Varning! hjulbyte

41 inlägg 0 nya
Varning! hjulbyte

Det är väl ingen nyhet att det kan bli tokigt om man anlitar hjulbytarna som står vid varuhusen och köpmarknader
höst och vår. Även om jag inte tror att så många aktiva här på forumet anlitar dem så kommer här konkreta händelser att varna vänner och bekanta med.
Min son är bilmekaniker på en märkesverkstad och har senaste veckan vid bilar inlämnade för service varit med om att en bil som han skulle byta skivor och belägg på nyligen hade fått hjulen bytta vid stormarknaden, hjulbultarna var alldeles för hårt åtdragna-han fick jobba väldigt mycket för att lossa dem och debitera kunden extra för det=det blev dyrare än om en riktig verkstad hade skiftat med rätt kunskap och verktyg. Några dagar senare hade han en annan bil för bromsreparation dör flera hjulbultar inte var åtdragna-han kunde nästan lossa dem med handen. I dag hade han det värsta scenariot: En person ringer och berättar att dottern upptäckte när hon åkte med att det var en bula på golvet, sonen ber personen komma in och mycket riktigt en inbuktning på golvet-på båda sidor vid förar och passagerarsidan. En titt under bilen avslöjar det han befarade bilen är felaktigt lyft eller möjligen felaktigt placerad på pallbockar av stormarknadshjulbytare. Bilen av exklusiv modell var nästan ny, nypris över 500 000kr
Sonen förklarar för mig vilket är lätt att förstå att moderna bilar är mycket känsliga hur de lyfts pga konstruktioner för att bl a spara vikt.

Snålheten bedrar som vanligt visheten!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Det behöver inte vara snålhet, det kan förefalla väldigt bekvämt att få hjulen bytta under tiden man handlar och på det sättet kan man spara tid som man kanske har mer ont om än pengar.
Nu är det ju ändå ganska dumt, men många bilägare tänker inte på vilka konsekvenser det kan få.
Många av dessa hjulbytare erbjuder ju också "däckhotell" och de som går med på det kan vara riktigt illa ute. Även om firman verkar seriös (och kanske är det?) så är man illa ute om det blir konkurs eller om den helt enkelt läggs ner och försvinner.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har inte varit på en däcksverkstad på många många år, men jag har funderat på hur man lyfter bilarna idag? När jag åkte Volvo, bakhjulsdrivet, så var det garagedomkraft och diffklumpen bak och under framvagnsbalken. Men idag måste man ju använda saxlift i spåret under tröskeln. Vad lyfter firmorna med?

Jag anlitar hellre en verkstad som finns kvar om jag behöver däck nån annan gång på året. Oftast byter jag hjul själv. Kör upp bilen på plankor så jag får in en låg domkraft till någon del av hjulupphängningen. Chevan lyfter jag i diffklumpen.

Vem lämnar sin bil och speciellt en för en halv miljon till en "stormarknadshjulbytare" som håller till på en parkeringsplats? Är det av snålhet?

Jag har passerat stormarknader flera gånger då dessa hjulbytare håller på i sina tält och jag förvånas över kundunderlaget. Flera gånger har det varit bilar i kö för att få sina hjul skiftade.
Varför?
De måste väl anlita en gummiverkstad när det är dags för nya däck!
Även om många köper dem via nätet så är det väl få som lägger på dem själva.
Sedan när det gäller bilen med bucklor i golvet så hade de nog fixats av någon hjälpsam amatör, inte ens stormarknadsbytarna bär sig så klantigt åt!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Min firma Renault hade intryckta sparklådor efter ett däckbyte på däckverkstad.
Lyftpunkterna satt en bit innanför, och inget man såg utan att böja sig under bilen.

Varför censurerar ni bort mitt inlägg här i tråden då?

Det raderades flera inlägg. Att kalla en trådskapare för en lögnare när det enda han gör är att varna för, vad han anser är en risk för bilägare anses inte till sunt förnuft. Självklart får man ha invändningar på inlägget men man kan fortfarande bete sig som en vuxen människa.

Och. Man får sprida lögner, men inte bemöta det hela med sunt förnuft? Finns ju noll bevis för det han varnar för och då är det är väl isf bara bra att bli bemött? Alla inlägg i detta forum måste väl ändå inte vara att man håller med och står med mössan i hand.

Det finns heller inga som helst bevis på att han ljuger.
Ska vi anklaga alla som skriver om sina upplevelser här inne med bilköp och problem för lögnare så blir det inte speciellt många kvar här som kommer att dela med sig.
Det handlar inte om ATT du argumenterar det handlar om HUR du argumenterar. Du behöver inte bete dig som en skitstövvel bara för att du inte håller med!

Har du något mer att säga så föreslår jag att du tar det i PM. Detta är slutdiskuterat här.

John2008 wrote:
Vem lämnar sin bil och speciellt en för en halv miljon till en "stormarknadshjulbytare" som håller till på en parkeringsplats? Är det av snålhet?

Inte nödvändigtvis snålhet, men de finns där man ser dem så det är klart det verkar smidigt att låta dem byta hjulen.
Bilar för en halv miljon är knappast något exklusivt längre. Där hamnar ju vilken bil som helst när man inte bara beställer snikigaste varianten utan allt.

Skriver igen. Det är förmodligen bilägaren själv som inte lyckats med hjulbytet och skyller sedan på att det hände på stormarknadsbytet. De vågar inte stå för att de varit så klantiga och så skyller de ifrån sig, för att inte behöva skämmas. Oerhört vanligt beteende hos bilägare.

Hur vet du att det är ett oerhört vanligt beteende hos bilägare? Källa?
Förövrigt ett bättre komponerat inlägg.

Det finns inget som talar för att varken Ivarsson eller ts har rätt. Läsare skaffar en egen uppfattning av vad de läst och det får alla acceptera. Vissa väljer att tro på ts andra väljer att förneka det. Det är helt ok men ingen ska påstå att de vet vad som är rätt. Vet man det tycker jag att man skall presentera bevis för detta. Jag TROR att det finns klåpare bland dessa däckkrängare, precis som det finns sådana som är noga och korrekta.

Deeds wrote:
Hur vet du att det är ett oerhört vanligt beteende hos bilägare? Källa?
Förövrigt ett bättre komponerat inlägg.

Genom sig själv känner man andra.

Jag lyfter under trösklarna där det finns markeringar för domkraft. Använder en garagedomkraft made in China som väl har 30 år på nacken nu. Kostade nog en hiskelig 100-lapp och har aldrig svikit.

6.15

Jag har bytt en gång utanför Port 73 i Haninge det var inga problem men speciellt billigt var det inte, så varför vissa kallar det för snålhet förstår jag inte? Däckskiftarna hette dom visst. Billigare hos Däckspecialisten uppe vid Vendelsö vägen så därför byter jag där. Dessutom har jag större förtroende för Däckspecialisten då jag varit kund där i över 20 år. Det enda negativa jag skulle kunna säga om Däckskiftarna är att dom skrev på utsidan däckens placering istället för på insidan när min far bytte vid ett tillfälle men det sade han till om så det rättade dom till. Ser ju inte så fint ut med VF, VB, HF, HB på däckens utsida. Själv använder jag sådana som man lägger på ventil hattarna från Biltema för 29.90 kr. Mycket smidiga och ingen behöver markera något.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Ja det är ju bara att läsa inläggen i "Bilfrågan" här på ViBilägare och många frågeställningar här på forumet. Det är inte så himla svårt att få en bild av att kunnigheten om bilar är oerhört lågt hos vissa.

Och varför ska jag behöva uppvisa en källa på att bilägare är dåliga på att stå för sina misstag? Räcker med att köra bil i 10 mil, så får du 37 olika händelser, där bilägaren minsann inte har gjort fel, eller ens begriper vad de har gjort, som gör övriga trafikanter irriterade.

Jag har bara positiva saker att säga om Däckskiftarna. Har sedan ett par år problem med ryggen, får förbaskat ont av att ligga och krypa på garagegolvet och byta däck. Har använt mig av Däckskiftarna i tre år nu, senast för en vecka sedan. Då sa de ifrån att de inte ville hänga på mina vinterdäck för det saknades distansringar på fälgarna. Men den auktoriserade Honda verkstaden hade minsann hängt på dem utan distansringar när jag hämtade ut bilen från dem i våras. Så snacket om att allt är bättre på de s.k "riktiga" verkstäderna är bara snack. Ni som har varit med ett tag vet att fuskandet på auktoriserade verkstäder har funnits länge.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.