Kommande test av utfall av rost i kommande nr av VIB hur utfallet blir.

31 inlägg 0 nya

Förr, på typ 80/90-tal så fick dom flesta japanska bilar som ankom till Wallhamn på Tjörn en extra omgång rostskydd för japanska bilar var inte avsedda att rulla i länder där man använde salt på vägarna. Idag har man ingen extra rostskyddsbehandling av japanare vi importhamnen mig veterligen. Huruvida bilarna har blivit bättre eller om vår vagnpark blivit yngre har jag ingen aning om. Idag verkar många tillverkare ha problem med rost på karossen. Detta beror väl på att man bara använder vattenbaserade lacker idag som kräver klarlack. Plus att lacken är betydligt tunnare.

Nä efter ett 20-tal Toyotor själv och i bekantskapskretsen så är rostskador helt frånvarande.
På 1988 års Corolla höll dock avgassystemen otroligt kort tid men sedan gick de över till rostfritt.
Tror att jag fick rost på min första Avensis torkararm som byttes på garanti dock.

junkers

Du har fel, alla Toyota rostar, jag hade en Corolla från tidigt nittiotal som rostade fortare än den gick...

Så eftersom jag personligen haft en rostig Toyota så rostar ALLA Toyota, detta enligt lex VW... :-)

Vad var det för Corolla?
Har haft en 88, en 90 och en 93:a själv.

Jag hade en kompis vars kompis, eller om det var flickvänn, på 80-talet hade en Japansk bil, troligen en Toyota då Toyota rostar nått förskräckligt, varas förarsäte trillade ner genom golvet. Så helt klart rostar fortfarande alla Toyotabilar så att dom blir upplösta minst man anar det.

Jag har en Toyota Verso-S -011, och den har inte rostat. Checkmate, toyotahaters!

40-talisten wrote:
Jag har en Toyota Verso-S -011, och den har inte rostat. Checkmate, toyotahaters!

Om ett par år kommer den troligen implodera i en hög av korroderat stål.

Vitrost drabbar ju Toyota med. Fantomens kompis vet vad han talar om *S*

Grönkhmerbekämpare

Jo, har en kompis med en 14 år gammal Toyota som ser fin ut utanpå men för ett tag sen så visade det sig att sparklådorna börjat rosta betänkligt inifrån så nu är det dags för en rostreparation. I o f s inget märkligt men det lite konstiga är att bilen ser riktigt fräsch ut utanpå tills detta plötsligt upptäcktes. Så den var duktig på att dölja begynnande och lite halvallvarliga rostangrepp.

Toyotor är oftast fina i lacken, så det är lätt att bli lurad av till synes välskötta bilar. Det är underifrån rosten kommer, så det är där man bör titta för att bedöma skicket.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.