Kamrem av

9 inlägg 0 nya
Kamrem av

Kamremmen på vår Saab 9-3'a 07 har gått av och motorn har havererat. En bilverkstad utförde huvudservice på bilen för 2 år sedan då den gått ca 18000mil, har inte kört så mycket med den sedan dess. Borde de ha bytt kamremmen då (den var inte bytt innan) eller i alla fall frågat mig om byte? Eller är det något man bör veta om och beställa även om man är totalt okunnig på bilar som jag är? Bedrövad.

Jag kan inget om Saab, men har råkat ut för samma sak med en annan bil. Verkstaden sa väl egentligen bara att "shit happens", en rem kan gå av utanför intervall och trots service. Jag hade tur, det gick på maskinförsäkringen.

Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Usch så trist att kamremmen gått av men man måste nog själv veta när den ska bytas och beställa det. Service inbegriper väl inte byte av kamrem, bromsar etc? På Toyota måste man iaf beställa det separat. Såg på bildelsbasen att en ny beggad motor kostar runt 5000 kr plus monteringskostnaden. En mindre verkstad gör säkert arbetet till en rimlig kostnad. Se bifogad länk:

https://www.bildelsbasen.se/se-sv/Saab/SAAB-9_3-VER2/2003_2007/Motor/Motor-Bensin/Alla/

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Normal sett så innefattar väl en service på märkesverkstad i alla fall byte av kamrem vid givna intervaller, har aldrig varit med om något annat. Inte ska man som ägare behöva beställa det som en separat åtgärd?

Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Ehh. 9-3 har kedja...

MVH AL

Ett slagträ med boll kostar totalt 1 dollar och 10 cent. Slagträt kostar 1 dollar mer än bollen. Hur mycket kostar bollen?

A.L wrote:
Ehh. 9-3 har kedja...
MVH AL

Dieseln har kamrem.

Tur i oturen är att vipporna har brottanvisningar så ventilerna har nog klarat sig. Så det kan räcka att byta kamremssats och kamvipporna.

Hur vet ni att det är en 1,8?
Är det en diesel har den rem!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

1,8i är lika sällsynt som hår på ett ägg. Jag har kanske sett två under mina år på Saab.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.