Ge mig ett tips

14 inlägg 0 nya
Ge mig ett tips

Hej!

Jag skall köpa en ny bil som skall efterträda min Toyota Avensis som gått över 21000 mil utan några nämnvärda reparationer. Tyvärr tillverkas den inte längre annars hade valet varit lätt. Det kommer väl kanske att bli min sista bil här i livet (fyller 74 och brukar ha mina bilar mellan 10-15 år). Eftersom både min sambo och jag spelar golf så är ett av kraven att två golfbagar och två vagnar plus bagage lätt skall få plats. Med nedfällt baksäte förstås. Helst skall bagarna kunna ligga på tvärsen om ni förstår vad jag menar.

Jag kör runt 2000 mil om året, många långkörningar. Automat och farthållare är ett måste men det finns väl på alla bilar nuförtiden. Bensin/hybrid verkar vara det som gäller för mig. Jag har tittat litet på nya Corollan men utan att veta så tror jag att bagaget på Corollan är mindre än det på Avensis.

Bilen får kosta max 350 000 kr. Det gör inget om den är billigare... En hyfsat stark motor vill jag också ha, en av Avensisens få nackdelar har varit att 1,8-liters motorn varit litet trött. Fast det har ju medfört att den varit bensinsnål, mitt snitt ligger på 0,65 liter per mil. Det viktigaste är dock att bilen skall vara driftssäker. Efter att tidigare i livet ha haft enbart Volvo som alla har behövts reparerats på olika sätt litet då och då så måste jag säga att min Toyota varit fantastisk. Eller har nya bilar blivit så mycket bättre? Jag har inte ens behövt byta ljuddämpare eller avgassystem.

Leffeboy

Corollan har vad jag förstått det växt för att efterträda både Avensis och Auris, så tror att om du varit så nöjd med din Avensis så är nog nya Corolla den naturliga efterträdaren. Med 180 hk hybriddrivlina så lär du ha kraften du vill ha med.
Kul ni spelar golf, vet inte vart i landet ni bor men kan tipsa om en vårrunda i Skåne snart att inleda säsongen med, många riktigt fina banor här :)

Senare längre fram finns Öijared utanför Göteborg, mycket fin och härlig runda *ler*
Dock inte ens vår tecken ännu.
Skåne alltid störst, värst och tidigast *ler*

Håller med om bil annars
https://www.toyota.se/nya-bilar/corolla/corolla-2019.json

Kul med golftips Patrik! Kanske borde starta en ny tråd om det nu när våren kommer....runt Göteborg har jag bara spelat på Ale GK, och den tyckte jag var trevlig. Ska tilläggas att jag är nybörjare, grönt kort mindre än ett år....

Förutom att rekommendera Gullbringa, så skulle jag nog vara lite försiktig med Corollan - hur bra bil det nu än är. Det finns inga officiella mått på bagageutrymmet, men som golfare vill man nog ha minst 950 mm mellan hjulhusen. Men bilder indikerar att det kanske inte är så brett. Annars får man nog plocka ut alla klubborna i bagen och inte bara träklubborna. Ju, det går att lasta med bagarna längs med bilen, men om man nu vill dölja innehållet i bilen är det inget alternativ. Vidare skulle jag kolla noga, så att det finns en lastsäkringsutrustning när ryggstöden är fällda. Bilderna indikerar att så inte är fallet. Detta var ett av skälen att en CLA AMG föll ifrån nu när jag tittar på ny bil. Lastsäkring med nedfällt baksäte är ett krav!

Ge mig ett tips

Varför inte passa på och träna armarna och lägga bagen i takboxen.
Tror du att den blir så lite... Kanske det.

Camryn kommer senare i år — en sedan förstås; frågan är hur flexibelt bagageutrymmet är.

Vid visningen av nya Rav4 pratade jag med en säljare. Han sa att det kommer en ersättare till Avensis! Jag sa att jag hört att Camry kommer, men bara som sedan. Han säger då att det kommer även en kombi. Han kunde inte lova att det blir en Camry kombi, men Toyota hade bekräftat att det kommer en kombi, sa han. Vet inte om detta stämmer, men det kan ju vara läge att avvakta om det inte brådskar att byta. Om inte annat så hinner ju Corolla komma, så man kan avgöra om den är något att ha. Volymmässigt ska ju bagaget i Corolla kombi bli större än i Avensis, men vågar man hoppas på samma komfort i övrigt? Säljaren jag pratade med trodde inte det...

Corolla kommer att introduceras i slutet av mars har det sagts.

Rutger, menar du då att Avensis har bra komfort ?
Vi fick en ganska ny Avensis som hyrbil här förra året i två månader och vi tyckte då rakt inte den hade nån vidare komfort. Ganska högljudd, dålig sittkomfort, dålig körkänsla, tråkig interiör, samt över det hela ganska tråkig, men smaken är olika. För övrigt har jag testat många Toyota med ungefär samma känsla.
Med det menar jag inte att den är dålig, bara något jag inte valt personligen då komfort och körkänsla är viktigast för mig.

Kunde det inte vara trevligt att även titta på och prova helt andra märken på äldre dar, utbudet är ju stort med dina krav och prisklass.
Själv har jag kollat runt på det mesta vad marknaden har att erbjuda och även testat en stor del innan jag nu nyligen beställde en ny på äldre dar med ungefär samma krav som du har, dock har jag valt bort hybrid som även finns, el. kommer snart på den jag valt.
Svårt att rekommendera något då vi alla tycker olika och man måste därför själv testa. Menar bara att man nog inte ska låsa fast sig vid ett visst märke då det hänt så mycket med utvecklingen på alla märken bara de sista åren.

ffodil - Jag har nu min 1a Toyota, en Avensis och ja, jag tycker den är bekväm. Beror så klart på vad man jämför med och smaken är olika. Jag bytte från V70 -13 och åker bekvämare i Avensis, vilket kanske förvånar vissa. Både stolar och fjädring passar mig bättre. Högljudd är den definitivt inte, inte mer än V70 i alla fall. Men nån körglädje kan den ju inte skryta med. Tro nu inte att jag är nån Toyota fanatiker. Jag testade många märken innan jag köpte denna, men tyckte alla hade alldeles för hårda säten för min smak. Jag har tidigare ägt Volvo, Opel, Ford, BMW, Saab, så jag har provat andra märken. Vad det blir nästa gång står skrivet i stjärnorna, det vet jag inte ens själv än. ;) Vad valde du?

Rutger Jönåker wrote:
ffodil - Jag har nu min 1a Toyota, en Avensis och ja, jag tycker den är bekväm. Beror så klart på vad man jämför med och smaken är olika. Jag bytte från V70 -13 och åker bekvämare i Avensis, vilket kanske förvånar vissa. Både stolar och fjädring passar mig bättre. Högljudd är den definitivt inte, inte mer än V70 i alla fall. Men nån körglädje kan den ju inte skryta med. Tro nu inte att jag är nån Toyota fanatiker. Jag testade många märken innan jag köpte denna, men tyckte alla hade alldeles för hårda säten för min smak. Jag har tidigare ägt Volvo, Opel, Ford, BMW, Saab, så jag har provat andra märken. Vad det blir nästa gång står skrivet i stjärnorna, det vet jag inte ens själv än. ;) Vad valde du?

Lite orättvist blir det när jag jämför bilar eftersom jag hoppat in och ur bilar hela tiden i mitt liv och sällan fastnat längre tider i en bil, därför uppfattar jag nog bilarna lite annorlunda än många andra.
Som du själv säger, det beror på vad man jämför med, men som sagt körkänsla och komfort passar inte riktigt just mig, men ändå bättre än många andra. Den jag hade en längre tid som hyrbil misstänker jag hade extra högljudda däck dessutom, då jag uppfattade den som sämre än jag gjort tidigare.

Själv är jag heller inte fan av något märke eftersom det numera växlar väldigt mellan märken och åren. Man finner en bra ett år, nästa år är en annan mycket bättre, samt att alla märken har närmat sig varandra till att vara väldigt lika, mer och mer efter tiden. Ungefär som all annan teknik, mobiltelefoner, Tv, osv. där mycket kommer från samma tillverkare, åtminstone vad det gäller de olika delarna. Så var det inte för en del år sen.

ffodil - Håller med dig. Märkena har blivit allt för lika. Och sportchassi och sportstolar verkar vara normen, som t.o.m. fransoserna anammat. (Utom Citroën nu på slutet då...) Testade en mängd märken inför senaste bytet och var nära ge upp. Satt inte tillräckligt bra i nån tyckte jag. För hård stoppning var en gemensam nämnare i dom flesta. Jag är extremt kräsen på stolar eftersom jag har problem med nacke och rygg. Så komforten är prio 1. Hittar jag knappt ens den så får övriga önskemål stå tillbaka. Den perfekta bilen för mig finns inte, eller är möjligen alldeles för dyr... Avensisen är inte heller helt perfekt, men den funkar. Långresor i den går bättre än i V70. Som en bonus har jag upptäckt att Avensisen tar stora runda fartbulor mycket behagligare än min fd V70, som riste mer obekvämt över dessa. Volvo var tidigare en favorit i flera år/modeller, men tyvärr övergick man från sköna fåtöljer till för hård stoppning för min smak. Men likt ts konstaterar så är Avensis nu nedlagd, så vad jag köper nästa gång blir spännande att se. Fast att leta ny bil är lite av en hobby för mig ;) och det är kul byta mellan olika märken.

Sorry om det blev lite OT, men för att återgå till ämnet kan väl ett tips till TS vara att testa Mazda 6. Har själv enbart torrsimmat i den, men tyckte den kändes rätt lovande. Då får du även en större motor, som trots det går snålt.

Tack för alla tips. Intressant med Camryn som jag inte hade en aning om. Frågan är ju förstås om den kommer i kombiutförande. Den som lever får se. Och golfformen slipar jag på i stort sett varje dag.

Leffeboy

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.