Vi Bilägares forum

Avisningsbluff

Avisningsbluff

Facebook och Instagram svämmar över av annonser för en ny avisningsprodukt som enligt reklamen använder sig av mikrovågor som sätter vattenmolekyler i rörelse och påverkar dem så att isen omvandlas till vatten och rinner av bilen. 
 

De är solcellsdrivna och batteriet håller laddningen upp till en månad. Man kan även ladda manuellt genom USB-C vilket tar 15 minuter. De fungerar även i rum upp till 40 kvm och kan avvisa tak, fönster och fasader. Produkten har ett ”energimedel” bestående av en ampull som sätts in i enheten och som driver utsöndringen av mikrovågor och värme. 
 

Jag har hittat tre varianter med liknande beskrivning, en som ser ut som en läskburk med avrundade hörn (och som finns i omika flashiga färger) en som ser ut som en halv läskburk med en liten solcellspanel ovanpå och en som ser ut som en halv läskburk med solcellspanel och som har två bågformade rör ovanpå som snurrar i en cirkelrörelse  

Annonserna hävdar att tekniken är samma avisningsteknik som Nasas mars-robot använder. De är fulla av ”testimonials” från nöjda kunder och bilder  

De säljs bara på internet, Amazon har dem och flera olika internetbutiker  priser från ca 150-500 kr ”rabattpris” (ordinarie pris > 1 000 kr). 
 

Riktigt roligt var annonsen jag såg igår med ”Tillverkad i Sverige” och med bilder från ”en kund i Göteborg” (det var uppenbart det inte var Göteborg på bilden, såg ut som en amerikansk småstadsgata) och med kundens ”Toyota SUV” som avisades (det var ingen Toyota SUV på bilderna…). 
 

Jag har gjort lite research: Produkten är en ”luftfräschare”, tillverkad i Kina  ”energimedlet” är doftessenser. En mer avancerad variant av ”wunderbaum” alltså. Och hur en liten solcellspanel ska kunna skicka ut mikrovågor som smälter is utanför bilen/huset, förklarar inte annonserna. Ej heller hur mikrovågorna kommer ut utanför bilen.. I en mikrovågsugn stannar de ju inuti ugnen… 

En bluff alltså och tragiskt att människor går på det. Det utlovas ”pengarna tillbaks om du inte är nöjd” men det tror jag inte alls på  

 

Uppdaterat: 2023-10-30 09:18

Kommentarer

Det mesta på Fb och Insta är bluff, antingen är produkterna dåliga eller så får man dem aldrig efter man beställt.
Första och sista gången jag beställde något på Facebook tog det 3 månader innan jag fick varan och det efter att jag spammat dem med melj och gjort sura inlägg på deras annons-sida på Facebook.

Uppdaterat: 2023-10-30 09:58
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ja sådana här tramsiga lösningar förekommer allt mer frekvent i både liten som stor skala.

Den gemensamma nämnaren är att de anspelar på folks okunskap.

Det är därför jag så ofta försöker få många av debattörerna här i trådarna att öppna, läsa, granska och förstå både sina egna som andra källor.

Gör man det lär man sig att enkla lösningar oftast inte existerar och inte minst på komplexa problem. Och då slipper man religiösa argument eller politiskt vinklade påståenden.

Klimatfrågan är väl det mest uppenbara exemplet på vad jag menar.

Hoppas detta exempel som Raphael drog fram i denna tråd (med en liten solcell och avisning ) kan fungera som en väckarklocka också när vi diskuterar andra större frågor.

Då skulle vi alla bli klokare på kuppen.

MVH AL

Uppdaterat: 2023-11-03 05:59
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Senaste bluffen jag hittat på Facebook var en annons för ett gammalt familjeföretag som i generationer gjort egna kläder men tyvärr nu var tvugna att lägga ned verksamheten och hade utförsäljning. Det var välskrivet med svenska namn och länkade till en snygg välgjord hemsida.

Synade man det så var det en bluff med kinesiska lågpriskläder som såldes för trippla priset mot wish/Temu osv men med överkorsade svenska priser med 70% rabatt.

Otroligt välgjorda bluffar numera.

Här kan ni se själva https://malinstockholm.com/
Dessa kläder kan alltså köpas på Temu för en tredjedel av priset sisådär och det är rena kinaprodukter och skickas därifrån.

Uppdaterat: 2023-11-03 06:25

Vad är det för fel på en isskrapa eller kupévärmare?

Uppdaterat: 2023-11-03 22:50