Oljan kommer att räcka i miljoner år.

46 inlägg 0 nya
Oljan kommer att räcka i miljoner år.

https://www.vaken.se/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=17472&fbclid=IwAR32-2NS0T4sWfSHe-
ggWTkiSVO0DS1FZzdnis1WQbjpNzoHqqJUXxd9jYY

https://www.youtube.com/watch?v=CyFj5ygqvd4&feature=youtu.be

https://www.vaken.se/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=17472&fbclid=IwAR32-2NS0T4sWfSHe-ggWTkiSVO0DS1FZzdnis1WQbjpNzoHqqJUXxd9jYY

Intressant. Stärker även min inställning till livsmolekylen koldioxid, som jag anser måste öka med ökat liv på planeten, samt inte orsakar nån skadlig global warming.

Intressant video. Låter mer sannolikt än den brett spridda förklaringen till hur olja kommit till.

- Peugeot 308 SW GT -2019

And so, while lab bench analysis continues piling on the evidence every day that all of Earth's oil is biogenic fossil fuel, a pseudoscientific idea continues living on, and will probably continue doing so into the foreseeable future. As in so many other cases, the real key to the pseudoscience lies not so much in the specific claim, but in the ideology and historical context.

https://skeptoid.com/episodes/4616
.

6.15

Artikeln i Vaken (se länk ovan) är från 2009 och är alltså 10 år gammal. Som läget är nu och som det varit ett tag, så konsumeras globalt flera gånger mer olja än vad det hittas ny. Det finns stor risk för att alldeles för lite investeras i oljeutvinning, och att det inom några år kommer leda till en påtaglig brist på olja.

John, det har man hävdat i hur många år som hellst. För typ 10-15 år sedan hävdade Toyota tror jag det var, att oljan skulle vara slut 2014. Samtidigt spåddes en flygbiljett kosta 50,000kr mellan sverige och usa. Idag har vi facit, oljan är inte slut och man kan åka till usa för 3000kr.
Det är många som försöker använda diverse utopier för att lansera sina produkter, i Toyotas fall handlade det väl om nånting som hette Prius..

Jag kan inte hitta något hos Vaken om referentgranskning av deras artiklar...

Oljeutvinningen ligger långt under maxkapaciteten för att hålla priserna uppe. Precis som man gör med diamanter och guld.

Priset föll för några år sedan efter att Amerikanerna började med fracking vilket fick Saudiaraberna att känna sig hotade, de svarade med att typ fördubbla sin utvinning = det pumpades upp mer olja än man kunde sälja

Ingen av oss kommer leva den dagen oljan är slut.

L. Mäkinen wrote:
Jag kan inte hitta något hos Vaken om referentgranskning av deras artiklar...

Haha. Vem vill granska konspirationsteoretikerna?

6.15

Snubben i videon och artiklarna känns inte speciellt trovärdiga

Apex wrote:
Snubben i videon och artiklarna känns inte speciellt trovärdiga

Men han har en bra poäng. Hur man kan hävda att det är fossilt när den olja man hittar ligger på mycket lägre nivå nedåt än vad någon fossil någonsin hittats.

- Peugeot 308 SW GT -2019

bejje wrote:
Men han har en bra poäng. Hur man kan hävda att det är fossilt när den olja man hittar ligger på mycket lägre nivå nedåt än vad någon fossil någonsin hittats.

Han har ingen poäng. Man kan enkelt analysera den olja man hittar och ännu har ingen abiotisk olja hittats.

6.15

Javisst kommer det alltid finnas olja kvar, för en stor del kommer aldrig att hittas och även om den gör det, gäller det att den är lönsam att ta upp och att det finns tillräckliga resurser för att göra det.

Men stämmer det han säger, att en plats i USA som hade så gott som tömts på olja, nu årtionden senare har mycket mer olja än när platsen övergavs?

- Peugeot 308 SW GT -2019

bejje, kan det inte vara så enkelt att en tidigare oupptäckt sfär läckt in olja till den tidigare fyndigheten?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det finns ju inget motsatsförhållande att välja alternativa bränslen än Olja, oavsett hur blödiga hålen är just nu.
Vi har väldigt mycket som kommer att hända inom kort med Lignol för att ta ett exempel. En bioolja som går att göra både biobensin och biodiesel av, vilket man nu skalar upp i Rottneros för att kunna leverera stora volymer under 2021.
Lignol fås genom att ta bort Ligninet från trä i pappersbruken eftersom Ligning är negativt som innehåll i papper och skall bort. Det används inte heller idag till något annat vettigt eftersom bruken får mer svartlut att elda i sodapannorna än de behöver så det bortplockade ligninet är inte påverkande utan bara en restprodukt. Sedan får vi se hur mycket det går att skala upp, men för mig är detta något positivt eftersom det är en bio-produkt och att den inte kommer från Ryssland eller Venezuela utan den ligger helt i vår egna kontroll.

*Robban

Frågan är vad som händer den dag (om den kommer) då det finns så gott som utsläppsfri bio bensin? Kommer då skatterna på 4000, 6000 kanske t.om. 8000 kr per år för nya bensinbilar tas bort eller är det som med diesel att regeringen inte vet vad man tankar, så även om du tankar miljövänligt så får du lik förbannat betala straffskatt som om du körde på vanlig bensin?

Jag tror på det senare, alltså kommer ingen vilja köra på det miljövänliga eftersom det knappast kommer vara billigare, inte i början i alla fall och vi straffas ändå med hög skatt för bensinanvändande trots att vanlig bensin inte används.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Kolla gärna på http://www.asposverige.se/2019/03/iea-2018-world-energy-outlook-peak-oil-ar-har/ och ställ er sedan frågan om "Oljan kommer att räcka i miljoner år"... = )

Bejje, tro inte att något kommer att bli billigare. Det viktiga med Lignol är att den är fossilfri och gjord på en restprodukt som massaindustrin verkligen vill bli av med och att den görs av rester i Sverige. Det ger oss en större säkerhet med att själva ha koll på flödet och tillverkningen och inte på samma sätt som nu bli helt beroende av omvärlden.
Nä, bilarna kommer fortfarande att klassas om bensin eller dieselbilar med samma form av utsläpp som idag av det mesta i röret, skillnaden är som sagt att utsläppens co2 inte kommer att öka balansen i atmosfären. Den stora nyttan blir att vi kan använda detta i alla befintliga bilar under de år som dessa kommer att rulla på våra vägar.

*Robban

[quote=John2008]Kolla gärna på http://www.asposverige.se/2019/03/iea-2018-world-energy-outlook-peak-oil-ar-har/ och ställ er sedan frågan om "Oljan kommer att räcka i miljoner år"... = )[/

https://www.forbes.com/sites/michaellynch/2018/06/29/what-ever-happened-to-peak-oil/#37306ac8731a

”Unfortunately, very few people realize that the entire concerns about peak oil were based on misinformation or junk science. Specifically, the research was not scientific at all but statistical analysis so badly done that it wouldn’t pass a first-year college course.”

Nä kanske inte miljoner år. Det får vi aldrig veta för ingen av oss kommer leva dagen då oljan är slut

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.