Lackskada

9 inlägg 0 nya
Lackskada

Jag ser ibland bilar till salu med helt förfärlig lack. Vad har man gjort för att förstöra den så här? Är det möjligt att det är bristfälligt utfört av biltillverkaren, eller beror en sådan här skada på ägaren?

Där ser man. Kört in i en trappa underifrån. Något som släppts Tvär över bilen!?

Skulle tippa på tillverkaren...
Ser ut som klarlacken försvunnit?

Aha nu ser jag, såg bara ränderna. Ännu mera skumt måste jag säga.

Ränderna är nog bara reflexer från lysrör i taket, misstänker jag. Ja, det ser ut som att klarlacken släppt. Har sett flera äldre bilar som sett ut sådär.

Är det en Toyota Yaris kanske?
Mitt ex hade en Aygo med samma röda färg när vi träffades, den hade klarlacken med släppt liknande på, men det tog Toyota på garantin fast den var äldre än garantiutgången. De sa själva att det var en viss period de introducerade en ny miljövänligare lack eller nå´t sånt som det blivit såhär efter ett par år.

Ser ut som en Auris. Just röda bilar brukar tappa klarlack betydligt mer än andra kulörer.
Hade en röd Impreza från 2008 med samma problem.

Standardfel på Toyota fram till typ 05.
Våran yaris ser precis likadan ut.
Klarlackssläpp.
07an har klarat sig och den är bara helblästrad på sparklådorna efter 10000 Stockholms mil.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Morsans golf ser likadan ut, röd med klarlack. Så en röd bil kommer jag aldrig att köpa med ett undantag, om färgen heter Rosso Corsa och bilen är tillverkad i Italien:)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.