Vi Bilägares forum

Nya EU krav!

Nya EU krav!

Tydligen har säkerhetslandet Sverige halkat efter .. för nu kommer, utöver sms-förbud även flera andra direktiv från EU.
Dels "pricksystemet" som jag har försökt att debattera förut http://www.vibilagare.se/node/33140
Trafikutbildning i skolan ...
Reflexvästar för samtliga i bilen
Vinterdäck för tung trafik
Alkolås för dömda
Upprepade synkontroller
Med mera ...
.
Hur kan Sverige halkat efter så kopiöst att det inte är vi som initierar allt detta?

2011-10-22 16:45
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Kommentarer

Hade det inte varit för att politiker eller högre chefer i statliga verk ville kunna ha möjligheten att prata i telefon eller sms:a under bilkörning så hade vi haft ett förbud för länge sedan.
Jag ser ingen annan orsak än detta.

2011-10-22 22:18

Kan bara instämma i senaste inlägget Jes, och klart som korvspad att man borde börja med hjälm!
Såg ni för övrigt senaste MotoGP nu i helgen när en förare blev påkörd så hjälmen flög av!? Han dog 24 år som jag har för mig han var! Fy fasen, farliga sporter.

I farsans Hilux Pickup han köpte är det faktiskt reflexväst med från fabrik vilket inte funnits i hans tidigare Pickups, en gul som det står Toyota på men nån sån finns däremot inte i min nyare Prius vilket känns lite sniket då det ju finns i hans...
Dock kanske det är fler vägarbetere som köper en Hilux och då är det kanske mer passande och behövligt att skicka med en reflexväst med smygreklam på... ;)

2011-10-24 01:16

Nämen, skall vi ställa krav på oss trafikanter?mode>
Mycket bra att det kommer nya krav på oss trafikanter, oavsett om vi sitter i en bil, går utanför en bil i trafiken eller cyklar. Att det är allt för många som är ute och cyklar när de kör bil, det kan vi nog inte lagstifta bort ;-)
Jag har reflexväst i bilen, dock bara en. Jag tror på synundersökning i samband med körkortsförnyelse, men jag vill även se mer krav där, som teoriuppdatering och ett körprov, men mer om det i en annan tråd kanske...

2011-10-24 10:40
*Robban