Japanskt eller tysk ?

30 inlägg 0 nya
Japanskt eller tysk ?

Hej!

Jag har faktiskt haft en fundering väldigt länge och det handlar om rätt bilval. Japanska bilar ligger alltid i topp om man tittar på Bilprovningens besiktningsförhållande men tyska bilar är inte heller dåliga. Jag står inför ett bilköp och jag kan inte bestämma mig helt enkelt. Det jag vill ha är en vanlig bruksbil som inte krånglar. Det är det jag vill. Några tips?

Köp tysk bil, tror inte på anat. Tyska bilar är en religion i förna Yugoslavien varifrån kommer jag. Men inte Opel.

1. Mersa
2. BMW
3. Audi
4. VW

Mercedes har en urusel och dyr serviceverksamhet [url=http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=686346]http://www.dn....
BMW är dyra i drift och service
VAG-verkstäderna har flest missnöjda kunder av alla bilmärken i Sverige (enl. senaste ViB)
I andra änden av spektrat har du Toyota som så ofta ligger på förstaplatsen när det handlar om verkstadsbetyg.
Men om vi inte snöar in på verkstädernas uppträdande så måste du ge oss fler ledtrådar angående vad det är för typ av bil du söker.
Stor? Liten? Bränslesnål? Snabb?
Av de "tyska" bilmärkena skulle jag för övrigt lätt valt en ny Opel. Eller om du vill ha en vanlig bruksbil, en Toyota i lämplig storleksklass. Glöm inte en extra rostskyddsbehandling bara.

[Edited on 2007-09-19]

Hej!

Jo, just det,jag har faktiskt glömt att nämna vad är det jag är ute efter mer exakt. Jag skulle vilja ha en sedan. Jag vill inte ha en kombi. Det jag funderar på är faktiskt antingen en Mazda 6 eller en Honda Accord. Kvalitetsmässigt har jag hört att de är väldigt bra bilar och sedan funderar jag också på en Audi. Men jag har en känsla av att japanska bilar är väldigt driftsäkra och hållbara. Det är därför är det så svårt för mig att bestämma mig för någon modell. Jag tänker absolut inte ha någon bakhjulsdriven bil det ska vara framhjulsdriven.

Hoppas att du har fått lite mer information Henke:)

Gabbe, jag tycker du skall prova Subaru Legacy sedan. 2.0R är standardmodellen, och vill du ha mer krut finns 3.0R. Subaru är i topp i alla undersökningar och jag ångrar mig inte heller att jag bytte från tyskt till japanskt.

Jag har tidigare kört tyskt i ca åtta år, men Subaru imponerar. Audi och BMW är fina bilar, men jag skulle nog aldrig köpa en VW eller Skoda....
Toyota är fina, men Subaru är tystare, skönare, roligare och har riktig fyrhjulsdrift.

hej har haft 22 bilar sedan 1955. i tjänste mm. nu har jag hittat den bästa mazda 6 2004. beg 2700 mil till bra pris. . av 3 mersor 4 bmw som var de i särklass sämsta och dyraste att äga. så kan jag summera att 2 citroen var de bästa en zantia och en xm 90a .dåliga var sierror 2st. ny omega 1987 var ganska bra! Jag har statistik från bilprovn. mazda 6, 2003 -2005 har 0 fel! de flesta bilarna har körts ca 14000 mil.mvh gugge

Hej!

Jag tror att det blir en Mazda 6. Har inte bestämt mig än. Men det blir en japansk det kan jag garantera. Provkört både Passat och Golf men det kändes inte bra. Audi är en fin bil men jag tror på japansk kvalite. Mázda 6 blev jag förtjust i direkt, det måste jag säga. Det var samma sak med Accord.

Tack för all hjälp jag uppskattar det verkligen. Ni har verkligen hjälpt mig. Jag ska fundera över helgen så all information är välkommen tills söndag kväll:))

Jag ska till bilhandlaren på måndag.

Gabbe, du gör rätt som provar mycket innan du bestämmer dig. Ibland kan första intrycket vara lite vilseledande. Jag har ju bytt från tyskt till japanskt och ångrar mig inte.

Det hindrar inte att jag kanske byter till tyskt någon dag igen...

Posta ett inlägg här sedan vad du beställt för bil :)

Hej allihop!

Jag har faktiskt köpt en bil och ärligt talat vill jag inte svika er men det blev en tysk. Jag skäms lite eftersom jag tjatade så mycket om hur bra de japanska bilarna är.

Det blev en Volkswagen Golf årsmodell 2000, 2.0 liters motorn. Ärligt talat har jag ändrat mig i sista sekunden och bestämt mig för en Golf. Som jag tidigare sagt så var jag inte jätteimponerad av nya golfen ( Golf V ) eftersom, jag vet inte det, kändes inte bra.

Jag tror att jag har bestämt mig för Golf IV eftersom ända sedan 1999 har jag längtat efter en, trots alla åsikter jag hört om Golf. Det kändes rätt att provköra bilen och sitta bakom ratten. Jag hoppas att jag kommer att vara nöjd, vet inte. Bilen har haft 3 ägare varav 2 privatpersoner och en bilfirma, har gått 6845 mil och jag köpte den för 70 000 kronor.

Köpte den privat.

Hej Gabbe !

Jag tror faktiskt att du gjort fel val......tror att enligt mina kriterier hur en driftsäker bil ska vara så skulle du valt en japan. Mazda 6 är ju en finbil men rostkänslig i bakskärmarna på de tidiga modellerna,men driftsäker är den. Och snygg och kul,trevlig att köra,likadant med Honda Accord.

Toyota Avensis är också en bra bil,kanske den bästa i längden. Tyvärr tror jag att du gjorde fel val av bil om du ska ha en driftsäker bil. Men vi får ju hoppas att du blir nöjd med Golfen, iallafall på kortsikt.

mvh Shogun

Hej!

Som motpol så tror jag du gjort helt rätt. FLER VW åt folket !

/pär

McTar

Jag håller med pa_forsgren, mer VW åt folket.

Det skapar jobb åt oss bilmekaniker, skulle alla köpa Japanskt fick vi gå på A kassa.

Dra mig baklänges... Vad skall jag svar nu? ;-)
Akassa? -Rostskydd för eftermarknaden kanske?
/P

[Edited on 2007-10-02]

McTar
Blackmore (ej verifierad)

Golf IV är ett bra val - mer reparationer (kanske) men billiga delar och bättre rostskydd väger tyngre.
Japaner är mer driftssäkra men delarna är ofta svindyra och rostskyddet sämre.

Jag kan bara säga att vänta ett tag för just nu har det blivit problem att få tag i reservdelar till i30 för garantiåtaganden. Har det problemet och kör nu en bil som skramlar ,m,m,

Kolla franska bilar! Bra, säkra, står emot rost, men är mycket billigare än många tyska bilar, då de har lägre status, och ibland lägre kvalitetskänsla i instrumentpanelen. Dock är det bara en upplevd känsla det handlar om. Vad du än gör - undvik Mercedes, som blivit ett "katastrofmärke", som rostar upp på 5 år. Titta gärna på Citroën, Peugeot eller Renault. Renault Megane kan du få till mycket bra pris, till exempel. Köper du en japanare, så rostskyddsbehandla den omedelbart! Det är det värt.

Lycka till!

/Erik

Hej!
Min erfarenhet efter 20 bilar, nya, är att du förmodligen har gjort ett bra val. Rostskydd och krocksäkerhet är generellt bättre på europeiska bilar.
Något undantag finns, Mercedes och rost t.ex. Volkswagen är enligt min erfarenhet ett mycket bra val. Att man kan få något fel på en bil, det vet alla, t.o.m. om man är ägare till en japansk bil, men bra krockskydd anser jag vara minst lika viktigt. Lycka till!

Hej!

Du har rätt BST. Jag gjorde ett bra bilval och jag ångrar inget nu i efterhand. Jag är nöjd med mitt val först för att jag kände liksom att jag trivs med det här bilen och i andra hand för att Golfen är ett bilmärke som lyckades en hel bilklass uppkallad efter sig. Sanningen är att jag alltid velat ha en Golf IV ända sedan dem lanserades. Men jag försöker inte övertyga någon annan om hur bra Golfen är så länge jag är nöjd så är det inga problem.

Japp, det är jag och Almeran finns kvar. Vid ett svagt ögonblick fick vi för oss att byta ut den, men efter att den fått en service och nya bromskivor bak från biltema á 179:- styck, så får den gå ett tag till. P.g.a skivorna ökade reparations kostnaderna under dom 18400 mil bilen gått, till 1700:- !!
Det börjar bli dyrt nu ;) och innan 20" mil är jag nog tvingad att byta dom främre oxå, dom är fina men börjar bli väldigt tunna.

Jag tror på franska bilar även om de har lite eltrubbel ibland. Annars tror jag starkt på Opel som verkar ha spottat upp sig en hel del vad gäller kvalitet och rostskydd. Opel Astra är en bra bil idag. Tyska bilar som tex VW lever på gamla meriter och är inte alls så märkvärdiga tycker jag. Toyota bygger bra bilar som funkar bra i 20k mil och 10 år men sen brukar de kännas bra sunkiga. Dessutom helt själlösa bilar anser jag.

Tja,
frågan Japanskt eller Tyskt har nog numera blivit en samvetsfråga. De Japanska bilar jag kört (hyrbilar och vänners) har fungerat perfekt, kanske lite trist inredning, men vem bryr sig egentligen om det? De tyska bilarna har också fungerat perfekt, men, alltid något dyrare. Jag har hittills tyckt att tyska bilars kvalitetskänsla har varit ett snäpp högre an de japanska men under senare tid verkar det var likadant.
Allt detta med tanke på bruksbilar.
Om man frågar mig om "prestigebilar" tycker jag att japanerna har en hel del att hämta in. När det gäller prestige kan ju till och med engelska bilar ge betydligt mer än japanerna kan. Italienarna står där i sin egen klass, följda av tyskar och engländare tycker jag, andra få gärna säga emot.

Anders

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.