Vattenläckage på Opel Astra 04

5 inlägg 0 nya
Vattenläckage på Opel Astra 04

Har under lång period haft problem med att bilen läcker in vatten vid båda framdörrarna. Bilen har varit inne på verkstaden i tre omgångar för att få det fixat men utan framgång. De två första gångerna justerade de dörrarna, den tredje bytte de listen vid båda dörrarna. Nu är vi måttligt trötta på vatten i bilen och ställer frågan till er där ute, vad kan felet vara? Det känns inte som Opelverkstaden kommer att åtgärda problemet.

Värt att nämna är att det inte verkar läcka in vatten vid bilkörning utan bara när bilen står stilla. Vattnet lägger sig nere vid tröskeln, blir det för mycket vatten där rinner det vidare in i bilen, till sist hamnar det mesta i baksätet. Vid ett tillfälle var där en mindre sjö i baksätet.

Vi är mycket tacksamma för all hjälp vi kan få! Det skulle vara så skönt att slippa lägga papper vid sidorna och slippa känna fuktlukten!

1.kontrollera dräneringarna som ska finnas under vindrutekanten, kan inte opel så bra och om det är vidare svårt att riva väck plastkåporna vid torkarbladen, annars hör med verkstaden om de kan kolla dem åt dig.
2.ska även finnas en dränering till kupefläkten. kondens bildas ju vid värme/kyle aggregatet även den kan vara igensatt.
3. dörrklädseln har en plastfolie som ska hindra fukt som leds igenom vatten att intre tränga sig in i kupèn denna kan kontrolleras.
4. slutligen dränerings hål för dörrarna i underkant, bara kör in en skruvmejsel i hålen så märker man om fukten har haft det svårt att komma ut
Lycka T/P-meck

[Edited on 2008-09-06]

Tack för ditt svar. Ska kolla upp det du skrev, om jag inte kan kolla allt själv får verkstaden ta sig en titt.
Hör av mig och skriver hur det hela gått.

Brukar även finnas dränering i trösklarnas undersida ! Om man tectylar eller liknande i trösklarna kan dom täppas till och då rinner vattnet in i bilen istället för att rinna ut .

Jag känner till fall där Opelverkstan på rent djävulskap täppt till dräneringar vid service. man har använt sig av det materiel som kupéfiltret består av. Sedan har detta förorsakat ägaren massor av kostnader för felsökning. Jag rådde personen ifråga att göra en polisanmälan mot företaget. Vet dock inte hur det har gått i det fallet. Det finns all anledning att se upp med GM verkstäderna, eftersom de antingen består av Saabfreaks eller Opelfreaks. Min nästa bil blir ingen GM bil så länge som Saab och Opel finns under samma tak.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.