Hjälp Vectra c 2.2 startar ej

11 inlägg 0 nya
Hjälp Vectra c 2.2 startar ej

Hej alla
Hoppas att nån kan hjälpa mig, nu har det gåt 8 månader och ingen framsteg.
Allt började när jag åkte till Tyskland och lämnade bilden på en månad. Jag köpte en ny batteri från Tyskland för jag visste att min var slut.
När jag skulle sedan starta den då gick det inte igång.
So jag började med tändstift sedan tändspole men ingen skillnad. Sedan bränslesystem och allt fungerade trycket var som det skulle installerade t.o.m en ny högtryckspum men ingen skillnad. Tog den till verkstaden och då hittar de inte felet. Har kollat nästintill allt på bilen och det ser bra ut. Mekaniken tyckte att det är något el-fel men vet inte exakt.
Ibland går det att starta motorn och det går bra på tomgång även när man ger gas fungerar den bra men så fort man lägger i växeln och försöker köra dör den. Efter det startar det inte igen.
Någon som har någon aning vad det kan var?

Den gnötar runt på startmotorn varje gång men tänder inte?
Eller går inte ens startmotorn ibland?
Årsmodell?
Rätt gnista?
Hur dör den? Bara tjoff eller blööblööörblröölrlöröröörp?
Ren tomgång? Svajar?
...

Startmotor går bra inga fel där.
2007 Vectra c 2.2 ecotec bensin
Gnista vet inte det är nya tändspolare och tändstift antar att det är rätt
Tomgången är ren även när man gasar
Det känns att den tappar kraft och motorn bara tystnat till.

Låter som bränslebrist. Skulle gissa på filter eller pump.

Kan vara tryckregulatorn för bränslet. Brukar vara Högtryckspumpen (som var bytt säger du) eller Tryckregulatorn. Det är ett typfel på 2.2 direktinsprutade bensinmotorn som jag har erfarenhet av efter 13 år och 20000 mil.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Trycksregulatorn fungerar har kollat idag och trycket är normal . Men det känns för mig också som bränslebrist dock mekaniken säger att det är elektroniken

Sen om det är bränslebrist varför händer det inget när man gasar på tomgång?

Det är just att den är i växel som den dör på tomgång fungerar det utan problem. Men som sagt kan vara svår startat speciel efter att jag instalerade högtryckspumen med gammal trasiga pump startade det enklare

Att varva motorn utan belastning drar inte lika mycket bränsle som att göra det med växel i. Har du möjlighet att kolla bränsletrycket vid motorn när du kör bilen?
Har du bytt bränslefilter?
Jag har råkat ut för att ett pumpbyte gjorde att filtret gick direkt efteråt. Gissningsvis för att pumpen orkade dra med mer skräp ur tanken än den gamla gjorde.
För många år sen lånade jag en Renault 18 som gick bra att köra ända till man höll gasen i botten några sekunder. Då fick den inte bränsle och storknade. Då fick man stänga av en stund och sen kunde man köra igen. Gasade man fullt igen en stund så fick man börja om.

Det är relativt troligen tomgångsregulatorn, den heter något annat på Vectra men det är samma sak, tomgångskontrollen har olika funktioner och även om tomgången fungerar utan anmärkning är det inte säkert att den fungerar om man försöker lägga i en växel och köra eller om man kör i hastighet och ska växla, då träder en annan funktion i tomgångsregleringen in och den kan det vara fel på även om övriga delar i regulatorn är felfria.

En helt annan sak är att sensorerna i insuget som analyserar och mäter luften kan bli smutsiga och då går den hackigt och ojämnt, drabbar bilar i smutsiga storstäder, då får man ta isär och göra ren dem, kan vara bra att veta någon gång, eftersom det också lätt ger intryck av ett omöjligt fel att hitta då det inte är fel på någonting - egentligen

Om ett fel är omöjligt att hitta är det i 9 fall av 10 ett struntfel och ofta något som krånglar utan att något faktiskt är sönder, det är det som är orsaken till att felet är så svårt att hitta, det kanske inte finns något riktigt "fel" som man vanligen tänker på, att hitta...
Sådana problem är inte kul att råka på.

ECU

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.