Göra en stortvätt

3 inlägg 0 nya
Göra en stortvätt

Tänkte bara dubbelkolla med experterna ifall jag är på rätt spår. Jag har köpt ny bil och tänkte göra en rejäl tvätt på den, då den förra ägaren inte hade den så ren vid affären. Min tanke är att lägga några timmar och göra den rejält fin. Har massvis med produkter till bilen då mina föräldrar köpt multum med sånt skit till mig när jag fick körkort. Jag tänkte till att börja med att spruta på lite avfettningsmedel. Medans det ligger på en stund dammsuger jag genom hela bilen så säg ca 15-20 min. Sedan sköljer jag av medlet och tvättar hela bilen med ett bilschampo. Inklv tvättar motorn med motortvätt och lätt rinnande vatten. Medans den står och torkar så tänkte jag använda lite olika medel till att göra den helt rent invändigt såsom att tvätta fönster och torka på vinyl och hela skiten. Låt oss säga att bilen är torr nu och jag gnuggar lackrengöring med en duk riktigt runt hela bilen låter det sitta i nån timma sedan torka av med torr trasa. nu när det är gjort tänkte jag använda mig av flytans vax och gnugga ut för hand runt hela bilen och även låta det sitta på någon timme innan jag torkar av det. Ursäktar om det ser lite stökigt skrivet ut och om det verkar långvarigt hoppas ni har tålamod och säg gärna till om jag är fel ute, överdrift eller ej jag vill få till den riktigt fin o ta lite bilder.

Nej. Du ska inte låta avfettningen torka in i 20 minuter.

Körde på detta sätt vid första rengöringen efter vintern. Först högtryckstvätt för att ta bort grövre skit. Lät sen bilen torka. La sen på "Prick bort" (petroleum-baserad avfettning) och lät det torka några minuter. När det började torka in la jag på alkalisk avfettning (körde med Julas Hamron alkaliska), lät det torka in några minuter och sen på med högtryckstvätten igen och spolade av nerifrån och upp.
Blev riktigt bra resultat men sen är det ju lämpligt att "svampa" bilen med lämpligt schampo även om jag var förvånad över hur pass ren bilen var även utan "svampning". Bara som ett exempel på "grovrengöringen" - sen kan man ju driva fortsätningen hur långt som helst...:)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.