Höst rengöring av plastbåten

45 inlägg 0 nya

X - exakt. Upptäckte detta med alkalisk "avfettning" först detta år och är förvånad hur effektivt det är på "vanligt" fett. I våras körde jag vanlig avfettning först, spolade av bilen, lät den torka och körde sen alkalisk avfettning. Döm om min förvåning när bilen blev riktigt ren redan innan man tog svampen med bilshampo.

Jag är glad över att jag slipper problem med plastbåtar. Det är länge sedan jag gick över till plåt.
Men ska jag vara ärlig så är det inte problemfritt med aluminium heller, det växer lika bra där och det är ett, om kanske inte besvärligare, men omständligare färgsystem.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Saabnisse> Vill minnas att det fanns nån skröna om just aluminiumbåtar där man kunde kasta i en gammal silverfemkrona i båten och att det sedan blev en sån reaktion att det gick hål i skrovet. Men jag vet inte om det var just en skröna:)

FXX, det är en skröna, men med en viss sanning, silver är ju en betydligt ädlare metall än aluminium.
Har man en aluminiumbåt så gäller det att tänka till.
Jag hade en motorseglare som var varvsbyggd på 1940-talet i aluminium och försedd med en inombords diesel med bronspropeller.
Man hade målat botten med grundfärg och giftig tennbaserad bottenfärg (numera förbjuden), men lämnat propellern metallren.
Det finns alltid små porer i en målad yta och dessa medförde att skrovet blev en liten anod vid varje por till den stora propellern som utgjorde katod.
Vid nästa slipning av skrovet visade det sig att det var korrosionsskador i form av små gropar. Båten var ju visserligen femtio år, men det var än då onödigt om man haft kännedom om galvanisk korrosion.
Genom att isolera katoden, propellern målades med trelager tjärepoxy, minskade risken för korrosion avsevärt.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.