Nödbloss/Vägbloss

24 inlägg 0 nya
Nödbloss/Vägbloss

Någon som vet var man hittar dessa till rimlig penning?
Alltså typ den man använder vid oyckor och avspärrningar, där man har en liten ställning och så ställer man blosset på marken.

Det är väl olagligt för privatpersoner. Annars kan du säkert beställa från eBay.

Köp ett par LED-puckar I röd eller orange färg istället. Funkar hur bra som helst och bra att ha liggandes i bilen.

Power to the people

Är det olagligt? Verkar ju mysko med tanke på att det är lagligt att ha till båt (men där saknas ställningen).

http://www.ebay.com/bhp/road-flare

http://fyrverkerishoppen.se/sakerhetsprodukter/varningsbloss/

Tackar!
Fyrverkerishoppen var inte rimligt prissatt, vad gäller frakten. Riktigt svettig.
E-bay har jag tidigare sökt på men inte hittat men nu gick det ju bättre. Dock bara enstaka som skeppar till sverige men kan ha hittat en som verkar rimlig, omd et stämmer det som står att tull och sådant är inkluderat.

Finns nog att köpa hos AIK's supporterklubb.

6.15

Verkar inte som att den jag hittat på Ebay har en ställning på sina... Dumt.
¨Skrev till Hammargrens, som verkar vara tillverkaren av de som används i sverige, och frågat om var de kan tänkas sälja eller om det går att köpa på plats. Betala 400 spänn i frakt frå Fyrverkerishoppen vägrar jag bara! =)

pinjong wrote:
Finns nog att köpa hos AIK's supporterklubb.

De kör ju med vanliga typ nödbloss som används för marint bruk. Dessa har ingen ställning och avger en påtaglig rök, vilket nog inte bidrar positivt till trafiksäkerheten om de används vid en olycka =)

Xanthopteryx wrote:
Är det olagligt? Verkar ju mysko med tanke på att det är lagligt att ha till båt (men där saknas ställningen).

För övrigt: om det nu inte ens är lagligt - är det då inte onödigt? Typ 4WD....

Vad jag kunnat gräva fram är det inte olagligt alls så...
Det enda frågetecknet är kring import från utanför EES. Där verkar det krävas lite pappersarbete mot MSB. Dock kostnadsfritt.

Jag har varit med om två olyckor där jag hjälpt till. Den ena med livräddande insatser (HLR) på en påkörd person, och där hade jag VERKLIGEN velat ha ljusbloss! Fy fan alltså, med alla bilar som fortsatte köra förbi i mörkret och det lätta regnet. Vidrigt att stå där på knä i lera och blod. På alla helgon dessutom, utanför en kyrka. TIll slut var det faktiskt en lirare som ställde sin bil i vägen så inte fler kunde åka förbi, men det tog ett tag. (så, råd till alla - ser ni en olyckssituation, hjälp till att stoppa trafiken så personerna som arbetar kan få jobba i lugn och ro i full säkerhet)
Kan säga att de smörgåsarna som kyrkan och prästen bjöd på efteråt smakade himmelskt gott! *obs, vits* Våran ljuständarkväll kom liksom av sig, ganska mycket...
Det andra, där blev det så att säga stopp synnerligen fort både för föraren av bilen (110 rätt i rumpan på en stillastående TMA) såväl som hela E18 efter mig så där hade bloss inte gjort särskilt mycket till.

En variant kan vara att stanna sin bil och sätta på varningsblinkers och backljus (!). Att köra fort mot ett vitt ljus känns ganska otrevligt. Backljuset sätts på av misstag givetvis...

6.15

X - men den "ställning" som syns på Hammargrens är ju rätt enkel att sno ihop själv. Men köper du utanför EU så räkna med att 75 kr + 25 % moms tillkommer.

Det hade funkat om man nu hade bilen tillgänglig på det sättet.

Den jag hittade på Ebay var tullad och klar i fraktavgiften. Ebays egen frakttjänst (har nyttjat sådant tidigare - jäkligt smidigt faktiskt).

Audi A5 SB wrote:

För övrigt: om det nu inte ens är lagligt - är det då inte onödigt? Typ 4WD....

+1 på den :-)

// Krister

Lite krokigt är också rakt

Men köp en blixtljuspuck, ist för en jäkla fackla. Betydligt bättre varningssignal.

Rent psykologiskt skulle jag kunna tänka mig att en form av eld (ljusbloss) avskräcker bilister mera ifrån "närkontakt" än elektroniska blinkningar - om man alltså vill freda en del av körbanan.

Batterier har en förmåga att inte fungera när man behöver det.
Dessutom är facklor effektivare.

Känns som poänglöst, iom att din bil är betydligt mer effektiv, som varning och skydd. Men köp en massa facklor du. Det blir bra.

Audi A5 SB wrote:
Xanthopteryx wrote:Är det olagligt? Verkar ju mysko med tanke på att det är lagligt att ha till båt (men där saknas ställningen).
För övrigt: om det nu inte ens är lagligt - är det då inte onödigt? Typ 4WD....

Den var bra!!!
Men vissa kanske missade ironin!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Om bilen är mer effektiv som varning skulle man ju inte behöva varningstriangel, som exempel. Dessutom skulle inte TMA-bilar bli påkörda i 110 på motorvägen, trots stora pilar och tydliga färger och synlig på över en kilometers håll...

Visst var den bra christer! Förutom att det faktiskt ÄR lagligt, så, det var kanske inte så bra egentligen, eller hur?
Sedan är facklor de facto säkerhetshöjande (det är därför polis, rädndingstjänst e.t.c.) till skillnad mot 4WD. =)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.