Vi Bilägares forum

Skodahandlare

Skodahandlare

Funderar på en Skoda men jag drar öronen åt mig för återförsäljarna. Møller bil i Uppsala är enligt min erfarenhet rabiat kundfientliga på serviceavdelningen.

I Malmö var jag precis in för att provköra och där fick jag ett hej när jag klev in men sen var det stopp. Jag svansade runt tjugo minuter utan att någon tog kontakt med mig. När jag väl frågade en säljare om nya Octavians p-värmare går att styra med en smartphone så visste han inte.

När blev det inne att vara blasé? Köper folk fordon för 10 månadslöner med en axelryckning eller vad är det frågan om?

Jag är mycket tveksam till en VW bil faktiskt, halva grejen med bilägande är för mig återförsäljaren som ska hantera problem och service. De kunde lära sig av sin syster Porsche, där är det 10 guldstjärnor och VIP-kort varje gång. Kanske får ta smällen och köpa en beg Macan ändå...

Uppdaterat: 2017-07-03 10:20
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Kommentarer

Nja, jag har upplevt samma hos Volvo och Toyota, ointresserade försäljare som helst står och prata med varandra istället för med kunderna.

Uppdaterat: 2017-07-03 10:57
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Möller i Uppsala lever på gamla dåliga rykten, jag har bara bra erfarenheter av dem de senaste 10 åren, både när det gäller att köpa bil och att serva bil.

Uppdaterat: 2017-07-03 11:02
*Robban

Jag föredrar helt klart säljare som inte "är på mig" direkt men självklart måste de ha tid när/om jag behöver hjälp. Att de ofta är okunniga på sina (och konkurrenternas) produkter verkar vara signifikativt för bilbranschen.

Uppdaterat: 2017-07-03 11:53
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Du skall nog glömma Skoda om vill ha bra och billig service. Jag bor i Skåne och här är det mest skit, dyra och ointresserade. Jag kör inte ens service på märkesverkstad längre efter 2,5 år då priser är helt orealistiska. Bilen är inget problem med, men allt runt den är mer eller mindre kasst.

Uppdaterat: 2017-07-03 12:01
Styggavargen

Det är nog som pinjong och hacken säger.
Kollar du runt på nätet finns detta fenomen hos alla märken om man har otur.
Jag är inne på min tredje nya skoda och känner inte igen mig alls.
Service är i klass med andra och konstigt nog så kan en oljebytes service skilja på dessa märkesverkstäder från 2200 till 3800:- vilket är svårt att förstå.
Man bör som alltid kolla med flera.

Uppdaterat: 2017-07-03 14:32
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Möller Bil i Uppsala tyckte jag hade så bra service att det höll på att bli en VW igen enbart tack vare dem. Jag har dock inte haft med Skodafolket där att göra.

Uppdaterat: 2017-07-03 15:50

Ja Octavian har det jag eftersöker så jag ger dem nog en chans. 610 liter baggage är utmärkt, bara Civic Tourer som slår den i prisklassen. Trevlig interiör med i senaste utförandet. Alla stora "premium"-kombis får stryk i lastutrymme faktiskt, inklusive enorma bilar som BMW 5-serie, Audi A6 och Volvo V90. Jag vill dessutom undvika diesel för den tekniken kommer få stryk av miljöpartiet framöver. Jag siktar på 1.0 liters bensinaren.

Jag ska kika på Kia och Hyundai, om inte annat har de mycket långa garantier.

Mina "måsten" är parkeringsvärmare med smartphone-app, Apple CarPlay, adaptiv farthållare. Just värmaren är rätt svår, det är väl Volvo som kör med, och Audi och man gör tillval för 100 tusen. Obegripligt att inte detta är standard i sverige. Bilarna är 100% uppkopplade med wifi-hub och google, och de har bränslevärmare med fjärr. Men att kunna skicka 3kb data mobilt för att starta den, det är för mycket begärt.

Eller så sk-ter jag i alltihop och köper en Kodiaq, den har allt jag kommer behöva de närmaste 10 åren. Svårt det här...

Uppdaterat: 2017-07-03 17:15
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Jag tror att du numera kan starta bensin värmaren via appen på nyaste octavian.
På vår 2016 1,0tsi octavia fjärrstartar man värmaren via nyckeln som åtminstone går genom husets väggar och lite till och tids inställningar på skärmen över vecko basis .
Helt suveränt med drag och värmarpaket till denna bil..

Uppdaterat: 2017-07-04 20:42

Från byggvecka 28 tror jag det är samma som Kodiaq, dvs fjärrstyrt iPhone. Vanlig fjärr är meningslöst för mig för jag slutar jobbet på ojämna tider så jag kan inte ställa en timer och parkeringen är för långt bort för en fjärr. Men som sagt jag fattar inte varför fler tillverkare inte erbjuder den kopplingen. De bygger bilar med uppkoppling mot internet. De ger samma bil en värmare. Men ingen koppling mellan. Istället ska man sitta med en separat plastlåda med knappar. Till produkter som kostar en årslön för de flesta. Pinsamt.

Uppdaterat: 2017-07-05 11:26
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Dem i Uppsala är alla lite egna. Man bör kanske ursäkta dem med alla stofila akademiker o wannabees...lätta offer allihop.
Håll dig västerut o söderöver så lättar molnen.
I Malmö finner man delikatesser till bra pris...men att du kanske inte tycker...jag känner att man snackar inte så mycket mera där nere utan visar en genuin vilja, herre je Opel Astra med FETA fälgar och special lack för vad random svenne i regel ger för insteget med planlack.
Samma i Helsingborg, lite så delikata versioner till ett bra pris...Sveriges Kalifornien.
Det är som att där nere käkar de räkor i storleken av en tumme och övrigt får klara sig med en lillfinger nagel och det sämsta eller bästa är att ju längre upp som man kommer ju mer är sätts det en ära i detta. Va? Får jag välja färg? Jippi! Jag är en sju djävel på bizzness!

Uppdaterat: 2017-07-08 00:29

Är du bakis idag Tvärnit?

Uppdaterat: 2017-07-08 09:23
*Robban

:-D

Uppdaterat: 2017-07-08 09:48
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Jo, inlägget ifrån Tvärnit var helt klart lite småmärkligt...:)

Uppdaterat: 2017-07-08 10:35

Höhö! :-D

Uppdaterat: 2017-07-08 16:41
Power to the people

Jaehh det kanske han var...Hmmm aj aj inte bra detta ser jag ..

Tycker faktiskt att Uppsala är den sämsta orten att köpa bil och äga på. Det är inte bara Möller utan hela gänget som kan vara riktigt arroganta till att tangera ett förakt för kunden eller blasè som rikast tar upp men att kunder de kommer snällt åter.
Jo jag drog ju saker till sin spets...men min mening är den av erfarenhet att folk lägger lite väl mycket i knät hos handlarn även om att det låter annorlunda men att när det kommer till kritan så får liksom handlaren ordna det hela ja för att vi litar ju på honom och jag har hört detta sägas så många gånger ( "Köper folk fordon för 10 månadslöner med en axelryckning eller vad är det frågan om?" ) och det är ju en fin mylla för en handlare att växa sig stor o kaxig i.

Uppdaterat: 2017-07-08 16:42

Ja som sagt jag har varit till Møller och upplevt en enorm arrogans, det var dock länge sen. De kanske har blivit bättre.

Saken är ju att det är som med försäkringsbolag, du vet inte hur bra eller dåliga de är förrän du faktiskt råkar ur för problem och behöver hjälp.

Och att försäljarna är trevliga behöver ju inte betyda mycket för de vill ju sälja till dig. Frågan är hur de beter sig när kontraktet är påskrivet.

Men ser man på bomarknaden där folk köper lägenhet för tio årslöner utan att ha en aning om bostadsrättsföreningens ekonomi (det var så fint kakel i badrummet) då kan man nog köpa en bil för 400 000 med en axelryckning med.

Uppdaterat: 2017-07-08 16:56
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Min erfarenhet av försäljarna på Möllers/VW i Västerås är inte heller speciellt uppmuntrande - så det är inte p g a den orsaken man handlat bil där. Däremot har jag hittills i stort sett bara positiva erfarenheter av deras "service-rådgivare" och verkstad och det är trots allt viktigare för mig.

Uppdaterat: 2017-07-08 18:27

Grabbar, det är lätt att generalisera, Möller har gjort en rejäl resa, de hade ett riktigt dåligt rykte, välförtjänt dock, i början på 2000-talet. Har haft två bilar via dem på de senaste tio åren och de har skött sig bra, både försäljningen, serviceverkstad och plåtverkstaden.
I övrigt så har jag bättre erfarenhet at bilia än av Upplands motor när det gäller Volvo och det är i nutid.
Vi i Uppsala har ju fördelen av att kunna välja Stockholm, Gävle, Enköping eller Västerås så vi behöver inte hänga fast vid uppsalahandlarna om vi inte vill...

Uppdaterat: 2017-07-08 19:33
*Robban

Nej, det är därför jag tänker att jag ger Skoda en chans. Som du säger kan man alltid göra servicen någon annanstans om det behövs. Det är mycket bil för pengarna om man är prestigelös.

Uppdaterat: 2017-07-08 19:40
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.