Vi Bilägares forum

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Läser man detta test så blir man impad, bra pris, bra prestanda, låg förbrukning.

http://www.dn.se/motor/alfa-romeo-giulia-snygg-att-se-pa-underbar-att-kora/

Uppdaterat: 2016-10-31 15:27

Kommentarer

Jo, i de tester jag har läst verkar man imponerade inte bara av köregenskaperna utan även av komforten. Kommer ju också en mellanstor SUV på samma plattform nästa år (Stelvio) som verkar mycket intressant.

Uppdaterat: 2016-10-31 16:12

Jo, den är snygg, sedan får framtiden utvisa om den är något att "äga"... Vårt leasingbolag ratar Alfa...

Uppdaterat: 2016-10-31 16:15
*Robban

Giulia Var ju med i senaste VIB där den fick fint betyg.
Den slog ju Lexusen på flera punkter.

Klart intressant bil om man leasar eller ha tjänstebil och slipper bry sig om andrahandsvärdet

Uppdaterat: 2016-11-17 13:16

Ja Lexus har svårt att få bra betyg i tester, tycker dom inte riktigt förstår sig på bilens styrkor eller hur den ska köras.
Och är lite less på att läsa tester där man jämför bensinbilar med dieselbilar och att diesel alltid vinner.

Uppdaterat: 2016-11-17 13:18

Man får inte alltid som man vill Vidstige och det svider ibland.

Uppdaterat: 2016-11-17 16:08
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Fast i Teknikens Värld lät man inte så lyriska över den... Där kom den och Jaggan på delad sistaplats, Audi A4 vann och BMW 320 blev 2a. Alfan fick kritik för att motorn var i råaste laget, stolarna hade dålig komfort, styrningen var nervös, på dålig väg var väghållningen "läskig", utrymmena lämnade en del övrigt att önska och dessutom ansågs den dyr. Kanske är det enbart en bil för entusiasterna, som vanligt med Alfa...? Men jag tycker ändå att det är kul att Alfa kommer med en ny bil i denna klass, som dessutom är bakhjulsdriven! Vore kul att testa den och bilda sig en egen uppfattning. Alfa brukar alltid göra bilar som är roliga att köra.

Uppdaterat: 2016-11-17 18:18

Nu har jag läst även Vi bilägares test av Giulian och det var märkligt så olika åsikter dom hade om samma bil! Man skulle kunna tro att Teknikens Värld haft något fel på sin bil, men det är verkligen samma bil, eftersom bilderna visar att det är samma reg. nummer i båda tidningarna. Vi bilägare skriver t.ex.: "Bilen har en utsökt och unik körbalans, en manifestation av snacket om "Alfakänsla" som egentligen bara kan upplevas snarare än beskrivas." Och att "fjädringen förbluffande effektivt suger upp håligheter och lappningar. Det är bara vid tvärgående skarvar man kan känna ett visst slag i bakvagnen. Ingen annan bil i rimlig prisklass ger ett så förstklassigt intryck för föraren som Giulia." Jämför det med Teknikens Världs: "Den superdirekta styrningen är skojig under korta och intensiva körpass, men att sitta timme efter timme med 2,3 rattvarv mellan fulla utslag blir tröttande." Och "Bitvis är asfalten dock grå och gammal. Då slår Alfan bakut. Helt plötsligt rasar bilden av ett välbyggt chassi - det smäller hårt i hjulställen, bakvagnen lever ett eget liv och framhjulen flyttar sig inte sällan flera decimeter i sidled över rejäla ojämnheter. Kalle Grundel råkar ut för att köra Alfan där vägen är som sämst och kliver ur röd i ansiktet och vit om knogarna. "Det där var fan läskigt", konstaterar Kalle torrt."

Kanske är förklaringen att Teknikens Värld körde bilen på allt för dåliga vägar? Avgör själv, men det var stor skillnad på bedömningen av bilen i dessa tidningar. Även stolen bedöms olika. Vi bilägare: "Snygga, sköna stolar med märkesemblem präglat i nackskyddet." Teknikens Värld: "Vi blir också besvikna på förarstolen som är osedvanligt platt och trist. Sittdynan känns nedsutten från start och ger varken lår- eller sidostöd. Samma sak med ryggstödet. Stolen har förvisso bra justermån och det är lätt att hitta en hygglig körställning."

Fick Teknikens Värld dåligt betalt eftersom dom sågar bilen så? :P Eller hann testbilen bli sönderkörd innan dom fick den? Sen kan jag tycka det är lite trist att man testar bilar som Alfa Romeo och BMW med dieselmotorer... Det är bilar som jag tycker förtjänar en fin bensinmotor!

Uppdaterat: 2016-11-18 12:41

Vidstige. Dom jämförde väl Lexusens väghållning med Prius..

Uppdaterat: 2016-11-18 13:17

RJ, bra iaktagelse där och stor skillnad i bedömning verkligen.

HT19, jaha men då borde det väl ha varit idel superlativ enl din logik.

Uppdaterat: 2016-11-18 13:54