Vi Bilägares forum

Lägre pris för företag än privatköp

Lägre pris för företag än privatköp

Hej.
Vad tycker ni om alla dessa buisness erbjudande som bara gäller för företag
Jag förstår inte varför mina pengar är mindre värda .Är det någon som har lyckats att få samma pris som privatperson.
Tänkte främst på audi bmw mercedes.

Uppdaterat: 2015-12-27 12:56

Kommentarer

Om du går in och beställer 10-15 likadana bilar kommer du också få rabatt.
Alternativt om du köper ett par nya bil vartannat år och aldrig prutar.

Ett businesspaket för företag är inte heller samma sak som businesspaketet för privatpersoner, kan saknas en del grejer, alt. så kan man i som företag få businesspaket ihop med en motor som i normala fall endast finns med ett mindre eller större paket.

Handlar om att det visst finns någon magisk gräns för priset som den trollar för att komma under.

Uppdaterat: 2015-12-28 12:02
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Lason1, problemet är dock att även små företag som bara köper en bil kan får business-paket.

Så det är ju skumt och känns lite typiskt svenska marknaden.

Uppdaterat: 2015-12-28 15:11

Det är företag som får Sverige att fungera.

Uppdaterat: 2016-01-01 22:21
Lås inga trådar.

Tycker inte heller att detta är något konstigt, företag för bättre pris för att dom köper bil ofta och så vill ju bilföretagen få ut bilar som sen säljs efter ca 3 år så det finns beggade bilar som den vanliga fattiga Svensson har råd att köpa... Detta handlar väl egentligen i grunden om den Svenska jantelagen.

Uppdaterat: 2016-01-01 22:43
Pär

Nej det handlar inte om jantelagen från min sida i alla fall .Om det vore så att det vore så att företagspriserna bara gällde om man köpte ett viss antal bilar eller böt bil ofta så skulle jag förstå skillnaden. Men om man har ett enmansbolag och köper en ny bil till detta var 10;e år så får man ju ändå detta pris. jag som privatperson betalar för samma bil 10000-20000 mer och byter ca var 3-5 år.Menar alltså de annonserade priserna på audi o bmws hemsidor har kollat på A4 o 3serien.

Uppdaterat: 2016-01-02 17:18

Som Lason skriver så plockar man ihop paket som gör bilarna acceptabla som tjänstebilar, de måste alltså helst hamna på 7,5 basbelopp för att bli intressanta.
Givetvis kan man som köpare lägga till prylar som man får betala dyrt för om man nu inte är nöjd med den ursprunglga konfigurationen.
Men dessa tjänstebilserbjudanden är sällan åtkomliga för vanliga köpare.
Det som däremot är möjligt är att köra en stenhård prutning på det objekt man vill ha och inte enbart hos ett företag, det gäller att kolla runt.
Kom ihåg att en bra affär är först när både säljare och köpare är nöjda!

Uppdaterat: 2016-01-02 20:42
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

cepe har en poäng. Det finns nämligen en stor rabatt för en juridisk person när man köper en bil från BMW, Audi och MB och den är i runda slängar 20%. Det blir med en bil i 500.000:- klassen en hel del sekiner som en privatperson inte kommer att kunna få.

Uppdaterat: 2016-01-02 21:59
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

I de flesta fall handlar det om att nå 7,5bb för att "finbilarna" skall kunna komma ut till vanliga tjänstebilsförare. Ofta är dessa paket "prutat och klart"
I många fall så har även företag rabatter på bilarna via ramavtal, men då är dessa oftast ganska statiska, har du 10% i ramavtal så blir det så, dock inga ramavtalspriser på dessa paket.

Om du som privatperson går in och kör ett prutrace så kan du med stor säkerhet och lite skicklighet fixa mer än 10% även på finbilarna, dock kanske inte på just Business-konfigurationen men på en egenkomponerad paketering som gör att det blir ett ganska bra pris ändå.

Business-paketen har också varit ett kryphål för tillverkarna för att få ner förmånsvärdet, men si där är det nu mer stopp, då förmånen skall beräknas på vad bilen kostar för konsument. Kan inte konsument köpa Business-modellen för samma pris som juridisk person så kommer förmånsvärdet att baseras på listpris på alla ingående delar i paketet.
Detta kommer troligen att öppna upp för att även konsument kommer att kunna köpa dessa välpaketerade modeller, annars kommer inte tjänstebilsföraren välja bilen beroende på för högt förmånsvärde.

Uppdaterat: 2016-01-04 10:14
*Robban