Hur låter grannens bil.

42 inlägg 0 nya
Hur låter grannens bil.

Det har diskuterats mycket hur bilar låter på senaste.

Jag huserar mycket i mitt garage, sommartid med porten öppen, och med gatan direkt utanför, och man börjar känna igen vem som kommer eller åker på ljudet innan bilarna åker förbi.

Det som jag i början trodde var en mopedbil, är hemtjänstens 3 cylindrig Fabia.
En Tiguan låter mycket diesel, men det står Tsi på backluckan (kamkedjan på G ??)
Mest diesel låter en Ford Kuga, nästan så man tror att det är en lastbil.
En Golf 4 låter bara som en vanlig bil, men jag känner igen den på farten, ägarinnan har inte riktig förstått vad "gåfart" är.
Chikanen av blomkrukor innan mitt garage ser hon mer som en utmaning än som ett farthinder.

På En KIA Niro bensin låter fläkten mer än motorn.
När näst tystaste bilen ska åka iväg, känner man doften av oförbrända bensinångor innan den kommit ur garaget, en El Camino med V8 och ljudämpande avgassystem.
Ljudlösast är förstås en Leaf.

Grannen i områdets första hus åker aldrig förbi mig, men hela området vet på lördagsmorgonen vilken tid hon ger sig iväg, när HDn smäller igång med ett brak.

Suck! dessa egon till HD åkare, har också en på samma gata-inte närmaste granne som kör HD med ej orginalljuddämpare ( som de flesta). Jag frågade honom en gång: Måste det låta så mycket? hans svar: Det ska höras att det är en HD som kommer!
Jag skiter i om det är en HD som kommer bara det inte låter så hemskt.

Det finns inga HD som passerar min villa men väl andra MC som låter ganska mycket. Man ser dem ibland köra stående så det handlar om olika offroad/adventure-varianter. De är förmodligen på väg mot ett skogsområde i närheten med lite grusstigar som utmanar. Att det ligger ett stort ridhus alldeles intill med hästhagar runt om bryr de sig inte om.

6.15

Var inne i stora Staden idag för att kolla lite på Vimlet och för att lösa en bonuskupong på Clas Ohlson.
När jag gick längs en av de större gatorna som är stängd för trafik, utom för bussar, utryckningsfordon, leverantörer och cyklar,.hördes plötsligt ett väldigt knatter, en EU-moppe med två glada ynglingar i full fart passerade. Två minuter senare, samma oväsen, de hade vänt. Fem minuter senare samma sväng med bra fart mellan cyklister och gående.
Jag tänkte att på den tiden jag började köra skitraka hade Kalle Batong varit ute blixtsnabbt.
Samhället förändras verkligen!.
Ursäkta, det var ju helt utanför tråden!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En HD åker man för att synas och höras. Här är jag, kolla på¨mig! Köra HD (och mc) har alltid varit en rebellgrej...

Om jag skulle köpa en MC blir det BMW eller HD. HD är coolt medan BMW är njutningsbart.

Grannens bil låter trevligt
En rak BMW 6:a utan turbo låter alltid trevlig.
90 år gammal farbror ägandes en F10 523, 2010 års modell låter alltid trevlig och subtilt,
När han skall åka till Konsum eller annan stans så låter den lika trevligt. Inget buller å bång utan bara en fin sång :)
Men hade även grannar med rostig amerikansk V8 utrustad bil, trevligt när dom kom hem i arla morgonstund spelandes Eddie Meduzas fina sång Ragga Runt :)

Jag parkerade utanför en butik idag. jag öppnade förardörren någon decimeter och hörde ett bedrövligt dieselknatter så jag höll kvar dörren i detta läge. Jag tittade bakåt och min blick mötte en leende medelålders man som vinkade ut mig ur min bil. Min analys är att han blev jätteglad över att jag var tillräckligt försiktig för att inte öppna hela dörren rakt av utan att titta. Så, vi var överens och möttes med leenden på parkeringen, men motorljudet från en VW Caddy diesel gör inget gott för mina öron.

Grannens vardagsbilar hörs inte hem till mig, men hans SL55 AMG mullrar så det räcker. Om vinden ligger rätt kan jag höra motorcyklar från vägen på andra sidan naturreservatet.
Det mest störande ljudet här är nog tranorna.

I mitt lilla hörn av villakvarteret bor vi längst in så slipper den mesta trafiken, men en granne har en Peugeot 308 hdi som man tror är trasig varje gång hon kör iväg eller kommer hem. En annan granne har en BMW I3, den stör inte öronen men det svider allt lite i ögonen när den kör förbi ;)

Mest störande bil här är en BMW 320D rätt ny som låter som en traktor.

Dieselljud = the environmental sound of money and low emission!

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

En på området, när sonen är på besök hörs det... V12 Aston Martin glider in och sedan gasar iväg. Det är billjud det!

Bilarna är väl inget problem i mitt villagetto. Däremot alla dessa jävla bensingräsklippare som terroriserar varje kväll. När den ena slutar så börjar den andra och aldrig är det lugnt. Det borde vara lag på att alla hade Husqvarna Automowers, så att lugnet och tystnaden råder.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Är det verkligen så många som kör bensinklippare längre? Här där jag bor är det väldigt fåtal, de flesta kör antingen robot eller eldriven "vanlig" klippare. Själv kör jag eldriven "vanlig", och även häcksax och trimmer eldrivna.
Men jag håller med dig Christer, nu när man vant sig vid lugnet i villakvarteret så blir det markant hur högt det låter när de fåtal som har bensin drar igång.

Där jag bor är de flesta rika och kör nya, men inga monsterbilar, med undantag för några stycken som har Porsche och någon har Lamborghini och de låter ju en del när de drar iväg. För ett par år sedan körde jag själv en modernare Ferrari som en granne hade och den var brutal och kul, men han flyttade vilket var tråkigt.

Tycker själv jag tjänar hyffsat, men ligger nog dåligt till i det område där jag bor där de flesta verkar vara stenrika.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Jag kör bensinklippare, men med toppventilsmotor så den låter inte som en B&S.

Jag har toppventiler på min B&S, och den väsnas som sagt betydligt mindre än en "vanlig" B&S.

Här drar folk igång varandra, nån börjar vid 10 på lördagen, och vid 12 tiden är alla klara, man passar på när andra kör.

Värre var det där jag bodde tidigare, flera i området (sommargäster) klippte tomterna på 4-5000 kvm med röjsåg.

En annan granne tröttnade en gång, och snodde hörselskydden för den som väsnades, han slutade då, kanske var ljudet för högt ??

Här i byn är inte ljudet från grannarnas bilar särskilt påträngande, de flesta har vanliga ganska nya bilar som inte för mycket väsen av sig. För några år sedan var det en granne med en äldre Volvo som visserligen inte var högljudd, men den luktade!
Ibland om morgonen hängde avgasstanken kvar länge efter han åkt förbi.
Nu är det främst ett par större MC som hörs när de drar iväg, men det är ju under mycket kort tid och inte särskilt otrevligt.
Värre är det, som christer också skriver, dessa för-e fossila gräsklippare. Eftersom hälften av fastigheterna här inhyser fritidsboende verkar det som deras främsta hobby består av gräsklippning. T.ex har närmaste grannen en äldre åkklippare med mycket dålig ljuddämpning och den kommer fram så fort han kommer hit i veckosluten. Sedan kan han sitta på den och njuta i fyra timmar i en vådlig fart på ettans växel! Man har frågat honom varför han kör så sakta och han förklarade att det var nödvändigt för att hinna samla upp klippet! En märklig sak är att han ett par dagar senare kan sätta sig på klipparen och köra ett bra tag igen för gräset kanske hunnit bli väldigt långt igen.
Jag investerade i en robotklippare för ett par år sedan och det är bland det bästa jag gjort när det gäller gräs. Praktiskt taget helt ljudlös och det enda jag gjort är att byta knivar ett par gånger per sommar och det är avsevärt billigare än kostnaden för bensin till fossilklipparen. Det är en McCulloch (Husqvarna) och den har den finessen att den stannar om det blir strömlöst, vilket händer då och då på vischan, istället för en granne längre bort på gatan som har fått gå och hämta sin robot i diket på andra sidan vägen, den bryr sig inte om begränsningsslingan när den blir strömlös!
För de som tycker det är skojigt att klippa gräs finns ju numera både skjutbara och drivna batteriklippare som inte är mycket dyrare än en bättre bensinklippare och för de som gillar att åka med finns det också sådana med batteri.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Henrik M wrote:
Är det verkligen så många som kör bensinklippare längre? Här där jag bor är det väldigt fåtal, de flesta kör antingen robot eller eldriven "vanlig" klippare. Själv kör jag eldriven "vanlig", och även häcksax och trimmer eldrivna.
Men jag håller med dig Christer, nu när man vant sig vid lugnet i villakvarteret så blir det markant hur högt det låter när de fåtal som har bensin drar igång.

Jag är själv förvånad över hur många det är som kör sina gamla bensinklippare och då bor jag i ett område där folk max har 100-150 kvadratmeter att klippa.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.