Vi Bilägares forum

Jätten Holmgrens Bil slutar sälja Saab.

Jätten Holmgrens Bil slutar sälja Saab.

Knepigt att Vibilägare ännu inte rapporterat om att Jätteåterförsäljaren Holmgrens Bil som är en av Saabs största återförsäljare i hela världen har tröttnat på Saabs agerande och därmed säger upp Saab-agenturen på sina 7 orter där man säljer Saab.
Detta eftersom Saab gång efter gång inte står upp för sina åtaganden gentemot kunder, återförsäljare och leverantörer om bl.a. bolagets affärsplaner, betalningsförmåga och förmåga att leverera beställda bilar.

Det blev säkert också droppen när man fick reda på de enorma bonus-ökningarna som kom från ledningens sida i en tid trots alla problem med produktionen som stod helt stilla och skulder till många olika parter vilket man även nämner och verkar vara klart irriterade över.

Mer fakta: http://holmgrensbil.se/Web/aktuellt_fran_benny.aspx

Detta måste vara yttligare ett stort nederlag för Saab även om man vissterligen inte haft så många nya bilar att sälja på senaste tiden.

Frågan är om inte fler återförsäljare kommer att följa efter ganska snart, med i många fall klart längre att åka för många Saab-ägare, vad tror ni?

Uppdaterat: 2011-08-22 00:13

Kommentarer

Att Holmgrens inte tror sig kunna kränga Saab är nog inte så underligt.
Jag tycker inte att de varit så tillmötesgående mot kunderna.

Vid en semesterresa för ett antal år sedan behövde jag akut hjälp med en upphängning till bränsletanken som brustit.
"Kom igen på onsdag".
"Men det är ju i övermorgon, vi ska med en färja från Göteborg i kväll"
"Tråkigt, men vi har inte tid"!
Det blev en hel del snack och naturligtvis provkörning av nya bilar innan det till slut gick att få hjälp.
Och det blev inte billigt!

Men det är klart, just nu kan det inte vara någon höjdare att sälja en bil där man inte har en aning om när den kan levereras

2011-08-22 08:03
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Så det är inte underligt att Holmgrens inte tror sig kunna sälja Saab och inte varit tillmötesgående mot kunderna bara för att du inte fick akuthjälp hos en av deras 7 återförsäljare en gång för några år sedan Saabnisse?

Hur skulle du förresten själv göra om det är fullt inbokat med jobb och kanske semestertider med kunder som alla tycker att just dom är viktigast i världen och måste få gå före andra stamkunder och kunder som bokat sina tider i förväg?
I bland är det tyvärr svårt att hjälpa alla även om nån måste med en färja eller vill hinna på sin systers bröllop även om de flesta verkstäder brukar göra så gott det går, det behöver inte per automatik betyda att Holmgrens bil inte tillmötesgår sina kunder generellt hos alla sina 7 återförsäljare.

2011-08-22 17:29

kan verkligen förstå att Holmgrens bil har ledsnat på märket Saab, som dom håller på så är det som en tomteverkstad... Finns nog inget märke som är mera osäkert än Saab.
Själv så blir man less allt man läser om Saab, undrar verkligen om styrelsen vill att Saab ska överleva för så verkar det verkligen inte som!!

2011-08-22 18:29
Pär

@Hanzzon, det var sättet jag blev bemött på som jag reagerade på.
Oavsett vad de säljer för märken skulle jag aldrig köpa något där.

Men om du läser min sista mening en gång till så kanske du inser att det inte var därför jag tror att de slutar sälja Saab.
Får Saab ordning på leveranserna kommer de säkert att börja sälja dem igen.

2011-08-22 18:34
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Okey Jag förstår ditt argument även om det kanske inte säger så mycket om hela Holmgrens bil.

Däremot tvivlar jag på att dom kommer att börja sälja Saab igen, dels klarar dom sig bra med de andra märkena dom har, Hyundai, Toyota, Lexus mfl. Sen tror jag man tappat förtroendet för märket Saab eftersom man anser att man blivit sviken gång på gång från Saabs sida så det ska nog mycket till i såfall tror jag och Holmgrens har ju även visat detta genom att säga upp kontraktet med Saab.

Däremot är det större chans att Skånes största återförsäljare av Saab, Bilpartner, kan ta tillbaka Saab igen om man skulle lyckas få igång verksamheten igen, dom har ju bara tagit bort Saab från programmet men inte sagt upp kontraktet med Saab som jag förstår det och ger Saab chans att kliva in igen om man kan visa resultat och hålla löften och leveranser.

2011-08-24 01:02

Holmgrens har ju främst varit en Opelsäljare, men de börjar säkert sälja Saab igen.
Då det finns några Saab att sälja.

2011-08-24 08:35
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

saabnisse: Skall de sälja osäljbara automobiler?

2011-08-24 21:14