Android auto nu snart standard liksom Apple Car play.

126 inlägg 0 nya
Android auto nu snart standard liksom Apple Car play.

Endast Toyota står nu utanför Android Auto...

Mazda var näst sist men de kommer tillhandahålla uppgraderingar till bilar från runt 2014 och framåt.
https://carbuzz.com/news/mazda-finally-announces-plans-for-android-auto-and-apple-carplay

Apple Car play kommer på bilar i Toyotas serie under året så det betyder att samtliga biltillverkare nu har Apple car play.

Mindre störande än inbyggda system dessutom:
https://www.androidpolice.com/2018/06/27/android-auto-less-distracting-native-infotainment-systems-study-finds/

En dum fråga men vad använder man det till? Jag lyckades koppla telefonen till skärmen i bilen med en sladd men jag fattade inte riktigt syftet. Telefonen får en större skärm? Man ska ju inte sitta och klicka där ändå när man kör. Blåtanden känns däremot smart där man slipper kablar och telefonen ansluter automatiskt och man kan se på bilens skärm vem som ringer osv.

Du får ett antal appar integrerade i bilen. Exempelvis Waze, Google Maps, spotify, ljudbokstjänster, radiotjänster, meddelandetjänster etc. och allt integreras i bilens system så du kan röststyra det från bilens röststyrningsknapp.
Sjukt smidigt!

Jag har bara provat vid ett tillfälle, jag är ärligt inte så intresserad av sånt här. Jag lyckades få fram telefonens skärm, avspeglad, så det var som att telefonen kom in i bilens skärm. Men det gick ju hopplöst trögt och hängde sig efter nån minut. Sedan fick jag upp några appar som skulle vara kompatibla med android auto, men inga som jag uppfattade som spännande. Jag är väl för gammal (gammaldags) helt enkelt. Lyssnar till 99% på lokala P4, det kanske förklarar saken:)

Min favorit och i princip det enda jag använder än så länge är Waze. Rekommenderas starkt.

Xanthopteryx wrote:
Min favorit och i princip det enda jag använder än så länge är Waze. Rekommenderas starkt.

Den låter bekant. Är det appen där folk själva lägger in hinder och köer? Jag brukar kolla trafiken.nu om vi ska åka några mil hemifrån.

Japp. Har räddat mig många gånger. Är det en hyfsat vältrafikerad väg så finns alla möjliga hinder och förseningar rapporterade mycket kort efter att det inträffat. Använder den till och från jobbet till och med (fastän att jag hittar såklart). Plötsligt kan den vilja att jag åker av en annan avfart och så tänker man "Whaat?" men följer det, och så får man sedan se på den parallella motorvägen hur trafiken står helt still på grund av en olycka.
Vi åkte från Göteborg och över 10 mil hemåt, i rusningstrafik. Segt som attans gick det på långa bitar.
Waze angav en tid vi skulle vara hemma och väl hemma så visade det sig att den hade haft fel. På två minuter... En resa som tog över 1,5 timme och fullt av tjorvig trafik, så hade Waze fel på två minuter! :-o

Jag använder Android Auto så fort jag sätter mig i bilen. Dels för Waze och dels för Acast eller Google Play Music. Ganska skönt att bara tala om vilken artist man vill höra och vips spelar musik man gillar.

Jag satte mig i bilen och provade nu igen. Satte i usb-kabeln i telefonen och i bilen och ett jädra knappande innan det till slut kommer upp 6 symboler på bilens skärm. Typ klocka, musik, maps och några flera. Trycker på maps och kartan kommer upp, fräckt tänker jag, men efter några sekunder så kopplar den bort och bilden försvinner. Inget glapp i nån kabel eller så. Har laddat ned waze och nån annan gratis-offlinekartor-tjosan men dom apparna syns inte på bilens display. Är det nån speciell Android Auto app man ska ha eller vad missar jag?

Misstänker att du kör ngt skitsystem såsom mirrorshare.
Android Auto är egentligen inte släppt i Sverige än så för att installera det på din telefon måste du ha dess apk-fil.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Efter installation ska bilen kopplas in och en serie inställningar göras.

L. Mäkinen wrote:
Jag använder Android Auto så fort jag sätter mig i bilen. Dels för Waze och dels för Acast eller Google Play Music. Ganska skönt att bara tala om vilken artist man vill höra och vips spelar musik man gillar.

Hmm detta tåls att kolla på, låter intressant!

Navigation med Android auto är betydligt enklare än de flesta inbyggda navigatorer i hanteringen..

Säger ”ok google” så börjar den lyssna och jag kan sedan i fritt tal tala om vart jag vill åka.
Man kan fråga hur långt det är hem, hur gammal Barack Obama är osv... den fattar följdfrågor också, frågar man hur gammal Barack Obama är så kan man efter svaret fråga ”hur lång är han” så ger den svar på det med.

En nackdel är att Google vill ha en uppgift när någon i en podcast säger "OK". Då visar displayen att den väntar på en instruktion.

Nu fick jag igång det. Synd bara att det är så krångligt, och varför marknadsföra det när det egentligen inte finns i sverige.
Hittade en film med en kille från VW som berättade steg för steg hur man skulle gå tillväga med APK-filer och nedladdningar. Hade nog aldrig löst det utan den.
https://m.youtube.com/watch?v=0HGf-5pBsFI
Riktigt smidigt att bara säga adressen så kommer den upp i maps.

Största felet är att det krävs kabel.

junkers wrote:
Största felet är att det krävs kabel.

Ja jag är ingen teknikguru men det kan väl inte krävas nån extremt hög bitrate för maps eller streama musik via blåtand.

Det kommer att bli trådlöst inom ngt år ska väl tilläggas och blåtand hade absolut räckt.

Jag använder bara usb CarPlay när jag skall iväg på längre körningar.
Fördelen är ju att jag får upp apps och spellistorna i skärmen och kan få sms upplästa och kan lätt diktera svar på sms utan att släppa blicken från körningen.

I stan och kortkörningar streamas musiken automatiskt via bluetoot ändå när jag vill det och även Siri komandon för nav och telefon mm.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Fords system läser upp SMS även utan android auto eller apple carplay så det dår går att lösa ändå.
Men som sagt trådlöst är på gång och då först blir det riktigt bra. Jag orkar inte heller ansluta annat än på längre körningar.

Äscha. Sladden ligger där. Man sätter sig, trycker i sladden i telefonen och lägger ner telefonen i samma veva. Tar drygt 0,7 sekunder. Om man inte har bråttom... Så får den laddning samtidigt.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.