Vi Bilägares forum

Avstängning av forummedlemmar

Avstängning av forummedlemmar

Varför får Gäsp, som redan har fått sitt nick suspenderatunder en tid för brott mot forumreglerna, bryta mot forumreglerna en gång till, utan att någon ens höjer på ögonbrynen?

Forumets allra första regel är:

1.1 Medlemskap
För att kunna använda våra medlemsfunktioner och delta i forumets diskussioner krävs ett medlemskap på sajten. När du blir medlem behöver vi korrekt personlig information om dig och en fungerande e-postadress. Varje person får maximalt ha en registrerad användare. Du måste ha fyllt 13 år. Du får bara bli medlem i egenskap som privatperson.

Alltså:
"Varje person får maximalt ha en registrerad användare. "

Känner moderatorerna inte till forumets regler, eller vad är det frågan om? Kanske dags för avstängning på livstid?

.

Uppdaterat: 2016-03-03 18:06
Att tänka är stort: Att våga tänka annorlunda är ännu större.

Kommentarer

Visst har han sagt mycket olämpligt, inte minst det du Deeds nämner att han kallat dig, men ändå... Kommer hans ev nya alias att raderas per omgående eller ?

Uppdaterat: 2016-02-29 17:58

Jag vet faktiskt inte hur ViB tänker hantera hans nya konton. Vi kan ju räkna med att han dyker upp igen.
Den som lever får se.. ;-)

Uppdaterat: 2016-02-29 18:04

Det finns ett antal skribenter som bara är ute efter att provocera. Räknas inte det? Provokationer resulterar förr eller senare i reaktioner. Är det enbart reaktionerna som ska vara grund för moderering och eventuell avstängning?

Ta t ex signaturerna Styggavargen och Antifeministen. Dessa personers inlägg består till 99,99% av exakt samma sak, i varenda tråd där man med ens den minsta gnutta fantasi kan koppla deras mantran till ämnet.
Eller varför inte nämna Brutt33, Japsen och AldrigMeraAudi? Varför får de hållas?

Även fast dessa håller sig inom forumrelgernas riktmärken så kan väl ni (ViB) knappast anse att de bidrar till sajten och till ett bra debattklimat?

Jag personligen kan tycka att Gäsp's putslustiga onliners och ibland kanske plumpa kommentarer (utan att ha sett allt) ändå är enstaka till antalet och harmlösa för forumet jämfört med sajtens verkliga provokatörer.

Uppdaterat: 2016-02-29 19:18

Du har helt rätt Swemba. Den stora skillnaden är att Gäsp gick på person. Dom andra "trollen" går på sak. Att träta något i evighet är såklart extremt enerverande men inte ett regelbrott.

Brutt 33 och Japsen tillför aldrig annat än trollerier och där försöker vi radera dom så gott det går. Men som sagt. Skillnad på sak och person.

Uppdaterat: 2016-02-29 19:30

En annan skillnad är att folk ignorerar brut och Japsen pga att de är just troll. Ingen tar notis i det de skriver.. Som det ska vara
Gäsp's påhopp ignorerades inte och majoriteten av hans inlägg hade ett enda syfte och det va att reta upp speciella medlemmar.
Då blir det tjafs.

Uppdaterat: 2016-02-29 19:33

I den här debatten eller monologen har jag åsikter, men eftersom det känns som jag bor i Kina, så är det väl bäst jag håller käften. Men det är svårt.
För övrigt tycker jag fortfarande att Jes är en färgklick som saknas.

Uppdaterat: 2016-02-29 20:20
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Jag kan hålla med dig christer, jag har träffat Jes IRL och han är trevlig och har humor, men en humor som man kanske måste vara lite tuff för att uppskatta.
Nu är det ju lättare att göra det ansikte mot ansikte än i ett forum.
Men även jag önskar Jes tillbaka, men han behöver hålla tillbaka en del och absolut aldrig gå till personangrepp, inte ens då han blir provocerad.
Men det är upp till ViB och till honom själv om han återkommer.

Uppdaterat: 2016-03-01 12:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Deeds skrev:

Den stora skillnaden är att Gäsp gick på person. Dom andra "trollen" går på sak. Att träta något i evighet är såklart extremt enerverande men inte ett regelbrott.

Jag vet! Det var just det som var min poäng. Provokation vs Reaktion. Min fråga var om det är rätt att bedöma situationer så ensidigt?

Uppdaterat: 2016-02-29 20:43

Nej jag håller med dig Swemba.. Fullt ut...

Uppdaterat: 2016-02-29 20:44
MVH AL skrev:

Håller med er som gillade Jes. Han var måhända lite grov ibland, men hade många gånger en verkligt rolig och träffsäker ådra som jag många gånger kunde vara avundsjuk på. Så med detta hoppas jag att Jes dyker upp igen, men då kanske med lite mindre vulgariteter. På det stora hela har han många gånger bjudit på många goda skratt. Och som bilmek visste han hur bilarna såg ut under skalet, och fungerade. Det är ju viktigt här enligt vissa;-).
MVH AL

Han var duktig helt klart men "på slutet" så la han all sin energi åt att sabotera och trycka ner folk. Som sagt, han har blivit tillsagd upprepade gånger av redaktionen. Hur många gånger tycker du/ni att man kan strunta i vad dom säger?
Om han släppte sin besatthet av att konstant sabotera trådar som inte intresserar honom så skulle det inte vara några som helst problem att han va här. Men hur många chanser ska man få? En? två? fem? tio?Oändligt?
Eftersom han uppenbarligen saknar respekt för ViB så anser jag att de gjorde helt korrekt som en gång för alla fick nog.
Om han kommer tillbaka så får ViB ta ett beslut hur de ska hantera det. Jag anser att han förbrukat sin rätt att vara här.
Ni ser heller inte det antal redigeringar och raderingar han står för.

Uppdaterat: 2016-02-29 21:55

Nej jag tänker inte lägga ner. Varför skulle jag?
Din kära kompis saknar helt respekt för reglerna som satts upp för denna site. Han saknar helt respekt för moderatorerna (läs plural) på denna site. Har har varit avstängd flertal gånger. Undra vem som ska lägga ner? Jag gör bara det jag har blivit tillsagd att göra. Jag förstår om han tycker att det är surt att han inte längre kan skriva sina "dräpande oneliners" som imponerade så. Jag tror att de flesta här är glada att det äntligen tagits i lite med hårdhandskarna här på forumet. De som klagar är också ofta de som tar rygg på Jes när han drar igång.

Uppdaterat: 2016-02-29 22:45
MVH AL skrev:

Nej jag förstår Deeds. Ni hade mycket att korrigera hos Jes. Men det frångår inte att han hade en viss stilistisk finess som jag många gånger uppskattade. Det var ofta både fyllt av humor som viss skämtsam sarkasm. Sedan förstår jag till fullo att det kunde bli för mycket, men ofta ganska ofarligt egentligen.
Men det är ni som bestämmer, inte jag. Har ni och ViB fattat detta beslut finns det säkert goda grunder för det.
MVH AL

Det är ju i slutändan ViB som tar beslutet. Jag ska egentligen inte behöva försvara det. Att stänga av någon är ju en sista utväg, inte ett agerande från en "kränkt" moderator.

Uppdaterat: 2016-02-29 22:44
MVH AL skrev:

Nej givetvis begär jag inte att du skall försvara det Deeds. Jag bara reflekterar lite, och saknar humoristen i Jes. För ibland (oftast) var det fyndigt formulerat.
Sedan har Swemba en bra poäng anser jag.
MVH AL

Det anser jag med. Tro det eller ej! Men det är ViB som bestämmer i slutändan.
Att ViB spärrar är ovanligt. Det ska gå riktigt långt innan dom gör det. Det kan de andra moderatorerna intyga!

Uppdaterat: 2016-02-29 22:54

Thomas
Om du har reglerna framför sig så rekommenderar jag att du läser 2.4, 2.5 och 3.1 Sen kan du maila redaktionen@vibilagare.se om du har mer frågor.

Att han skriver på detta forum nu visar bara vilken enorm brist på respekt han har för reglerna.
Jes kan själv kontakta redaktionen och ifrågasätta avstängningen. Jag tror inte att han behöver ett ombud för det.

Uppdaterat: 2016-02-29 23:09

Vad jag kan se är Jes fortfarande aktiv! Se http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/modellspecifikt/2016-nya-facelift-toyota-auris-om-bilder-och-bilar?page=36 och http://www.vibilagare.se/users/jes

Uppdaterat: 2016-02-29 23:05
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.

Saxat ifrån 2.5:
"Om du ändå tycker att en moderator har handlat fel mot dig och har andra konstruktiva synpunkter på moderatorernas agerande, meddela detta per e-post på redaktionen@vibilagare.se och var tydlig med din beskrivning av det inträffade."

Maria har redan förklarat varför Jes blivit avstängd men hon har säkert ingen emot att upprepa det om ni råkat missa det.

Uppdaterat: 2016-02-29 23:31

Redaktionen@vibilagare.se

Uppdaterat: 2016-02-29 23:33

Samtliga moderatorer har gång på gång redigerat Gäsp och Vib:s redaktion har skickat ett flertal varningar till Gäsp. Eftersom Gäsp inte tog varningarna på allvar så beslutade Vib:s redaktion att stänga av honom permanent. Detta står i reglerna att de som inte bryr sig om reglerna blir avstängd. Vi moderatorer har inte begärt att få Gäsp avstängd, däremot har han blivit anmäld av användare på forumet så många gånger att Vib:s var tvungna att sätta ner foten. Gäsp är den som blivit mest anmäld av alla här.
Ovan på detta så tycker Möller att det är moderatorernas fel att han blev permanent avstängd?
Om Gäsp inte förstår varför han är avstängd permanent så säger det en hel del om hur han tänker och vill han ha ett klart besked så är det Maria på Vib:s webbredaktion han skall vända sig eftersom det är där besluten om avstängning sker.
Här är det inte en "tolkning" av reglerna som är på tapeten utan en klar ståndpunkt från redaktionen.
Ombud skall inte kräva orsaker utan det är Gäsp själv som skall kontakta redaktionen om han anser sig felaktigt behandlad.

Uppdaterat: 2016-03-01 07:39
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tack Hacken..

Uppdaterat: 2016-03-01 07:50

Det var mitt beslut att stänga av Gäsp/Gösp. Orsaken är att han genom åren fått flera tillrättavisningar och varningar om sitt beteende här på sajten. Hans totala brist på respekt för admins och hans sätt att alltid elda upp diskussioner med okonstruktiva inlägg enbart skapade för att provocera strider mot våra netikettsregler, se punkt 1.2 Sunt förnuft: ” På Vi Bilägare försöker vi så långt det är möjligt att följa den netikett som är bruklig. Vi ställer krav på att du som medlem är trevlig och respekterar andras åsikter. Du ska inte skapa och sprida uttalanden som är stötande eller kränkande. Kort sagt; uppför dig som en vuxen människa och använd sunt förnuft.”
Mitt agerande att stänga av Gäsp/Gösp stöds i punkt 3.1 Regelbrott, varningar och avstängning. ”Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till avstängning.”
Om ni har ytterligare frågor om detta är ni välkomna att maila mig maria.dahlin@vibilagare.se.

Uppdaterat: 2016-03-01 08:49
Webbredaktör, Vi Bilägare

Och Maria Dahlin, du har inte varit påverkad av någon/några? Att en forummedlem kan bli anmäld flera gånger ser inte jag som något skäl att stänga av någon. gammalt groll och någon som känner sig kränkt, anmäler när det passar.

Jag ser en brist av att ViB håller moderatorer som inte får någon ersättning för sitt uppdrag. Risken att du Maria Dahlin kommer i en slags beroendeställning till dessa moderatorer, för att hålla dig på god kant med dem, så tillfredsställer du deras begäran för att du står i en slags beroendeställning till dem.
Tycker att mycket kan läsas med en "nypa salt". Ibland kan ett inlägg tolkas lite olika. När det gäller Jes, så verkar en del läsa hans inlägg lite som "Fan läser bibeln". Sedan tycker jag att trådar låses för lättvindigt. Och att även en moderator kan känna sig kränkt. Vi är trots allt bara människor.

Uppdaterat: 2016-03-01 09:09
Lås inga trådar.

Leif det förekommer ingen beroendeställning, vi får en viss kompensation för vårt arbete. Det handlar alltså inte om att hålla sig på "god kant" som du skriver. Vi för helt enkelt en dialog om hur användare missköter sig och hur vi skall agera. Vi moderatorer framför vad vi ser till Maria och Maria tar sen beslut om vad som skall göras om det krävs mer än redigering.
Vad som du beskriver som att man kan ta med "en nypa salt" skiljer sig från individ till individ, en del har högre i tak än andra men detta kan vi inte sitta och sålla utan vi måste se till hur det kan uppfattas generellt inte bara för de som det riktas mot utan hur det kan uppfattas av besökare till hemsidan/forumet. Vi vill inte gärna att intresserade skall avskräckas för att skaffa ett Vib-kontot beroende på hur de ser hur man skriver till varandra här.

Vi kollar verkligen de anmälda inläggen väldigt noga för ofta blir det oavsiktlig anmälning av inlägg för att en del kommer åt knappen oavsiktligt i sina mobiler, dessa inlägg vitlistas och anmälningen tas bort.
Låsning av en tråd sker endast när inläggen inte tillför något mer utan är mest provokationer och påhopp. När trådarna börjar bli sådana är det ingen vits att ha dem öppna.
Sen är det så att man kan aldrig vara alla till lags, det blir ofta frågor om varför vi redigerade/raderade inlägg men vi gör alltid detta utifrån de regler Vib har satt upp. Vi har dessa regler att följa.

Uppdaterat: 2016-03-01 09:45
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Kan bara hålla med om Shoguns inlägg #96 avseende kolla av IP-adresser när man kan misstänka samma författare bakom flera alias.

Uppdaterat: 2016-03-01 09:59

Mycket skulle vara vunnit om det konto man har är kopplat till ViB prenumerations-nummer. Nackdelen är att då kan inte prenumeranter bli medlemmar. Då kanske det går att koppla kontot till det OKQ8 kort som man har. Sedan tycker jag det är lite "skumt" med de som registrerar ett konto, omgående startar upp en tråd på forumet, oftast av lite provocerande karaktär. Att ändra programmet för sajten kostar naturligtvis pengar och förutsätter duktiga programmerare. När ViB har pengar att köpa testbilar för miljoner, så varför inte satsa på ett program som är mer stabilt och tillförlitligt, kan ju inte kosta en förmögenhet.

Uppdaterat: 2016-03-01 10:12
Lås inga trådar.

Bra skrivet Hacken!

Leif.
Du förutsätter att vi moderatorer har en egen agenda för att vi känner oss kränkta istället för att förutsätta att vi gör det vi är ålagda att göra!
Anmälningar är inte det enda som ligger som underlag till en avstängning.
Exempel på vad vi moderatorer kollar på.
* Hur ofta får samma persons inlägg redigeras/raderas pga regelbrott
* Hur personen hanterar modereringen.
* Graden av regelbrottet.
* Hur personen respekterar det en moderator skriver.

Ett inlägg behöver inte anmälas för att vi ska reagera.
Vi försöker även i förebyggande syfte att redigera/radera sådant som skrivs enbart för att provocera. Ett bra exempel på ett sådant inlägg var "Hor-VAG" som någon skrev. Sådant tas bort direkt. Att sen samma person skriver mer sådana saker så samlar han ju på sig! Personen är ju inte nere på noll bara för att vi redigerat hans inlägg. "En gång är ingen gång, två gånger är för mycket"

Du kanske skulle ifrågasätta dom som förstör forumet istället för lägga energi på att ifrågasätta moderatorer och redaktion?
När Jes kallar folk för könsord och lägger ut bilder på Kim John Un, då var det tyst. Men när vi redigerar och raderar. DÅ protesterar vi!

Sist av allt så skulle jag tro att Maria och övriga redaktionen är fullt medvetna om vad som sker på forumet. Självklart är de med och läser vad som sker och besluten om avstängning sker såklart inte enbart på rapporter från oss moderatorer!

Uppdaterat: 2016-03-01 10:18

En enkel ip-koll borde gå att få till tycker jag, Det står i reglerna att man bara får ha ett konto. Då måste vi också kunna kontrollera det.

Uppdaterat: 2016-03-01 10:15

[Redigerad//Deeds]

Uppdaterat: 2016-03-01 10:27
Styggavargen

Jag förstår din frustration styggavargen men det går ändå inte att be om att ViB ska kicka någon för att man är trött på han..
Det bästa vore om du bara ignorerar de inläggen.. Precis som det bästa vore för hen att ignorera dina ;)

Anmäl det ni tycker är fel så tar vi moderatorer hand om det och kollar.
Det ska mycket till innan någon blir avstängd.

Uppdaterat: 2016-03-01 10:41

Du har en poäng där MVH AL, #103.Jag tycker ändå att Jes i sina bästa stunder tillförde forumet många kloka inlägg. Och jag kommer att sakna han. Detta med en livstids avstängning är bara ett för hårt straff. Temporära avstängningar kan jag förstå för att "kyla" ner debattklimatet, men de skall vara tidsmässigt relevanta.

Uppdaterat: 2016-03-01 10:56
Lås inga trådar.

Kanske 1 eller 2 års avstängning istället? Jag har tagit totalt 2 års timeout bl.a. för att jag inte orkade med påhoppen, samma avstängningstid är väl då rimlig.

Och att det då gäller alla andra nick som en individ skapat och använder, eller kommer skapa och använda.

Vad gäller påhopp är det som vanligt, dom som inte själva varit utsatta, för att dom t.ex. haft "rätt" åsikter, upplever sällan nåt problem. Man blir ganska blind tyvärr för vad en människa som tycker "rätt" säger egentligen till sina medmänniskor med "fel" åsikter. Exakt samma problem har i samhället i stort idag, på nätet, inom politiken, i media.

Jag tycker det vore mycket tråkigt om Vi bilägare blev ett likriktat forum där alla tycker samma. Men det blir nog lätt så när moderatorer ska hålla ordning och man vill slippa "bråk". Majoritetens åsiker tar då över och anses vara "rätt". Folk som tycker annorlunda tröttnar till sist då det är få andra som tycker samma.

Uppdaterat: 2016-03-01 11:21

Det är nog inte bara "påhopp" som är problemen - läs Swembas inlägg #68 en gång till så kanske orsakerna till en del "påhopp" blir lite klarare.

Uppdaterat: 2016-03-01 11:29
Pi skrev:

Det är nog inte bara "påhopp" som är problemen - läs Swembas inlägg #68 en gång till så kanske orsakerna till en del "påhopp" blir lite klarare.

Så är det helt klart!
Klara direktiv vad som skall göras åt sådana inlägg efterfrågas helt klart.
Finns det en misstanke om "trolleri", ska vi radera eller bara invänta?

Uppdaterat: 2016-03-01 11:35
von-Klotenhjelm skrev:

Vidstig, det är redan ett likriktat forum.

Tycker du att det är jobbigt att vi kräver av medlemmarna att de följer reglerna det så finns det många andra forum du kan besöka. Dom flesta har dock regler och moderatorer, precis som detta.

Uppdaterat: 2016-03-01 11:38
Pi skrev:

Det är nog inte bara "påhopp" som är problemen - läs Swembas inlägg #68 en gång till så kanske orsakerna till en del "påhopp" blir lite klarare.

Jo visst.

Och när man upprepar ett (positivt) budskap, hur ska man se på det?

Vissa som läser Vi bilägare och forumet kanske bara gör det sporadiskt. Vissa kanske är helt nya. Dom har kanske inte hört budskapet eller missat det.

Dom som läser ofta tycker inte om upprepningarna.

Samtidigt, handen på hjärtat, du blir väl inte lika provocerad när upprepningar gäller sånt du själv gillar eller är intresserad av? Eller sånt du ogillar eller är ointresserad av som nån kritiserar.

Kan vara allmänmänskligt.

Uppdaterat: 2016-03-01 12:48

Det är inte förbjudet att tjata sina åsikter om bilar och bilteknik, detta är ju inget som handlar om person.
Det kan kanske kännas "traggigt" men är man ointresserad av detta så skumma bara förbi utan att läsa.
Det finns alltid något om en bil eller bilteknik som vi har olika åsikter om och då blir det kanske en intressant debatt så länge den är rumsren (utan påhopp och provokationer)
Hur man än ser på det eller gillar det så kommer ny teknik och nya trender inom bilindustrin vare sig vi gillar det eller ej. Denna utvecklingen kan vi inte stoppa. Själv gillar jag inte självkörande bilar men detta kommer att bli standard förr eller senare såvida det inte händer allvarliga olyckor med dessa bilar inblandade. Olyckor har hänt men inga allvarliga än så länge.

Uppdaterat: 2016-03-01 13:21
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jo det blir lite så AL men det är trots allt inte förbjudet. Kommentarer utan sakdiskussion blir ju lite platt fall då det inte ger något.
Det är annars ok att skriva att man inte gillar någon bil p.g.a. utseende eller annat men att bara skriva att en bilmodell är skit utan att tala om varför den är skit kan man ju inte ta på allvar. Det är ju lite konstigt att säga att de bilar man inte själv har är skit.

Uppdaterat: 2016-03-01 14:40
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Byt namnet autobroms till nödbroms eller akutbroms så försvinner den falska säkerheten rimligtvis? Autobroms låter som om bilen bromsar åt dig.
Dock tror jag inte en sekund att folk sms'ar mer i en bil med autobroms. Jag har själv upplevt en autobroms och det kändes som om mina revben gick av!
Inget jag vill uppleva igen!

Nu börjar vi vandra lite off topic här. Men det är ju konstruktiva diskussioner som detta som vi vill ha. Utan en massa påhopp.

Uppdaterat: 2016-03-01 16:16
Antifeministen skrev:

Nej, detta vet du. Det vet däremot inte Agda med mobiltelefonen i högsta hugg. Allt Agda vet är att bilen bromsar år henne så hon behöver inte vara så uppmärksam.
Detta kan Agda läsa både i reklamen för bilen och i t ex ViB:s reportage. Något jag tycker behöver en motvikt. Så här står det alltid:
"Säkerhetsnivån är en annan viktig förbättring. Bland annat är ett autobromssystem som fungerar både i stadstrafik och i högre hastigheter standard i alla modellversioner. Systemet detekterar inte bara andra bilar utan också fotgängare, men inte cyklister och andra oskyddade trafikanter. "
Detta är vad Agda vet och utifrån det kan Agda utläsa att hon inte behöver vara så uppmärksam längre. Varpå hon självklart inte är det, heller. Och så en dag när hon sitter där vid ratten och SMS:ar så hoppar någon ut framför bilen och så fungerar inte autobromsen för sensorn är utslagen eller full med sörja och så sker det en olycka som annars inte hade behövt ske.
.

Detta handlar alltså egentligen inte om autobromsens vara eller inte vara.
I det stora hela kan vi sammanfatta det med att det behövs upplysning. Framför allt från försäljaren. Kan han förklara för Agda att hennes organ kommer att byta plats om autobromsen skulle slå till så skulle troligtvis Agda inte sms'a bakom ratten. Hon skulle överleva en krock, men inte oskadd.

Uppdaterat: 2016-03-01 16:29
Antifeministen skrev:

Pi wrote:Det är nog inte bara "påhopp" som är problemen - läs Swembas inlägg #68 en gång till så kanske orsakerna till en del "påhopp" blir lite klarare.
Så du tycker att det är rätt att Gäsp och liktänkande gör påhopp på forummedlemmar för att de inte tycker som du?
.

Har jag aldrig påstått utan det får givetvis stå för dig. Men det finns helt klart provokatörer bland skribenterna här. Och till slut kan det rinna över för vem som helst även om jag inte försvarar Gäsp.
F ö tycks du fortfarande inte förstå att om man undviker 95 % av tänkbara olyckor p g a autobroms medan den i allra värsta fall kan vara orsak till nån enstaka % så är rimligen nyttoeffekten mycket större än nackdelarna. Enkel matematik. Och om sensorerna av nån anledning slutar fungera så blir man klart medveten om detta i bilens display. Nåt som dock aldrig inträffat i min bil.

Uppdaterat: 2016-03-01 16:31
MVH AL skrev:

Som jag tidigare påtalat Antifeministen: Du tycks blanda ihop den radarbaserade farthållaren med autobromsen. Det är stor skillnad mellan en tvärnit, och köfunktionen hos radarsystemen. Autobromsen är inget som någon testar frivilligt, lika lite som att man vill pröva krockkudden. Autobromsen finns där när man själv tappat uppmärksamheten (vilket är vanligare än vad någon kan tro) och den griper in så sent att normalföraren (som du beskriver det) redan fått hjärtat i halsgropen fem gånger om..
Hittills vet vi att autobromsen minskar påkörningsolyckorna rejält, och bland de som ändå sker blir skadeföljden lägre kopplat till minskad kollisionshastighet. Det finns väldigt lite som indikerar att systemet får folk att öka sin risk, även om man förstås inte kan ignorera sådana effekter helt.
MVH AL

Jag har som sagt känt av den. Helvete vilken kraft! Alltså.. organen bytte plats. Lite ouppmärksamt så fastnade blicken på sidan av vägen liiite för länge så jag upptäckte inte att bilen framför bromsade för ett bevakat övergångsställe som visade grönt för bilar (#¤#%¤")
Detta hade inget med att göra att just den bilen var utrustad med autobroms utan kunde gott och väl ha hänt med min vanliga bil ;)
Bilen klarade sig helt utan skador. Jag med, men jag vill aldrig vara med om det igen. Hujedamig

Uppdaterat: 2016-03-01 16:57

Nu har den här tråden spårat ur totalt, kanske dags för att starta en ny tråd om autobroms?

Uppdaterat: 2016-03-01 17:35
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Visst har Anti en poäng i att systemen kan krångla och att folk känner sig trygga och fjärran från olyckor och bilar som vill tränga in i kupén. En kompis brukade säga "det skulle sitta en stålkona i rattcentrum istället för airbag, då skulle folk köra lugnare" Ligger en poäng i det.
Jag upplever ju själv skillnaden mellan att köra bil eller MC, i ena fallet är man behagligt skyddad från omgivningen, nästan så att det kan kvitta om det skulle törna mot nånstans. På MC är det tvärtom.

Men, därmed inte sagt att det är fel med system som skyddar. ABS, Antisladd, osv. har hjälpt/hjälper många att överleva.

Att många av systemen kan kosta skjortan att laga är en annan sak.
Det är väl därför busenkla bilar som Dacia säljer bra.

Men, det var inte vad tråden handlar om.

Uppdaterat: 2016-03-01 17:36
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Du har rätt Saab. Det är lätt att dras med.. Denna tråden har dock spelat ut sin roll anser jag. Avstängningar förekommer och vi vet vad som krävs för att inte bli det. Ingen ide att älta längre

Uppdaterat: 2016-03-01 17:37
Deeds skrev:

Avstängningar förekommer och vi vet vad som krävs för att inte bli det. Ingen ide att älta längre

Japp, svårare än så är det inte. Nu kör vi! :-)

Uppdaterat: 2016-03-01 17:59
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Bra Anti... , men du är ju välkommen att öppna en tråd om autobroms, den blir säkert upphov till diskussion.

Uppdaterat: 2016-03-01 19:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Då tycker jag att vi gör ett nytt försök om det finns intresse!

Uppdaterat: 2016-03-01 20:02
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

"Ur led är tiden".

Uppdaterat: 2016-03-01 20:18
Lås inga trådar.
Swemba skrev:

Det finns ett antal skribenter som bara är ute efter att provocera. Räknas inte det? Provokationer resulterar förr eller senare i reaktioner. Är det enbart reaktionerna som ska vara grund för moderering och eventuell avstängning?
Ta t ex signaturerna Styggavargen och Antifeministen. Dessa personers inlägg består till 99,99% av exakt samma sak, i varenda tråd där man med ens den minsta gnutta fantasi kan koppla deras mantran till ämnet.
Eller varför inte nämna Brutt33, Japsen och AldrigMeraAudi? Varför får de hållas?
Även fast dessa håller sig inom forumrelgernas riktmärken så kan väl ni (ViB) knappast anse att de bidrar till sajten och till ett bra debattklimat?
Jag personligen kan tycka att Gäsp's putslustiga onliners och ibland kanske plumpa kommentarer (utan att ha sett allt) ändå är enstaka till antalet och harmlösa för forumet jämfört med sajtens verkliga provokatörer.

Instämmer med inlägg#68 och anser att Jes avstängning skall vara tidbestämd, annars är det ett slags"justitiemord".
Sedan avslutar jag för att travestera Cato den äldre, (han sade i slutet av sina tal i Roms senat, för övrigt anser jag att Kartago skall förstöras). Jag säger: för övrigt anser jag "att avstängningar är av ondo". Radera och varna är ett mycket bättre vapen mot sådana som inte kan hålla truten, som mig.
Tack för ordet!

Uppdaterat: 2016-03-01 20:27
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Ja. Ur led är tiden... Jobbigt

Uppdaterat: 2016-03-01 20:32

Varför varna om det inte leder till någon konsekvens?

Uppdaterat: 2016-03-01 20:33