Vi Bilägares forum

Bedömning av kommentarer till artiklar

Bedömning av kommentarer till artiklar

Jag undrar vad det är för tanke bakom att man kan trycka plus eller minus på de kommentarer som finns till artiklarna på sidan. För mig som skriver mer än jag borde känns det konstigt att folk trycker minus på mina inlägg utan att de kommenterar vad det är de är negativa till.

Vid något tillfälle har det funnits min kommentar och någon till och jag har fått "fyra minus". Jag är tämligen säker på att det finns de som trycker på minusknappen enbart för att de inte gillar avsändaren och så kan det väl få vara, men jag föredrar ju att någon skriver en kommentar som svar på det jag skrivit.

Jag håller inte alltid med alla andra skribenter, men försöker bemöta dem på ett sakligt sätt och förklara min ståndpunkt.

Uppdaterat: 2017-10-12 10:58

Kommentarer

L. Mäkinen skrev:

Jag är tämligen säker på att det finns de som trycker på minusknappen enbart för att de inte gillar avsändaren ...

Så är det garanterat! Nedröstningsknappen är bara en i raden av ogenomtänkta funktioner på ViB.se

Uppdaterat: 2017-10-12 11:35

Ibland kommer jag åt gasa/ bromsa av misstag. Trubbiga fingrar!

Uppdaterat: 2017-10-12 11:53

Jo även jag har tryckt i misstag, speciellt med touchscreen när kommentarerna är så långa att det dyker upp [Visa mer...] strax ovanför knapparna. Dum placering av Gasa och Bromsa! Och ännu en gång: JAA, Jag förstår!

Uppdaterat: 2017-10-12 12:18

Det fnns en eller några skribenter som har satt i system att ogilla inlägg kopplat till avsändarens nick. Sakinnehållet bryr man sig inte om.

Och skälet till denna passiva men systematiska mobbning är att vederbörande inte klarar en sakdiskussion då en sådan förutsätter nåde engagemang (läsa in sig på ämnet) som intresse för ämnet snarare än personen.

Gasa och bromsafunktionen lades till efter önskemål från forumets deltagare. Det var för några år sedan.

Idag skulle jag vilja säga att den är helt onödig och lika destruktiv som blockeringsfunktionen.

MVH AL

Uppdaterat: 2017-10-12 12:44
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Ta bort bromsaknappen och behåll gasa, så blir sidan mer positiv. Då gör det även mindre om man kommer åt den av misstag. Det glädjer bara skribenten. :)

Uppdaterat: 2017-10-12 14:04

Rutgers förslag tycker jag låter bra - om funktionen överhuvudtaget skall finnas.

Uppdaterat: 2017-10-12 14:09

Det är precis som AL skriver, det finns de som ogillar någon person så de trycker bromsa på den personens inlägg så mycket det går. Väldigt omoget. Men det är bara att ignorera eftersom de som trycker bromsa har inget vettigt att säga i alla fall annars hade de väl sagt något.

Uppdaterat: 2017-10-12 14:19
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hackenbush,
Det finns exempel på folk som säger saker fast det inte är vettigt. ;-)

Jag har inte så mycket emot att bli sågad, men det blir väldigt låg klass på sågningarna med bara en knapptryckning. Jag är för vuxna debatter.

Uppdaterat: 2017-10-12 15:14

Håller med Rutger. Att gilla ett inlägg kräver ingen ytterligare förklaring till skillnad från Bromsa.

Uppdaterat: 2017-10-12 15:56

Enig med er alla, ta bort Bromsa-knappen och gör kommentatorsfälten mer positiva.

Uppdaterat: 2017-10-12 17:45
Power to the people

Ausis4, du gnäller allt oftare på att folk "tycker till om något". Gillar du inte detta så håll dig utanför istället för att spy galla på de som vill diskutera något.

Uppdaterat: 2017-10-13 07:23
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

AudiS4,
Jag tror att du skulle må bra av att förbättra din läsförståelse. Jag skrev att folk gärna får tycka illa om mina inlägg, men att det vore intressant att veta om det är inlägget eller personen de är negativa till. Rent teoretiskt skulle det kunna vara så att till och med du skriver något som jag uppskattar fastän du sällan tillför något av värde till diskussionerna.
Dina inlägg ger dock förståelse för att vissa bilister beter sig illa i trafiken och inte visar övriga trafikanter den hänsyn de borde.

Uppdaterat: 2017-10-13 08:40

Ett alternativ, som jag iofs inte tror att just denna sajt klarar att ta fram, är att det framgår vem som gasat eller bromsat. Dvs man får "stå" för sin betygssättning.

Uppdaterat: 2017-10-13 09:07
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Har OK-förlaget uppmärksammat detta ännu?

Uppdaterat: 2018-06-03 21:25
Power to the people

Jag ska ta med era synpunkter om gasa/bromsa till nästa webbutvecklingsmöte. Tack!

Uppdaterat: 2018-06-04 14:55
Webbredaktör, Vi Bilägare

Innan man ens funderar på att börja polera på funktioner kanske man ska börja med det grundläggande, där ingår säkerhet.
Jag skapade en tråd rörande ViB och där jag påtalar just några av dessa brister (sök på SSL)
Ta med det till webbutvecklingsmötet och gör det till prio1.

Uppdaterat: 2018-06-05 10:11
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nog för att det är lite amatörmässigt att inte köra SSL men någon katastrof skulle jag inte kalla det.
Att sniffa trafiken kräver ändå sin man och incitamenten för att hacka ett anonymt diskussionsforum som ViB är ju minimala. Varför skulle någon? Knappast inom "Unos" förmåga.

Uppdaterat: 2018-06-05 11:33

Sniffa trafiken kräver typ ingenting. Wireshark på rätt plats räcker gott och väl långt. Plus det faktum allt som samlas in rent profesionellt. Det pågår spionage och insamling av information hela tiden. Överallt. Allt för att hitta vägar in, särskilt såhär nu inför valet. Många använder dessutom samma lösenord till flera tjänster så där kan man då testa och se om man kan komma åt sociala medier e.t.c.
Det finns ingen som helst anledning och seriositet med att Inte köra med SSL i dag.

Uppdaterat: 2018-06-05 12:23

Det är nog en hel del som tittar in och läser kommentarer men mer sällan att de skriver själva utan de hejar på eller bromsar alltefter som de känner i ämnet så därvidlag är funktionen ok och även som en sorts pollning för eller mot sakfrågan.
Jag personligen tycker att gasa och bromsa är både bra o kul och jag tror att dem som tittar in på VIB mest för att läsa uppskattar denna extra dimension som ger liv åt sidan.

Uppdaterat: 2018-06-05 12:52

Visst borde man absolut köra SSL men i grunden håller jag med Swemba i hans senaste inlägg.
Beträffande trådens ämne så är gasa/bromsa-funktionen helt ointressant för mig och jag kollar inte ens detta. Det känns som att en sån funktion inte ger nåt av värde eftersom den liksom så mycket annat lätt kan manipuleras.

Uppdaterat: 2018-06-05 13:34
Xanthopteryx skrev:

Sniffa trafiken kräver typ ingenting.

Jo, det kräver fortfarande att du måste ha tillgång till en dator som på något sätt hanterar trafiken till/från ViB. Att sniffa okrypterad inloggningsinformation på det sättet är inte speciellt vanligt. Betydligt vanligare och enklare är att lura av användare deras inlogg eller helt enkelt knäcka enkla lösenord med brute force. Där fyller SSL ingen funktion.

Uppdaterat: 2018-06-22 10:37

Börja med det trådlösa som merparten av folk använder i dag. Sedan vet man faktiskt inte var trafiken tar vägen och det finns MÅNGA som lyssnar av saker överallt.
Folk har noll koll på säkerhet i dag. Tyvärr. Och det finns gott om programvaror som kan ligga och sniffa i din dator. Att skapa ett eget sådant är inte heller svårt i dag. Typ Click and Go.

Uppdaterat: 2018-06-23 07:01

Ja om någon har tillgång till ditt Wi-FI, har lyckats smitta din dator med en trojan, har tillgång till ett sniffer-botnet, eller lyckats hacka något myndighetsverk med övervakningssystem, ja då kan han få tag på ditt inlogg.

Jag hävdar fortfarande att ”det kräver sin man” och inte är lätt för vem som helst. Jag hävdar också fortfarande att incitamenten är obefintliga, såvida du inte heter Uno ...

Uppdaterat: 2018-06-23 10:33