med hänvisning till forumreglerna. Vi Bilägare är ett forum för bilister och frågor som rör detta. Läs mer här: http://www.vibilagare.se/community/forumregler"

Vart i forumreglerna står det att trådar måste röra bilister och frågor om detta??!
Att man låste den tråden förvånar väl ingen men att man låste den idag var ju mycket konstigt. Ett inlägg i debatten skrevs och trasten svarade med en ytterst onödig kommentar och poff så är tråden låst. Skärpning ViB!

Uppdaterat: 2015-05-27 08:39

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-05-27 08:54
Webbredaktör, Vi Bilägare

Anti. Exakt vilket av det jag skrev skulle vara felaktigt menar du? Förklara gärna!

Uppdaterat: 2015-05-27 09:20

Den regeln gör ju att ett en hel avdelning är otillåten att skriva i:

ALLMÄN DISKUSSION
Diskussioner om andra ämnen än bilar och trafik.

Det är ju ett direkt brott mot regeln "Vi Bilägare är ett forum för bilister och frågor som rör detta".

Uppdaterat: 2015-05-27 09:42

Tyvärr blir det alltid så att tycker inte folk lika om politik så blir det pajkastning och förnedring och inte en öppen diskussion om åsikter som det borde vara. En del här på forumet tycks alltid hellre göra personangrepp än att hålla sig till att diskutera politik.
Att dessa trådar låses och raderas är deltagarnas eget fel och när hälften av alla inlägg är nedlåtande mot person är det enklare att radera tråden eftersom oftast skulle ändå mer än hälften av inläggen raderas/redigeras.
Jag förstår Marias agerande.
Däremot borde forumsdelen ändras i namnet eller raderas, detta kommer nog Maria att titta på.

Uppdaterat: 2015-05-27 11:24
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Vill man vara frispråkig kan man väl skapa ett nick på Flashback?
"Kindergartenforum" är ändå rätt sköna,inget skrivs som höjer blodtrycket nämnvärt.

Uppdaterat: 2015-05-27 11:24

Anti. Jag kallar dig anti på samma sätt som jag kallar Hackenbush för Hacken och kapten oberkommadock för kapten, inget konstigt i det! Om du nu vill undvika att bli kallad för nättroll så bör du kanske ta en titt på hur du är på nätet. Det kommer inte att vara sista gången det kommer att hända.

Uppdaterat: 2015-05-27 11:47

Avd: Vita kränkta män!

Uppdaterat: 2015-05-27 12:21

Även jag skriver Anti som ren förkortning av namnet inte av något annat skäl.

Uppdaterat: 2015-05-27 12:34
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Man är inte nättroll bara för att man har åsikter som kanske skiljer sig från andras åsikter, det är min ståndpunkt.

Uppdaterat: 2015-05-27 12:38
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

"Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Trollens beteende och metoder kan till exempel vara att låtsas ha extrema åsikter av olika slag, att använda sig av tydligt ologiska argument och/eller otrevliga diskussionstekniker,"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/allmant-om-bilar-och-trafik/nar-allt-med-auto-bara-gar-fel-vilket-det-ju

Anti: Hur många gånger har du upprepad denna harang? Jag har avkrävt ett svar på om du har några undersökningar som stöder dina teorier, men då tystnar du och skriver samma harang någon annastans!

Uppdaterat: 2015-05-27 12:47

Jag är inte heller överförtjust i bilar som är smäckade med elektronik, jag är mera för mekanik totalt sett trots att jag jobbat med datorer och bilteknik sedan 1982. Jag är glad för att testa ny teknik när det gäller media i hem och arbetsmiljö men i bilen vill jag bara ha det som mest behövs såsom ABS, ESP, Autobroms är något jag skulle kunna ha om det ingår i bilens standardutrustning, det är inget jag skulle betala extra för. Självkörande bilar är jag totalt ointresserad av, jag är för mycket glad i bilkörning för att vilja sitta passiv bakom ratten. Om alla var tvungna att ha självkörande bilar och bara få lov att ratta i nödfall så skulle jag inte ha någon bil, jag skulle nöja mig med min MC då och istället ta taxi om jag behöver mer plats men jag tycker inte att folk är tokiga som vill ha självkörande bilar, det är ju i vars och ens intresse hur man vill ha det.

Uppdaterat: 2015-05-27 12:53
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Kära medlemmar, ibland spårar trådar ut och det är då redaktionens och moderatorernas rätt att stänga dem. Det betyder inte att de är vare sig despoter, diktatorer eller ägnar sig åt mediacensur - utan de verkar så klart för forumets bästa.
Frågan om var gränserna ska dras i diskussioner och vilka ämnen som ska finnas på sajten förekommer ofta på redaktionen och vissa diskussioner hör snarare hemma på Flashback eller Avpixlat, än på ett forum inriktat på bil och trafik.
Som Deeds kommenterade ovan: "Att man låste den tråden förvånar väl ingen men att man låste den idag var ju mycket konstigt." Well, givetvis är vi i redaktionen inte helt perfekta i vår urskiljning när det gäller att radera inlägg och stänga trådar, kanske borde det gjorts långt tidigare. Vår förhoppning är att du som medlem ändå kommer att ha förståelse för att allt arbete är i syfte för forumets bästa ur ett långsiktigt perspektiv.
Jag är idealist, tror på att ett forum ska ha högt i tak och brukar med en dåres envishet framhärda att ni medlemmar oftast själva klarar av att stämma i bäcken och markera mot de tämligen enkla regler som finns i forumet: http://www.vibilagare.se/community/forumregler
Punkterna hoppas jag att alla kan ställa upp på och jag tror att de flesta av oss tycker att de är tämligen självklara. Punkt 2.3 torde vi dock allihop kunna vara bättre på att efterleva. ;-)
Samtidigt vill jag passa på att skicka ett stort tack till våra moderatorer, som gör ett fantastiska jobb och är en förutsättning för att forumet ska fortleva.
När det gäller beskrivningen av forumkategorin Allmänt så finns definitivt en poäng, vi bör kanske omformulera den. Kanske också lägga till fler kategorier för att göra navigeringen bland ämnen enklare.

Den här diskussionen verkar dock ha kommit till sitt slut...

Uppdaterat: 2015-05-27 12:56
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //