Vi Bilägares forum

Forskare: Rätt att slopa reduktionsplikten

Forskare: Rätt att slopa reduktionsplikten

Den omdebatterade reduktionsplikten ska pausas. Rätt beslut, säger forskaren Stefan Wirsenius till DN.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-11-30 08:20

Kommentarer

Tack, äntligen resonerar man sunt. Samma sak är det med HVO och all annan bluff. Först när du detalj studerat hela kedjan för att se vilka naturresurser du tar i anspråk samt utvärdera vad som går förlorat när du hugger ned trädet eller gräver i gruvan kan du förstå vilka utsläpp och hur negativt det påverkar oss. Angående skogen, det är ett kretslopp på över 80 år när du börja hugga ner urskog. Lika snabbt som det växer nya träd, kan du i andra änden hugga ner dem för att hålla balansen. Men vi skövlar ofattbart mycket skog just nu, speciellt i Amazonas. Det är inte hållbart för 5 öre...

Uppdaterat: 2022-11-30 09:26

Nu är det så att mycket åkermark har lagts i träda och börjar växa igen med skog, så någon brist på åkermark förekommer inte.

Uppdaterat: 2022-11-30 10:16

Nya bud i denna klimathysteri varje dag.
Folk påstår sig veta vad som ska göras och hur mycket har alla ett gemensamt och det är att de bara är en röst bland många. Mänskligheten vet alldeles för lite för att uttala sig med säkerhet om något alls.
Det är däremot ett perfekt styrinstrument för länders ledning att ha klimatet som anledning när beslut tages då de lyckats göra det icke PK att ifrågasätta.

Uppdaterat: 2022-11-30 11:35

Så här blir det när naiva okunniga politiker fattar beslut de inte förstår sig på. Konsekvensen av besluten lyser med sin frånvaro.

Uppdaterat: 2022-11-30 12:04
Togga

Klimathotet är på riktigt.. hysteri vet jag inget om!?

Uppdaterat: 2022-11-30 12:10

Det kan vara på riktigt. Kanske även sannolikt så.

Men ingen vet på riktigt. Inte ens SkolkarGreta.

Hysterin är däremot påtaglig i motsats till ett sansat arbete för att minska utsläpp.
Det blev snabbt tyst om de stora metangasutsläppen som nyligen upptäcktes trots att metan är massor mycket värre än koldioxid i sin egenskap av växthusgas.

Uppdaterat: 2022-11-30 13:02

DU har rätt, metan är riktigt ..riktigt illa.. och visst är det så att man kanske kan uppleva detta som hysteri. Men faktum är att det är värre än vad som märks nu, och det lär gå väldigt snabbt mot en kollaps när leveranskedjor med mat och annat som många är beroende av. Tänk dig själv in i att du har lite vatten i trädgården pga högre havsnivåer, det kanske du kan leva med.. men när du inte har mat på bordet, inget rent vatten att tillgå mm då barkar saker snabbt mot krig och insikten att man måste överleva. Nu blev det lite "domedags" profetia. men du fattar nog poängen med mitt påstående.

Uppdaterat: 2022-11-30 16:22

Klimatförändringarna är på riktigt och hoten är på riktigt.

Uppdaterat: 2022-11-30 17:20