Hyrbilsäventyr på Madeira

9 inlägg 0 nya
Hyrbilsäventyr på Madeira

Befinner mig för närvarande på Madeira. Tog hyrbil från Budget via rentalcars.com. Allt gick bra när vi anlände och vi fick en Renault Megane GT line med EDC låda. Helt okej bil som gick mycket tyst på den bitvis släta asfalten. Tyvärr tog det roliga slut när jag tittade närmare på däcken i hotellgaraget och upptäckte en bubbla på däcksidan på ena framhjulet. Blev samtal till Budget som skickade ut en gubbe som bytte till reservhjulet och sedan iväg till flygplatsen för att byta bil. Nu blev det en Citroën C4 Cactus istället. Och bortsett från att bagaget är större så är det ett nerköp på alla sätt och vis. Tyvärr är bilen bestyckad med PSA:s robot-manuella låda och vilken skräplåda det är! Resten av bilen är väl okej men Renaulten var klart bättre på allt.

Ja, det stämmer att den PSA har ETG robotiserad automat var inte lyckad men det har slutat just nu ersatt istället EAT momentomvandlare var mycket bättre. Hur du upplevelse jämför Megane och Cactus om bästa komfortfjädring?

Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Det finns ingen vettig robot låda.
En ren misär helt enkelt.
Dom som inte provat fattar inte. :)

Skodaägare: du hyr fel typ av bil;-) Trust me.

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/modellspecifikt/mercedes-sl500-ett-litet-test

GF wrote:
Ja, det stämmer att den PSA har ETG robotiserad automat var inte lyckad men det har slutat just nu ersatt istället EAT momentomvandlare var mycket bättre. Hur du upplevelse jämför Megane och Cactus om bästa komfortfjädring?

Gillade Megane bättre. Den gick lite hårdare över skarvar och dyl, men fjädringen var faktiskt riktigt mjuk utan att det gick ut över vägegenskaperna.

Hade robotlåda i en Honda Civic, stod ut i fyra månader, värre skräp finns inte.

Hyrbilsäventyret fortsatte på i lördags. Planet hem till Sverige blev inställt på grund av hårda vindar. Bokade om oss på ett plan dagen efter och istället för att vänta i evighet på transport till hotell så fixade vi hotell själva och en ny hyrbil. Fick en Peugeot 308 SW denna gång. Vis av erfarenhet kollade jag dock däcken denna gång och hittade två(!) hål i däcksidan på ena framhjulet, varav ena ner till corden. Så det blev nytt hyrbilsbyte. Nu fick vi en Seat Alhambra och det var en positiv överraskning. Jämfört med den franska Kaktusen så gick den helt fantastiskt på vägen! Satt även riktigt bekvämt i bilen. Multilänkbakvagn är inte så dumt ibland!

Hur var det annars då ??
Jag var ju där i början av januari, och gillade ön skarpt, särskilt åkandes runt i bil.
Jag fick en Focus kombi diesel som jag inte kan klaga på, konstigt nog hade den mycket skönare stolar än lånefocusen jag hade här förra veckan.

Jo jag gillade ön. Tyvärr hade vi otur med vädret några av dagarna vi var där. Det regnade och blåste. Men vi fick några riktigt fina dagar också. Dock skulle jag nog hellre haft en Focus än Kaktusen.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.