Opel Omega 00-03

3 inlägg 0 nya
Opel Omega 00-03

Har kikat lite på olika bilar och kommit fram till att det troligtvis blir en Omega kombi årsm 00 - 03. Hur är dessan bilar? Åker volvo 850 nu och stortrivs i den, går tyst som attan, men det sägs att även opeln går tyst och fint? Åker c.a 3500 mil per år och det som jag är mest bekymrad över är förbrukningen? Blir antingen 2,2 L motorn eller 2,5 V6. Vad drar respektive motor? Har även hört att det är kamkedja på dessa billar från 00 och framåt? och att det är BOSS ljudsystem? Mvh Jonathan

Tja Jonathan,
Jag föreslår att du går in på [url=http://www.opelsportclub.com/forums/]www.opelsportclub.com/forums/[/url] för att få bra svar på dina frågor.

Bensinförbrukningen behöver du inte bekymra dig om, den är avsevärt lägre hos Opeln.
Vet detta av egen erfarenhet av de båda modellerna. Dessutom är det bättre värme/ventilation i Opeln. Jag vet inte vart Volvo gjorde av värmen på 940 - 850 modellerna, värmen kom ju tillbaka när -70 modellerna lanserades!
Komforten upplever jag vara bättre hos Opeln, eftersom jag har problem med Volvons stol, där jag upplever det som att jag halkar fram, med ryggont som följd. Dessutom upplever jag denna modelll av Volvon som stötig.
När det gäller Volvos stolar har jag den uppfattningen att det inte hänt något utvecklingsmässigt när det gäller Volvo personbilar. Personligen tycker jag att det skett en betydligt större utveckling på stolfronten när det gäller lastbilssidan. (Egen erfarenhet det med).
Bakhjulsdriften kan vara en nackdel, men det beror på hur bilen används, o hur man trivs själv med fram eller bakhjulsdrift. Personligen föredrar jag framhjulsdrift, men upplever det som att framkomligheten är begränsad, framför allt när man har mycket bagage, eller släp, då är Opelns kombimodell helt överlägsen, eftersom den är tyngre över bakhjulen samt att den har ett antispinnsystem helt överlägsen Volvos. (Om den nu till äventyrs hade det).
Kamremsbyten krävs på 6000 mil på Opeln, Volvon 9000 mil. Kostnaden bilarna emellan är det ingen större skillnad på, men de tätare bytena har man ju igen med råge genom den lägre bränsleförbrukningen.

Lycka till med bilvalet

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.