Vi Bilägares forum

Dyrare drivmedel väntar oss konsumenter, det kan vi tacka regeringen för......

Dyrare drivmedel väntar oss konsumenter, det kan vi tacka regeringen för......

Ja, kan vi prata om en svekdebatt nu så här efter valet.........är någon överraskad? 55öres höjning väntar per liter. Kommer man då även att sänka priset om världmarknadspriset på råolja höjs? Det får vi titta på då svarade Magdalena Andersson, undvikande........ Det kan vi nog titta oss i stjärnorna efter..........Diskutera frågan.

Uppdaterat: 2015-09-16 16:30

Kommentarer

Den här regeringen är inkompetent. Och de som röstade på den , fattade inte följderna av det. Svikna vallöften, en uset utrikespolitik. (Skyll inte på mig, jag röstade på moderaterna)

Uppdaterat: 2015-03-27 14:28
Lås inga trådar.

Följderna av en regering som i 8 års tid ej kunnat hushålla med sveriges statskassa :-(

Uppdaterat: 2015-03-27 16:04

Det som förvånar mig mest är hur mupparna som ju är ett försvinnande litet parti har fått så mycket att säga till om!
Och kommunisterna som inte ens ingår i regeringen får ändå igenom sina vilsna idéer.

Uppdaterat: 2015-03-27 16:05
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tänk att det fortfarande nu i nådens år 2015 finns folk som tror att det är så stor skillnad mellan blocken, samma sak olika färg...

Ena blocket sänker skatten på blablabla men ser till att vi får betala igen med dyrare blablabla, och det andra blocket gör samma sak fast på andra blablabla...

Vilket block som gör det rätta beror på vart man har sina sympatier i dagens egocentriska samhälle.

Betänk att alla skattesänkningar måste finansieras på något sätt och jag hoppas att en skattehöjning på drivmedel kommer den eftersatta skolan och omsorgen till godo för då är jag beredd att slanta upp, eller är jag naiv nu?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

På "sossetiden" till 2006 hade vi diktatur och förtryck :-( , men ett tydligt + budgeten och sjunknande statsskuld :-)

Uppdaterat: 2015-03-27 16:11

Vad är det som folk är upprörda över egentligen?? De flesta har ju rejält mkt mer i plånboken efter alla skattesänkningar plus att priset på bränsle dykt rejält på senaste tid. Eller är det så illa att folk lever på marginalen och är potentiella kandidater till Lyxfällan?
Bilarna drar ju mindre bränsle idag samt att det finns ju en hel del hybrider att välja på, detta borde ju gynna dessa förare.

Uppdaterat: 2015-03-27 17:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Så du lever på marginalen Shogun eller vad är grejjen?
Handlar det mer om att det är ett parti man inte röstade på som gör detta, och det är därför man är upprörd eller vad handlar det om?

Uppdaterat: 2015-03-27 17:56
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Att politikerna är den nya överklassen är väl egentligen inget nytt...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hoga-medelinkomster-for-politiker_3646434.svd

Det som dock bekymrar mig är att de tappar fotfästet och greppet om verkligheten när de lever i sin egen lilla bubbla, hur många av dessa politiker bor t.ex. i en så kallad "problemförort" eller avfolkningsort?

Det är ungefär som en radiointervju jag hörde med Katrin Zytomierska om nu någon vet vem det är, om inte så är det bara att gratulera, som efter att ha lämnat sin lilla Östermalmssfär förfasades över att det inte fanns en LCHF-matsedel på Hedemora Stadshotell, jag menar vad är det för en skev världsbild dessa stackars människor har?

Strindberg hade ta mig f-n rätt, det är synd om människorna...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Med tanke på miljöfokus borde diselpriset höjas markant mycket, om det nu ska vara någon konsekvens i det hela. Att referera till rådande bensinpriser som motivering för skattehöjningen är ju egentligen lite fånigt. Det är ju en nivå som varierar ganska kraftigt...

Uppdaterat: 2015-03-27 18:52

Katrin Zytomierska är väl en bloggerska och inte en politiker?

Uppdaterat: 2015-03-27 18:53

Vallöften kan med säkerhet bara infrias om man får tillräckligt mandat för att kunna genomföra sin politik. Annars blir det kompromisser som gör att vissa vallöften inte kan hållas. Det är väl inget konstigt eller något att förfasas över.

Tycker att ändringar i drivmedelspriserna ofta får en oproportionerlig reaktion bland många.

Nedmonterade skyddsnät, ekonomisk snedfördelning, segregation, situationen inom skola och vård är ju betydligt allvarligare än någon krona hit eller dit för en liter bensin eller diesel.

Uppdaterat: 2015-03-27 19:28

Håller med dig till fullo, muskorv. Sen kan man ju undra varför inte bensinpriset sjunkit ännu mera när världsmarknadspriset på råolja i stort sett halverats jämfört med ungefär ett år sedan - det sa man i alla fall på radion idag. För hela bensinpriset består ju trots allt inte bara av skatter...

Uppdaterat: 2015-03-27 20:01

Pi,rubel,peso,svensk krona ligger risigt till,ungefär i denna rangordningen,oljepriset sätts i dollar(därav petrodollaruttrycket)
Därför ligger bensinpriset högt,pga kron/$-kursen.
Bolibompamaggan vet ju att oljepriset kommer vara lågt..sicken pajasfigur,Saudi har lite vapenskrammel på G,oljepriset kan gå upp i skyn över natten.Vi har snart ett literpris på 18 kronor,men vem bryr sig egentligen när ww3 är i antågande?

Uppdaterat: 2015-03-27 20:40

Shogun - vilket parti kan regera på egna mandat idag ? Har du svaret på detta så finns det nog många politiker som är intresserad av detta...
ENTJ1: Det är nog inte bara dessa valutor som förlorat gentemot dollarn, tyvärr. Men det är säkert en del av förklaringen av den "uteblivna" sänkningen.

Uppdaterat: 2015-03-27 20:54

Shogun - varken nuvarande regering eller den tidigare konstellationen (och den finns väl knappt längre) har idag egen majoritet och dessutom har SD "lovat" att fälla båda sidornas budget om dom inte går SD tillmötes avseende invandringsfrågan så frågan kvarstår - var finns den "egna" majoriteten ? Enda möjligheten för båda sidor är via den s k december-överenskommelsen - såvida man inte lierar sig med SD...

Uppdaterat: 2015-03-27 21:22

Det som skrämmer mig mest är inte höjningen av bränsleskatterna, utan det faktum att man tydligen vill ha en återgång till det gamla bidragssamhället.
Alliansens åsikt att det ska löna sig att arbeta kommer att bli som förr, det är bättre att söka bidrag.
Rot och Rut är av ondo, det nyttjas enbart av de verkligt högavlönade i samhället och bör avskaffas och i stället ska vi ha en återgång till det gamla väl fungerande systemet, det som alltid fungerat i ett socialistiskt högskattesamhälle, nämligen den svarta arbetsmarknaden!

Uppdaterat: 2015-03-27 22:05
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Angående ROT:
http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.2666101--var-ska-lagavlonade-bo-i-framtidens-goteborg

För seriösa åkerier är knappast drivmedelspriserna det största problemet, utan konkurrens på olika villkor. Svårt att konkurrera mot åkerier med förare som kör näst intill gratis och inte bryr sig om vilotider och annat.

Uppdaterat: 2015-03-27 22:28

Det blir pannkaka av alltihop...

Fördelen med bidragspolitiken är att jag med lite väsmord käft kan tjäna mer i bidragspengar än vad jag har i lön idag, och då kan man spara massor till pension och jobba 8 timmar svart varje dag istället och leva som en kung. Precis som de vill ha det.

Hur var det där med att hela Sverige ska leva?
Chefen är nyss hemkommen från USA, där skiljer bensinpriset mycket, från motsvarande 16 kr/lit till 3 kr/lit beroende på vart, finns det mycket bussar som går tätt t.ex kan bensinen vara dyrare mendan den ofta är något billigare i glesbygden där kollektivtrafik inte finns för att folk ska ha råd att bo där.

Uppdaterat: 2015-03-28 00:47
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Ja Jes, jag har provat både Rot och Rut. När det gäller Rot handlade det om att måla huset, något som jag tänkt göra själv men inte fick tid till. Färgen var redan inköpt så här gällde det bara arbete. Det visade sig att den arbetskostnad jag betalade efter avdraget var något jag aldrig skulle kunna konkurrera med, det blev avsevärt billigare för mig att göra mitt jobb och låta målarproffsen göra sitt.
Och de är infödda svenskar!
Problem blev det emellertid ändå när skattemyndigheterna bråkade om att det var för lite material angivet på fakturan!
Här gick allt helt rätt till, men helt klart var det vettigare när kunden själv fick ansöka om Rot då arbetet var färdigt, istället som nu när firman som ska utföra jobbet. Då finns det verkligen möjlighet till fusk.
Alliansens valspråk var ju att det ska löna sig att arbeta och det var ju därför man införde Rot och Rut och jobbskatteavdrag. Man får ju tycka vad man vill om detta, men de som jobbade tjänade ju på det, medan de som tidigare gick på bidrag och tvingades fortsätta med det fick det sämre.
Ett exempel på dessa som tjänade på det var ju pensionärer som kunde ta ut sin pension och samtidigt gå ner i arbetstid under tiden de lärde upp efterträdaren. Om man gjorde samma sak under den tidigare socialistiska regeringen lades inkomsten till pensionen och skatten beräknades på sammanlagda lönebeloppet vilket medförde att det inte blev något kvar av extrapengarna.
Allt stämde ju inte med alliansens idéer, men den nya regeringen borde ju ta vara på det som var bra och förbättra det som var dåligt och inte enbart utgå från att allt var dåligt och allt man själv gör är bättre.
Och fortfarande kan jag inte begripa hur ett minimalt parti som MP kan ha så mycket att säga till om i regeringen och ännu underligare att kommunisterna, som inte ingår i regeringen, ändå får genom sina förslag. Givetvis inte alla tokerier, men tillräckligt för att man ska bli skrämd.

Uppdaterat: 2015-03-28 09:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har lyckligtvis klarat hela mitt yrkesverksamma liv utan att vara "bidragstagare" på annat sätt än de flesta av oss som fått barnbidrag men jag tror absolut inte att ett "välsmort munläder" och "bidrag" skulle ha kunnat skapa ett bättre liv för mig än det jag haft som yrkesarbetare så jag undrar hur mycket kunskap ni har ni som tror att det är en enkel väg till ett bra liv att leva på "bidrag". Jag har inte sett att den nuvarande regeringen genomfört nån åtgärd som bekräftar en "återgång till bidragssamhället" för vanliga människor men det har ju utarbetats ett antal "bidrag" under den förra regeringen som samvetslösa företagare kunnat utnyttja som är på väg att försvinna - t ex de s k "jobblotsarna" som inte skapat många jobb men däremot via bidrag från staten fyllt på sina egna bankkonton rejält.
Däremot har de som är sjuka och arbetslösa, vilket de flesta är utan egen förskyllan, klämts åt ordentligt och att lätta lite på bördan för dessa tror jag nog att vi som jobbar har räd att göra. Och hur så många vuxna människor kan bli så upprörda över en skattehöjning på 50-öringen på en liter drivmedel är mycket märkligt... När bensinbolagen höjer priset med en 50-öring, vilket lätt kan ske under en veckas lopp, så är det ingen som reagerar på detta sätt. Och skattehöjningen går ju inte ner i bensinbolagens fickor utan den kan förhoppningsvis istället göra nytta för samhället.

Uppdaterat: 2015-03-28 09:16

Intresseklubben antecknar!

Uppdaterat: 2015-03-29 08:45
muskorv skrev:

Vallöften kan med säkerhet bara infrias om man får tillräckligt mandat för att kunna genomföra sin politik. Annars blir det kompromisser som gör att vissa vallöften inte kan hållas. Det är väl inget konstigt eller något att förfasas över.
Tycker att ändringar i drivmedelspriserna ofta får en oproportionerlig reaktion bland många.
Nedmonterade skyddsnät, ekonomisk snedfördelning, segregation, situationen inom skola och vård är ju betydligt allvarligare än någon krona hit eller dit för en liter bensin eller diesel.

Tycker du att det har skett något positivt på berörda punkter?
Tror inte det, inte ett vettigt skit sker utan vad gäller de stora övergripande frågorna så kommer det till svek och ren bullshit och där leder S men inte ett parti går fri.
Ja det finns mer o större av allt och gärna komplicerat som politikerna + den late och dumme säger när det kommer till att utföra - att detta är mycket komplicerat! Politikern, latmasken och stolpskottet de går hand i hand, lismande figuren som bara är i vägen när det gäller men snabbast fram till fika bordet där de skopar till sig en näve kakor, vadå?

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besökte VM i Falun : - VM sätter svenska fjällen på kartan.

Goddag yxskaft!

Uppdaterat: 2015-03-29 11:58
Tvärnit skrev:

muskorv wrote:Vallöften kan med säkerhet bara infrias om man får tillräckligt mandat för att kunna genomföra sin politik. Annars blir det kompromisser som gör att vissa vallöften inte kan hållas. Det är väl inget konstigt eller något att förfasas över.
Tycker att ändringar i drivmedelspriserna ofta får en oproportionerlig reaktion bland många.
Nedmonterade skyddsnät, ekonomisk snedfördelning, segregation, situationen inom skola och vård är ju betydligt allvarligare än någon krona hit eller dit för en liter bensin eller diesel.
Tycker du att det har skett något positivt på berörda punkter?
Tror inte det, inte ett vettigt skit sker utan vad gäller de stora övergripande frågorna så kommer det till svek och ren bullshit och där leder S men inte ett parti går fri.
Ja det finns mer o större av allt och gärna komplicerat som politikerna + den late och dumme säger när det kommer till att utföra - att detta är mycket komplicerat! Politikern, latmasken och stolpskottet de går hand i hand, lismande figuren som bara är i vägen när det gäller men snabbast fram till fika bordet där de skopar till sig en näve kakor, vadå?
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besökte VM i Falun : - VM sätter svenska fjällen på kartan.
Goddag yxskaft!

Nej, än har det väl inte hänt särskilt mycket positivt. För det första röstade jag inte på något av regeringspartierna och för det andra har vi fortfarande en svag regering i minoritet som regerar med oppositionens budget.

Alliansen och dess anhängare brukar alltid skylla allt dåligt på gamla S-regeringar och att de inte hunnit förändra viktiga saker under de åtta år de hade makten. Sedan 1991 har borgarna haft makten i tre mandatperioder, vilket även S har haft. Nu har S+MP haft makten i några månader, så det vore väl konstigt om de redan lyckats vända skutan drastiskt? I synnerhet med det parlamentariska läge som råder.

En förhoppning är denna mandatperiod kommer att innebära ett slut på utförsäljningen av gemensamma tillgångar och experiment som endast är ideologiskt förankrade. Alliansens politik har framförallt gynnat de allra rikaste, att man lyckades vinna två val berodde framförallt på att man lyckades lura medelsvensson att de också skulle tjäna på högerpolitik.

Jag har inga förhoppningar om att S+MP-regeringen kommer att lyckas skapa något drömsamhälle, men jag tror och hoppas att de kommer vara mindre skadliga för landet än en nyliberal alliansregering. Det är bara att se på hur M röstat emot förbättringar för vanligt folk de senaste 100 åren. Nej till åtta timmars arbetsdag, nej till 40 timmars arbetsvecka, nej till andra, tredje, fjärde och femte semesterveckan, nej till kvinnlig rösträtt, nej till allmän sjukförsäkring. Och så vidare. Nya Moderaterna är gamla Moderaterna som blivit populära genom att lura de kortsiktigt tänkande genom att sticka åt dem någon extra tusenlapp, så att de ska blunda för vad som sker i samhället i övrigt.

Uppdaterat: 2015-03-29 12:45
muskorv skrev:

Nej, än har det väl inte hänt särskilt mycket positivt. För det första röstade jag inte på något av regeringspartierna och för det andra har vi fortfarande en svag regering i minoritet som regerar med oppositionens budget.
Alliansen och dess anhängare brukar alltid skylla allt dåligt på gamla S-regeringar och att de inte hunnit förändra viktiga saker under de åtta år de hade makten. Sedan 1991 har borgarna haft makten i tre mandatperioder, vilket även S har haft. Nu har S+MP haft makten i några månader, så det vore väl konstigt om de redan lyckats vända skutan drastiskt? I synnerhet med det parlamentariska läge som råder.
En förhoppning är denna mandatperiod kommer att innebära ett slut på utförsäljningen av gemensamma tillgångar och experiment som endast är ideologiskt förankrade. Alliansens politik har framförallt gynnat de allra rikaste, att man lyckades vinna två val berodde framförallt på att man lyckades lura medelsvensson att de också skulle tjäna på högerpolitik.
Jag har inga förhoppningar om att S+MP-regeringen kommer att lyckas skapa något drömsamhälle, men jag tror och hoppas att de kommer vara mindre skadliga för landet än en nyliberal alliansregering. Det är bara att se på hur M röstat emot förbättringar för vanligt folk de senaste 100 åren. Nej till åtta timmars arbetsdag, nej till 40 timmars arbetsvecka, nej till andra, tredje, fjärde och femte semesterveckan, nej till kvinnlig rösträtt, nej till allmän sjukförsäkring. Och så vidare. Nya Moderaterna är gamla Moderaterna som blivit populära genom att lura de kortsiktigt tänkande genom att sticka åt dem någon extra tusenlapp, så att de ska blunda för vad som sker i samhället i övrigt.

Moderaterna är ju ändock längre gångna i utvecklingen än betongsossarna när de gav något gott som RUT/ROT och en uppluckring av vården för att beta av vårdköerna. Sossarna de är njet o nix!
Inget kul ska vi ha alls och tabell diagram dem håller sossarna alltid upp och ner, vi är BÄST i Europa på punkt efter punkt, tabellen ljuger inte se här vilka pikar! Den bästa vården, främsta skolväsendet, högsta sysselsättningen, fy fan vad de stack oss i ögat och så gick botten ur och de lämnade över till Reinfeldt som hade den eminente finansministern Borg som är starkt eftertraktad på grund av att han städade upp i finanserna och fick Sverige åter på rätt köl.
Dock så är även moderaterna allt för fixerade vid ideologiska patos för att kunna föra en bred folklig realpolitik som gagnar Sverige och Anna Kinberg Batras grodor är talande, folk ute på landet är mindre vetande och Falun tillhör den svenska fjällvärlden, ja det är inte så noga med någonting som man gör och säger bara det inte kommer andra till skada som det heter i den rådande vänsterflummliberala åskådningen, skrämmande.

Lika skrämmande är sossarnas ständigt återkommande aggressiva tillika dogmatiska utrikespolitik som inte tar någon hänsyn alls till hur illa det slår tillbaka mot lilla Sverige, än en gång i raden så måste Kungen skrida in o gjuta olja på vågorna och på råge så är sossarna emot Monarki och under VM så traskade Löfven nonchalant och demonstrativ sig före Kungen och satte sig. Sossarna är helt i avsaknad av skam och de ger ingenting utan de tvingar folk till att säga att allt är bra och de har hela media som sjunger deras lov.

Jag har gett upp hoppet över politiken och det för en lång tid framöver vad det verkar som.

Uppdaterat: 2015-03-29 14:24
Tvärnit skrev:

Moderaterna är ju ändock längre gångna i utvecklingen än betongsossarna när de gav något gott som RUT/ROT och en uppluckring av vården för att beta av vårdköerna. Sossarna de är njet o nix!

Även om RUT/ROT har sina fördelar är de inte bara av godo. Se t ex artikeln jag länkade till i ett tidigare inlägg i den här tråden.

Det är naturligtvis bra att försöka motverka svartjobb, men istället förkommer andra typer av fusk.

Tvärnit skrev:

Inget kul ska vi ha alls och tabell diagram dem håller sossarna alltid upp och ner, vi är BÄST i Europa på punkt efter punkt, tabellen ljuger inte se här vilka pikar! Den bästa vården, främsta skolväsendet, högsta sysselsättningen, fy fan vad de stack oss i ögat och så gick botten ur och de lämnade över till Reinfeldt som hade den eminente finansministern Borg som är starkt eftertraktad på grund av att han städade upp i finanserna och fick Sverige åter på rätt köl.

Rätt köl? Budgetöverskottet på 18 miljarder år 2006 har 2014 förvandlats till ett underskott på 72 miljarder. Detta trots att man sålt ut stora offentliga tillgångar.

Tvärnit skrev:

Lika skrämmande är sossarnas ständigt återkommande aggressiva tillika dogmatiska utrikespolitik som inte tar någon hänsyn alls till hur illa det slår tillbaka mot lilla Sverige, än en gång i raden så måste Kungen skrida in o gjuta olja på vågorna

Även om saudiaffären inte är bra hanterad tycker jag att det är bra om Sverige kan ha en utrikespolitk som inte bara går ut på att klappa rika länder medhårs.

Tvärnit skrev:

så är sossarna emot Monarki

Vilket känns rimligt om man är demokrat. Att man vill avskaffa kungahuset innebär dock inte att man ska vara oförskämd mot kungen eller hans familj (känner inte till händelsen du refererar till).

Shogun skrev:

Man ska hålla vallöften, annars är man inte trovärdig och inte värd min röst eller någon annans. Man kan i längden heller inte nonchalera 13-15% utav väljarkåren och inte prata med det partiet i längden, det är ohållbart. Om inte man gör det så kommer det att straffa sig än mer i valet 2018.

Återigen, vallöften kan bara med säkerhet infrias om man får tillräckliga mandat. Har man inte egen majoritet är det kompromisser som gäller. I valrörelsen 2014 lät Löfven som en trasig LP-skiva när han i varje debatt förklarade att han önskade se ett blocköverskridande samarbete efter valet.

Redan innan valet stod det tämligen klart att S inte skulle få egen majoritet. För att S skulle kunna bilda regering krävs såldes samarbete med andra partier. Samarbete innebär kompromisser och att ett parti inte kan få sin vilja fram i alla frågor. Snacket om brutna vallöften framstår därför mest som lite världsfrånvänt gnäll.

Att ignorera SD tycker jag är utmärkt – inte i debatten, men när det gäller samarbeten i riskdagen. De är helt enkelt inte ett seriöst parti. Att ignorera de ca 15% som röstat på SD är däremot mycket dumt. Det är givetvis inte bara främlingsfientlighet och rasism som gjort att SD vuxit till landets tredje största parti.

Tror du själv att SD skulle vara kapabla att genomföra och uppfylla allt som står i deras partiprogram om de hade blivit största parti och bildat regering?

Uppdaterat: 2015-03-30 13:54
Shogun skrev:

Talar man inte med SD utan ignorerar dom så kommer det att straffa sig. Genom att man nonchalerar SD så ignorerar man även de ca 15% som röstar SD, vilket är dumt i längden, och kommer att straffa sig 2018, förstår inte att de "etablerade" partierna inser detta.

Det håller jag inte med om. Att samarbeta med SD är i dagsläget inte aktuellt för något av de övriga riksdagspartierna, helt enkelt eftersom SD inte är ett seriöst parti.

Däremot är det naturligtvis viktigt att övriga partier utvärderar varför SD vuxit och lyssnar på de som röstat på SD. Finns naturligtvis massor med problem med segregation, integration och asylmottagandet som måste förändras – men knappast på det sätt SD förespråkar.

Att SD växer innebär absolut inte att Sverige blivit mer rasistiskt, utan det handlar i grund och botten om andra problem än invandringen. T ex i mindre samhället där arbetstillfällen försvunnit, ungdomarna blir arbetslösa eller flyttar från orten för gott, allt fler äldre som behöver vård och omsorg och samtidigt inflyttning i form av asylsökande som behöver service i ett samhälle som redan är i förfall och blöder ekonomiskt. Se t ex Uppdrag Gransknings program om Grums. Det finns mängder av samhällen av den typen i Sverige.

Shogun skrev:

Så det är okej att lova och sedan bryta löften gång på gång? Nej, det är inte okej för mig med brutna vallöften, det är ju det väljarna går efter vid val(förhoppningsvis). Kan man inte hålla vallöftena så ska man heller inte liera sig med Miljömupparna som Löfven gjort, det är hans och S största misstag, detta kan jag inte förstå att man gjort. Annars har jag inte emot S.

Återigen, S fick inte någon egen majoritet utan behöver samarbeta med andra partier. Alliansen visade tydligt kalla handen. SD är naturligtvis uteslutet. Kvar är då MP och V.

Väljare som har lite innanför pannbenet kunde nog utan problem räkna ut att det i valet 2014 var helt uteslutet att S skulle kunna driva igenom en renodlad S-politik. Alla prognoser talade mot en egen majoritet och Löfven pratade ständigt om breda samarbeten, men det mesta tydde förstås på ett samarbete med MP och/eller V – och då är höjd skatt på bensin och diesel ingen högoddsare. Det säger sig självt att varken S eller något annat riksdagsparti kan driva sin egen politik fullt ut i ett sådant läge.

Shogun skrev:

Ja, inom sinom tid är det nog inte omöjligt. Det mest problemfyllda är väl frågan om att lämna EU, det är nog inte gjort i en handvändning.

Jag tycker inte att deras partiprogram känns realistiskt, ens om SD skulle få egen majoritet. Man har byggt allting på att en begränsad invandring skulle göra att allt blir frid och fröjd i Sverige. Så enkelt är det knappast. Enkla lösningar fungerar oftast bara på pappret. Se t ex på "av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" – en finfin och solidarisk tanke på pappret, men i praktiken har det visat sig en smula problematiskt.

Shogun skrev:

Att SD växer är ju missnöje med integration och migrationspolitiken, inte rasism. Jag vägrar att tro att 15% är rasister i Sverige även om pk media försöker att få det till det. Och får inte diskuteras överhuvudtaget, gör man inte det så växer SD ännu mer det är jag övertygad om.

Missnöje överlag, skulle jag säga. Integration och migration är bara en liten del i det hela. Men det är ett känt faktum att det alltid är lättare att hitta syndabockar längst ned i samhället. Det är lättare att sparka på den som ligger än att komma åt korruption och elände på högsta samhällsnivåerna.

Jag kallar gärna SD för ett rasistiskt parti, men jag skulle inte kalla SD:s väljare rasister. Det skulle vara att göra det hela alldeles för enkelt.

För övrigt tycker jag att SD och integration diskuteras precis överallt hela tiden. Nästan vilket ämne som helst kan mynna ut i detta, se bara på denna tråd. Att hävda att ämnet inte får diskuteras är offerkoftementalitet.

Uppdaterat: 2015-03-30 21:37

muskorv " Man har byggt allting på att en begränsad invandring skulle göra att allt blir frid och fröjd i Sverige. Så enkelt är det knappast. Enkla lösningar fungerar oftast bara på pappret. Se t ex på "av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" – en finfin och solidarisk tanke på pappret, men i praktiken har det visat sig en smula problematiskt."

Politikerfrälset föraktar det enkla men mäktar inte heller med att ro hem sina egna mer geniala konstruktioner = plus minus noll.

Det är tvärtom så att det komplicerade fungerar oftast enbart i teorin.

Uppdaterat: 2015-03-30 22:11

Bra sammanfattning där, Muskorv!

Uppdaterat: 2015-03-31 06:21

Jag röstar inte på SD (märkligt att man måste säga det för att få ha en "avvikande" åsikt), men jag förstår iaf att nuvarande situation är ohållbar. Även den mest inbitna vänstervettvillingen måste väl kunna förstå att migration utan integration enbart är en belastning på samhällssystemet?

Samtliga partier är för en begränsning i invandringen. Ingen av de etablerade partierna vill ha helt öppna gränser.
Var går gränsen för när man är rasist eller inte? SD's gräns är tydligen för låg (vilken det nu är), så de är rasister. Men Moderaternas gräns då? Är den ok? Sossarnas? Folkpartiets? Någon som har koll på detta?

Förutom en massa pajkastning, tyckande och beskyllning så finns det faktiskt fakta i ämnet och den är att utan integration så är det bara en tidsfråga innan välfärdssystemet havererar.

Det finns bara två vägar att gå:
1. Antingen måste invandringen begränsas kraftigt så att integrationsprocessen mäktar med eller så ...
2. ... måste integrationsprocessen förbättras kraftigt, med betydligt mer resurser.

Oavsett vilken av vägarna som är rätt väg att gå så måste nivåer och krav på integration kunna diskuteras. Det kan det inte idag.
Det är mao bara en tidsfråga innan allt havererar ...

Uppdaterat: 2015-03-31 19:56

Det finns många problem att lösa för att få en acceptabel integration! Man undrar om det överhuvudtaget någon samordning mellan migrationsverket och kommunerna. Jag kollade Värmlandsnytt där dom visade från Hagfors. Där rev dom fullt fungerande hyreshus, bara för att det saknades hyresgäster. Samtidigt betalas det ut stora summor pengar till tillfälliga flyktingförläggningar som mest liknar baracker! Det finns att göra!

Uppdaterat: 2015-03-31 20:38

Det är nog lättare att vara i Hagfors om man har ett riktigt boende och inte någon byggbarack!

Uppdaterat: 2015-03-31 21:20

Men det är tydligen "högre ort" som inte riktigt fattat det som verkar så klart för de flesta.
Det finns alltså fullt fungerande bostäder i Hagfors och på många andra ställen som kan utnyttjas, varför då klumpa ihop våra invandrare i redan överbefolkade ghetton bara för att det skulle finnas deras mat och religion där?
Vore det inte enklare att se till att dessa ting kommer till de platser där det finns möjlighet att få ett bra uppehälle? Det kan väl ändå inte vara så svårt.

Uppdaterat: 2015-03-31 21:26
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Men det är tydligen "högre ort" som inte riktigt fattat det som verkar så klart för de flesta.
Det finns alltså fullt fungerande bostäder i Hagfors och på många andra ställen som kan utnyttjas, varför då klumpa ihop våra invandrare i redan överbefolkade ghetton bara för att det skulle finnas deras mat och religion där?
Vore det inte enklare att se till att dessa ting kommer till de platser där det finns möjlighet att få ett bra uppehälle? Det kan väl ändå inte vara så svårt.

Enkelt sagt, där det finns bostäder saknas arbetstillfällen och där det finns arbetstillfällen är det bostadsbrist.

Kommuner med överskott av bostäder har ofta svag ekonomi och vice versa.

Sen får man väl också skilja på asylsökande som blir utplacerade där Migrationsverket har platser och de som fått uppehållstillstånd och således har samma rätt som resten av befolkningen att fritt bosätta sig i landet.

När det gäller segregation talar man oftast om fattiga och invandrartäta områden, dock är det inte där segregationen är som störst.

Uppdaterat: 2015-03-31 22:23

Hej allesammans,
En kommentar har raderats då den bröt mot våra forumregler (http://www.vibilagare.se/community/forumregler). Läs våra regler och håller till dem.

Uppdaterat: 2015-04-07 06:51