Tvätt - Gör det själv hall

61 inlägg 0 nya
Tvätt - Gör det själv hall

Hej!
Tänkte tvätta bilen för första gången nu.
Klarat mig från att spola av hittills.
Kikat lite på OKQ8 Gds hall är dom ok?

Var så längesedan jag var i en sådan hall, var med den Underbara Saab 9-5.
Brukar annars göra det på hemmaplan vid avspolningsstationer/gds tvätt. Vill inte stå och ta upp plats med hink och egna produkter när det inte är tillåtet.

Därav söker/undrar jag om Dess gds hallar är ok.
Bor i Lerum utanför Gbg.

Gissar att du menar den typ av hall som OK Q8 kallar snabbtvätt ?? GDS brukar vara en hall där man får använda egna prylar.
Skulle vilja säga nej på snabbtvätten, borsten är tämligen värdelös, ofta sliten och misshandlad.

Bättre försöka hitta en hall där man får använda egna prylar, eller rent av köra genom biltvätten.

Inte snabbt ätt utan en GDS hall med egna grejer det jag söker, vägrar borste.

I en GDS hall är det inga problem, det brukar kosta 2:- min, så man kan hålla på en timme för 120:-. Det brukar finnas avfettning i slang, men det är aldrig nått jag använt, kör egna grejer.
Jag har jobbat/besökt alla OK/Q8stationer i hela Sverige, men det var några år sen, och mina inte vad som fanns i dina trakter.
Tyvärr ersätts GDS med Snabbtvätt när man renoverar, så GDS kommer vara sällsynt i framtiden.
Passa på medans det finns.

Ett alternativ: http://www.cleanparks.se/h%C3%A4r-finns-vi-17797907

Egentligen får man inte använda egen utrustning men det gör många ändå. Annars så tror jag att deras skumborste knappast skadar bilen om den används rätt.

6.15

Har också sett att dessa snabbtvättar på OKQ8 ersätter GDS hall tyvärr.
Det blir att tvätta i Partille och testa där.

Skumt dom renoverade OKQ8 i Handen (Haninge) förra sommaren men det blev kvar den vanliga GDS hall som var innan fast uppfräschad. Det jag saknar är att tryckluft är borta som fanns förut åtminstone där lyftarna är (nu endast 3 stycken kvar) resten är bara tvättplatser. Fast det var bara 3 lyftar innan renoveringen också. Dom försvann där runt 2010 då det var lyftar på samtliga platser. Priset är dock 2.50 kr / minut.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Glömde skriva att det endast finns högtryck och klämmor att hänga upp mattorna på i just denna GDS hall i Haninge. Allstå egna grejer som gäller avfettning, bil schampo, svamp och hink osv.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Patrik> Finns det inte en Mjuk Biltvätt eller vad dom heter i Sävedalen?

Jo det stämmer, har märkt på våra andra nya bilar att det finns en risk för tvättrepor på dessa också. Så tänkte tvätta för hand ett tag iaf.

Var glad att den finns kvar Mats.

@Rikard
Blev bara förvånad och positiv överraskad! Man får glad att det finns lyftar kvar också. Synd bara att dom tagit bort högtryck från lyftarna och tryckluften som var bra om man behövde blåsa rent någonstans på bilen. Har många gånger varit kvar motorolja under lyften och det finns inget att spola bort det med. Man ta en bunt med papper och lägga över så man slipper trampa i gammal motorolja.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Om alla varit medborgare med sunt förnuft och omtanke, skulle det funnits kompletta GDS hallar överallt.
Tyvärr är så inte fallet.
Varje gång man kom till en station, fick man höra senaste historierna från tvätthallarna, ofta helt sjuka historier.
Tvättandet och GDS är fina pengar för stationerna, man tjänar inga pengar på att sälja bränsle, utan korv o tvätt är det bara att stänga igen.
En stationschef höll upp en engångständare framför mig en gång och sa " Jag tjänar mer på att sälja den här för 10 spänn, än en full tank bensin"
Men vi har allt för många i vårt samhälle som det inte går att släppa in i städade rum, som man brukar säga.

Jag har inte satt min fot i en gds-hall på 20 år. På den tiden var det inget exceptionellt som hände. Vad är det för historier, Rikard, berätta mer!

För övrigt så var det perfekt med gds-hall för egen del, speciellt på vintern eller när man bodde i lägenhet. Gött att komma in i värmen när man skulle byta avgassystem eller bara tvätta.

Det skulle inte vara rumsrent, eller politiskt korrekt att berätta många av dom historierna, så jag avstår.

Provade på OKQ8 i Partille. Bra gds hall. Bra tryck i högtryck och bilen blev ren för första gången. Dock spolat av den flitigt.
Blir att återkomma ditt verkligen!

Det verkar som OKQ8 gör om alla GDS hallar till snabbtvättar, testade här i Sthlm både Bergshamra och Danderyd, helt värdelösa att man ska behöva förbetala tiden, dessutom är hela konceptet helt värdelöst för oss som vill köra egna grejor, högtrycken har sämre tryck än tidigare, förmodligen med OKQ8s miljöfokus nu för tiden.

Nån som vet om alla stationer ska byggas om till det nya? För som det verkar nu så finns inget vettigt ställe tvätta på längre om man bor i lägenhet och bryr sig om sin bil.

Man bara undrar vilken "idiot" på OKQ8 som tog detta beslut göra om stationerna, för det är verkligen sämre på alla plan.

Här nere i "södern" så ploppar det upp tvättstationer som svampar, där du kan tvätta själv. Med 4-8 bås på varje ställe. Och där du kan tvätta med egna medel. Bara i "lilla" Växjö finns det på 6 ställen utöver mackarnas gör det självhallar.

Jag har tvättat själv i samma GDS-hall här i "Peking" i över 50 år! Sen revs den nedslitna hallen, och en ny modern hall kom till. Men vid mitt första besök där, så meddelades att jag inte fick använda mina egna tvättgrejor, det skulle bevars bara vara korrekta miljövänliga produkter hädanefter. Minuttaxan var dessutom rejält höjd. Jag åkte hem igen...
Tacksam för att det finns åtminstone en OKQ8 GDS-hall kvar, där man kan tvätta på eget sätt. Men det är trist att en del kunder inte orkar att spola bort sin bilsmuts från golvet efter tvätt, och inte klarar av att kasta sina tomma förpackningar, papper m.m i sopbehållarna. Men så är det väl i alla gemensamhetsanläggningar, de lata och slöa sätter standarden...
Denna OKQ8-station har fått ändra inpasseringssystemet till tvätthallen flera gånger, p.g.a att en del kunder smitit helt eller delar från betalningen. Det är märkligt, vilken tankemöda och uppfinningsrikedom en del kan göra för att komma undan med några kronor...

Skrev ett långt inlägg om varför det är som det är, verkligheten helt enkelt. Men raderade det igen.
Vi får nog bara konstatera att det är som det är.

I Eskilstuna finns bra GDS-hall kvar (än så länge), med 12 platser totalt. Det är bra tryck i slangarna, bra belysning och gott om plats. Till och med klämmor att hänga upp gummimattor finns.
Jag föredrar definitivt denna hall framför automattvätten(även om det hänt att jag automattvättat).
Det finns 2 saxlyftar, och att meka där är inte så kul, förstås beroende på att somliga inte kan låta bli att drälla olja över halva golvet. Man får ha extra skor med sig, för man vill ju inte ha in oljan i bilen.
Men, faktiskt brukar det annars inte vara så mycket skräp på golvet, svampar och flaskor hamnar i tunnorna.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.