Billigare försäkring - Någon som provat?

46 inlägg 0 nya
Billigare försäkring - Någon som provat?

Via en bekant fick jag höra om försäkringen Moderna Smart Flex, när jag matade in mina uppgifter på hemsidan så visade det sig att jag kunde spara cirka 6.000:- per år, en möjlighet som kändes för bra för att bara gå förbi.

https://www.modernasmart.se/smart-flex/

Tecknade försäkringen som börjar gälla om en vecka, så jag har hittills bara torrsimmat med dongeln på plats och appen i telefonen.

Mina intryck så här långt:

Litet bökigt att behöva komma ihåg att ha appen igång samt inte glömma telefonen hemma, appen är en batterislukare av guds nåde, vilket bekräftades av att det följde med en billaddare i paketet med dongeln, jag måste stänga av appen när jag inte kör bil, annars tömmer den batteriet på nolltid.

Men för 6.000:- per år är jag beredd att ta ett visst besvär trots allt.

För mej som kör ganska litet verkar upplägget väldigt attraktivt, får se om det blir lika bra i praktiken.

Är det några andra som provat denna och kommit längre än mej?

Du har möjligtvis inte missat att du ska betala två premier?
Dels den fasta som kan vara väldigt billig mot din nuvarande men sedan även en rörlig som kommer i efterhand som baseras på hur du kör.
Det är alltså omöjligt att veta vad kostnaden blir!

Aldrig att jag skulle hoppa på det här även om jag kör försiktigt, alldeles för krångligt, systemet borde haft en egen uppkoppling utan att blanda in kundens mobil, detta upplägget är som gjort för strul och bråk.

Jag har förstått att det är en fast och en rörlig premie, men bilen står hemma i garaget under veckorna, och under den tiden är det ju bara den låga fasta kostnaden på runt 300:- per månad, när jag provat så lyckas jag få fram den rörliga kostnaden efter varje körning i den råddiga appen, som har legat runt 2 kronor milen än så länge.

Jo, jag håller med om att det är litet meckigt, men samtidigt intressant med litet nytänk i branschen.

Om jag fattar rätt så mäter dongeln G-krafter under körning, och premierar mjuk körning, Folksams motsvarande lösning är fokuserad på att i alla lägen hålla hastighetsgränserna, vilket känns som en trubbigare mätning av körbeteendet, men rent teknisk är Folksams lösning överlägsen, inget dribbel med mobiltelefon och appar.

Spara 6000:-/ år i försäkring?? Om jag skulle göra det på min bil så skulle försäkringsbolaget få betala mig 2000:-/år

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tjaaa, betalar 12.000:- per år idag för helförsäkring.

Stockholm och 300 hk är en dyr kombination, det kostar på att ligga på topp ;-)

2:- milen på 1500 mil överstiger redan där min totala premie för ett år och då tillkommer den fasta premien.
Möjligen att det är lönsamt för bilar som rullar extremt lite annars får inte jag ihop det.

Min mustang som hade 421hk kostade förra året för den inregistrerade perioden på 7 månader 2100:- för 1000 mil och för resterande fem månader blev det 300:- men det är klart halvförsäkring ska kanske inte jämföras.
Grannens entusiastbil har 18000 i årspremie så där kanske det är lönsamt.

Min entusiastbil har 1600:- i årspremie, hanterbart.

Det kanske är så att mina faktorer gör det hela väldigt lönsamt, kör nog mindre än 1000 mil per år, skulle gärna köra mer bara för nöjes skull, men är omgiven av kollektivtrafik i alla dess former, då känns det helt fel att pendla med bilen i den redan överbelastade stockholmstrafiken.

Jag bokade först försäkring på Moderna när jag köpte cabben, men när det sen visade sig vara billigare på Dina (utan donglar och grejor) så bytte jag.

Det gäller att kolla runt.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Intressant, då får jag se hur det faller ut för mej.

Den har ju ingen bindningstid, så det är lätt att kliva av om det inte funkar.

Förresten var det en särskild 10% rabatt på den fasta delen hos Moderna de första 6 månaderna, men de var ändå dyrare, så.. lätt val.
Då jag hade köpt via nätet, hade jag 14 dagars ångerrätt, och bytte efter två dagar. Fick inte ens en räkning för de två dagarna.

Däremot kom det ett brev från Moderna någon vecka senare med texten "motparten tar på sig skulden, och vi ersätter reparationerna". Jag fattade ingenting, rätt bil, men vad var detta?
Det visade sig att grannen kört mot cabben, utan att jag visste om det (mer om det i tråden om den bilen "En ny leksak").

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

En liknande lösning som jag såg för ett tag sedan är https://www.paydrive.se

Jag kan inga detaljer, men vid första anblicken står det inget om någon app i alla fall.

I grunden tycks det som en vettig tanke att betala för det man kör. Bilen kan förstås bli vandaliserad när den står parkerad, men knappast frontalkrockad.

Rent användarmässigt verkar Paydrive bättre än Moderna Smart Flex.

Men - när jag matar in mina uppgifter där så hamnar jag på 13.000:- per år jämfört med 6.500:- hos Moderna, och dessutom dyrare än min traditionella försäkring, inget för mig mao.

Skulle jag flytta till centrala stan kanske det vore nått, men här 3,5 mil från Sergelstorg är det halva premien.
Använder inte bilen till vardags, men när jag ska åka vill jag gärna kunna göra en omkörning, gasa på, eller rent av åka lite på tvären om väglag o omgivningen bjuder, och det skulle väl straffa sig, så jag håller nog mig kvar på fast försäkring.

Herregud vilka premier ni snackar om.
Jag klagar iofs inte när jag har helförsäkrat på Lf och tillägg vilt och 2500 mil för 1500:-
Och på det 340:- skatt. ;)

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

mso 1000 wrote:
Herregud vilka premier ni snackar om.
Jag klagar iofs inte när jag har helförsäkrat på Lf och tillägg vilt och 2500 mil för 1500:-
Och på det 340:- skatt. ;)

Skriv över Skodan på dottern när vagnskadegarantin gått ut, så får du se att även den kostat flis.
(eller vem det nu var som bodde i Farsta)

FD frus försäkrings dubblades när hon flyttade dit från Ekerö där vi tidigare bodde.

mso 1000 wrote:
Herregud vilka premier ni snackar om.
Jag klagar iofs inte när jag har helförsäkrat på Lf och tillägg vilt och 2500 mil för 1500:-
Och på det 340:- skatt. ;)

Flytta in till stockholm, och på "fel" gata så får du lägga på en nolla...
Det finns fall där folk flyttat tvärs över gatan till en annan lägenhet, och där fordonet står parkerat på exakt samma plats som tidigare. Och där premien snudd på dubblerats... Pust.

Usch. Tur man bor norr om Dalälven.
Och hdn ligger på 1200:-
Måste fråga dotra vad hon betalar.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Ja, jag har just funderat på vad det för fel på gatan bor FD fru bor.
Det står en mingrävare i backen innan, inte minsta modellen, utan med hytt, kanske en 3 tonare. Den har stått där i ett år utan att nån snott den !!
Vad jag fattat är det högvaluta, och dom är inte gratis.
Så varför en 15 år gammal Opel är svindyr på den gatan är svårt att förstå.

hultarn wrote:
Det gäller att kolla runt.

Kolla runt är en nyckelfras! En kollega (bor också i Sthlm-förort) köpte nyss en beg Cayenne — första bolaget ville ha 36000/år (!), men efter litet ringande kom han ned i 15000.

Inte ens i småstaden Västerås är det speciellt billigt att försäkra bilar i Golf/Octavia-klassen så mso 1000's premie var väldigt förmånlig. Även om det inte är svindyrt på nåt sätt så är det i alla fall betydligt dyrare - runt 3000 kr/år för halvförsäkringen med alla tillägg och max 2000 mil vill jag minnas. Även det hos LF. Men det är väl närheten till Sveriges största stad som kostar...:)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.