Rostskydda Honda HR-V

5 inlägg 0 nya
Rostskydda Honda HR-V

Honda HR-V är en bil som jag gillar och som passar mig - som pensionär - alldeles utmärkt. Jag har funderat på att köpa en, MEN ...
... "Vi Bilägare" är inte nådig i sin bedömning av rostskyddet. De skriver bl.a. "... Underredet täcks till stor del av en fuktsugande filtskiva. Ovanför den, mot det obehandlade karossgolvet, finns en ljuddämpande "madrass". Den samlar också fukt ...".
Tänkte först att rostskyddet fixar sig med en komplett behandling på exempelvis ett Dinitrol center, men nu undrar jag hur man kan vara säker på att man verkligen får bort den fukt som hunnit samlas i underredets skarvar. Även om man tar bort filtmatta och "madrass" inför behandlingen så stänger man ju inne fukt, om man inte fått det absolut torrt. I ett sådant fall gör rostskyddet förmodligen med skada än nytta.
En diskussion med en Honda-försäljare försäkrade att man inte haft några klagomål alls på rost, är en klen tröst.

En seriös firma låter ju bilen torka ordentligt innan behandling, så borde inte vara nåt problem.

Sen tror jag du ska se en behandling främst som kosmetisk, Vi bilägares rostbetyg ska man ta (om uttryket tillåts) med en stor nypa salt.

Mycket beror ju på hur länge du tänker behålla bilen. Byter du om tre, fyra år behöver du inte göra något, men ska du ha den kvar kanske tio eller mer är det absolut en bra ide' att göra en rostskyddsbehandling på en seriös firma.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

På 80-90-talet hade Honda problem med rost men sen millenieskiftet verkar det ordnat sig för sett till hur bilar man ser på gatan ser ut verkar det finnas märken som har betydligt större rostproblem. Iaf då det gäller synlig rost.

En jappsåk är inte värt att kosta på för mycker men:
köp en sådan http://www.clasohlson.com/se/Duschflaska-Pressol/34-433 klicka på recensionen för recept på häxblandingen som även finns i detta dokument: https://minfil.org/P45aobb4b5/rostskydd.pdf

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.