Biltips för tre barnstolar

11 inlägg 0 nya
Biltips för tre barnstolar

Hej!

Vi behöver skaffa en större bil för att få plats med hela familjen. Det är tre barn (4/1/1 år) och två vuxna. Vi är tacksamma för alla tips och rekommendationer som ni kan hjälpa oss med. Tanken är att ha två barnstolar i baksätet (en i mitten och en på sidan) och en barnstol framme. Bilen behöver ha bra lastutrymme för att kunna svälja en tvillingvagn och lite packning utöver det. Vi har varit inne på en 7-sitsig SUV (där lastutrymmet är gott med sista raden fälld) snarare än en MPV, men inget är hugget i sten.

Vi har idag en diesel men funderar på att byta till bensin. Utbudet av hybrider i den storleksklassen är i dagsläget inte mycket att hurra för.

Exakt å, varför inte diesel?
Skoda Superb är ju enormt stor i fråga om lastutrymme.
VW Sharan, en rejäl MPW bil för den större familjen, även där absolut en 2,0:tdi motor att föredra.

Begagnad stor bil så borde en diesel vara första valet.
Är bara fånigt att gå på medias drev mot att diesel är av ondo. En stor bensinbil är av naturen, motorns verkningsgrad, mycket dyrare i drift i fråga om drivmedel.

Något om budget och användningsmönster?

Funderingen med bensin istället för diesel är dels skattemässigt baserad. Vi kör omkring 2500+ mil/år. Har tänkt en maxbudget på 400'.

Med såpass stor bil och så många mil/år så håller jag absolut med Guran om att en diesel bör vara det främsta alternativet - trots att jag själv inte är så förtjust i den typen av motor i en personbil. Men i stora och tunga bilar och många årliga mil så känns det mest rimligt.

Du borde definitivt välja diesel. Ett tips är Renault Grand Scenic, snygg för att vara en MPV.

Diesel är ett måste på stor bil.
Och tänk på att dieselvärmare är bra om du bor norr om 08.

Och Superben är komfortmässigt överlägsen många suvar.

Testa många innan du bestämmer dig.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1073612.html

Har varit i liknande situationen som er tidigare. Våra barn idag är 4,7,8år och vi kör idag en Tiguan Allspace 7 sitsig. Den räcker till gällande utrymmen i kupé och bagage, takboxen används flitigt samt dom 2 nödsäterna används ganska frekvent när släkt och kompisar ska med. Innan körde vi Volvo V70(2009) när barnen var mindre, tycker faktiskt att basätet och bagaget var bättre på den än den vi har idag.
I din sits skulle jag köra med att sätta en bakåtvänd i passegarsätet fram, och en bakåtvänd höger bak samt så sitter den som är 4år framåtvänd bakom föraren. Då kan man som förälder sitta i mitten.
Att en Allspace eller en Skoda Kodiaq(typ samma bil) skulle vara den omptimala bilen tror jag inte. Det finns bättre baksäten i andra modeller och tänker då mest på bredden. En VW Sharan känns optimal men den är ju sjukt ful och att köra buss är ju inte det roligaste. Men en MPV/Minibuss är väl den bästa för en småbarnsfamilj.

Jag har en Ford S-max 2014 och den rymmer utan problem 3 barnstolar i bredd bak.
Vi har samma uppsättning som du i min bil och det finns massor med plats kvar.
Föredrar S-max före Sharan och andra bussar för att den ändå känns som en "personbil" att köra. Sharanen blir mer buss.

Testa en S-max med 2.0 liter diesel! Ligger på 0,62 (mätning med spritmonitors app) och den går hur fint som helst.

VW Sharan eller Ford S-max är förmodligen de bästa valen men vi ville ha en annan typ av bil. Blev en skoda kodiaq efter att ha testat bredden i väldigt långa baksäten. Kodiaqen är inte tillräckligt bred för 3x bilbarnstolar I baksätet (vilket tidigare nämnda bilar nog ska fixa) men utan hänvisa till fakta så vill jag ändå påstå att kodiaqen har en bredare mittplats än ex superb, tiguan, v90 och passat. Bmw 520 hade förvånansvärt brett mittensäte.

Testa att placera bilbarnstolarna till ettåringarna i passagerarsätet där fram samt i sätet direkt bakom. Fyraåringen kan snart använda bältesstol vilket finna i smalare modeller vilket kan få plats i mittensätet. Tror volvo hade någon smal men dyr modell. Kolla även upp en modell från besafe av typen isize som jag vet marknadsförts som 'smal'.

Väljer man bort de två extrasätena där bak får man plats med 100 liter till men då är ju inte lastytan plan längre (från insteget) vilket gör det svårare att lasta in ex en stor barnvagn.

Ford S-max har jag alltid imponerats av vad gäller stora bilar. Jag har ingen själv men kollegan kör en och jag har både kört och åkt med den rätt många gånger när min egen bil inte räckt till. Den är gigantisk inuti, en gång satt jag på mittsätet bak i 15-20 mil när vi skulle iväg och jag satt bekvämt och bra hela vägen. Vi var 3 stycken i baksätet och ingen av oss var väl under 185 lång, inte många bilar där det funkar. Och när man istället sätter sig bakom ratten så känns den precis som vilken normal personbil som helst, inget bussliknande där till skillnad mot till exempel Sharanen som en annan kollega kör.

Och eftersom den inte är en SUV så är den ju dessutom i grunden en bättre bil.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.