Vi Bilägares forum

Laddboxar

Laddboxar

Imorgon kommer elektrikern hit igen för att laga laddboxen. Laddbox nummer 2.

Är det fler som har dåliga erfarenheter av laddboxar, särskilt de som är tillverkade nu under chippkrisen?

Köpte den och fick monterade i september-oktober nånting, då upptäckte jag problem med elnätet som åtgärdades i början av Januari. Effekten räckte inte till så boxen stannade på underspänning, fine köper det som skyddsfunktion. När det gick igång igen slog kontaktorn ifrån och allt stod still. Fick t.om jobba hemma en dag för att jag inte tog mig till jobbet.

nätet justerades och allt funkade sålänge det var plusgrader, blev det minus slog boxen ifrån med fel på kontaktorn så fort det blev minusgrader, den byttes, felet kvarstod.

Hela boxen byttes, funkade två laddningar och nu har den varit trasig i två veckor i väntan på utrustning för att felsöka.

Imorgon kommer elktrikern som sagt, men varför ska en i grunden så enkel konstruktion vara så krångelbenägen? 

Elektrikern som monterade den har verkligen varit grymt serviceminded, eller så har han lite dåligt samvete eftersom jag från början ville ha en simplare, billigare box utan massa finesser men köpte denna istället på rekommendation.

(För att ni ska slippa fråga, det är en Zappi V2, kvalitén verkar schysst annars)

 

Uppdaterat: 2022-02-13 13:08
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Kommentarer

Funderar på om just Zappi är en lite för avancerad box om du har problem med svajig spänning? Den laddboxen kan ju reglera flödet mot laddande, från egen elproduktion och för att minska inköpt el från nätet osv. Kanske en enklare box är att föredra, Garo, eo mini etc till vidare?

Vad fixande nätbolaget förresten? Höjde de spänningen vid trafon? Bytte någon kabel?
Spänningen ska vara lägst 207V i anslutningspunkt.
Anser fortfarande du ska anmäla problem med elkvaliteten om det inte funkar som det ska.

Uppdaterat: 2022-02-13 17:19
Power to the people

Dom skruvade upp spänningen. Ligger nu på 210 vid konstant hög last, dom kunde inte skruva upp mer för första kåken på linan (jag är näst sist) låg på gränsen åt andra håller. Allt håller dock på att bytas ut till modernare kraftigare grejer.
Jag har också klurat på det, köpte den ju som sagt på rekommendation från installatören när jag egentligen skulle haft DEFAs variant som var jättesimpel.

Uppdaterat: 2022-02-13 17:32
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Elbolaget jag jobbade på i forntiden åkte på att byta ledningen till ett hus på grund av underspänning. De hade 160V när de försökte se på tv. Det räckte inte med 6 mm2 på de två faserna när det var 3km från transformatorn.

Uppdaterat: 2022-02-13 19:52