Vi Bilägares forum

Ny moderator: Deeds

Ny moderator: Deeds
Hej på er! Vi utökar antalet moderatorer och hälsar signaturen Deeds välkommen i sin nya roll.
2015-09-25 10:53

Kommentarer

God natt allihopa! En händelserik dag! Sov så gott så tar vi nya tag imorgon. //Tobias
2015-10-01 23:23
Gäsp. Som sagt. När jag loggar in så går jag igenom de anmälningar som finns. Jag kollar om det finns belägg för dom. Antalet anmälningar per inlägg lägger jag ingen vikt i. Finns belägg enligt reglerna så redigerar jag annars så vitlistar jag inlägget..
2015-10-01 23:26
Så då har vi Deeds, ytterligare en moderator med ingen presentation, 37 år och ett nick som associerar till , vadå? Nä jag tycker att det finns andra som kan sköta förtroendet bättre. Var jobbar du Dreeds, har du något namn? Vad heter du. Dags att moderatorerna slutar gömma sig bakom nick.
2015-10-01 23:27
Allt är i betraktarens öga. Men du får gärna berätta hur du förväntar dig att man ska göra. Jag är idel öra. Det enda jag gjort är att jag redigerat inlägg som bryter mot reglerna. Kan man göra på annat sätt?
2015-10-01 23:32
Såå... Dirty deeds done dirt cheap? En av mina favoritgrupper också! :)
2015-10-02 06:31
När det gäller Gäsp, von-kloten och RCS-51 är mitt förslag att vi moderatorer inte redigerar deras inlägg, det är bättre att alla anmäler dessa användare och anmäler deras inlägg som bryter mot forumsreglerna, ju fler anmälningar ju snabbare avstängning. Detta skulle göra diskussionsklimatet bättre på forumet eftersom dessa tre "herrar" står för säker uppemot 90% av all moderering. Ett forum utan pajkastning, personpåhopp skulle vi övriga gagnas av. Vi måste försöka vända denna sandlådan till ett riktigt forum för de som verkligen är intresserade av att diskutera bilar och bilägande.
2015-10-02 07:13
Utan att nämna någon särskild, blir jag ibland förvånad över hur vissa kan komma med verkligt konstiga och vrickade kommentarer, när de annars skriver mycket sansade inlägg. Funderar nästan på kapningar.
2015-10-02 07:29
Deeds skrev:
trasten wrote:Deeds wrote:Den kommentaren var över gränsen trasten och jag har också bett om ursäkt för den. Bägaren kan inte bli mer än full. Konstigt att så få tyckte att kapten gick över gränsen. Kanske för att vi inte hann att läsa kaptenens innan dom försvann? Dom togs faktiskt inte bort förens klockan 23 på kvällen. Långt efter att diskussionen lagt sig. Även du va inblandad i den så du borde sett vad som skrevs.
Jag såg, men kanske inte andra. Därav de få.
2015-10-02 08:05
Nej det har du rätt i. Troligtvis för få.
2015-10-02 08:17
L West skrev:
Såå... Dirty deeds done dirt cheap? En av mina favoritgrupper också! :)
Stämmer bra! Go "köra fort musik" ;)
2015-10-02 08:19
Jag diskuterar inte politik längre eftersom det inte är tillåtet och jag har inget behov av att tjata om mina åsikter som en del andra har. Vad jag sagt tidigare står jag för och jag tycker likadant nu med och ingen kommer att kunna ändra vad jag tycker även om det inte passar den personens egna åsikter. Jag har inte riktigt förstått varför allting måste ältas om och om igen, vem gynnar det? Kloten, sandlådenivån här är när en del inte kan acceptera andras åsikter och måste kasta ur sig personpåhopp och gliringar hela tiden. Väx upp och gå vidare, det hade du tjänat på. Jag ser fram emot den dagen då det diskuteras bilar och bilägande och inte alla inlägg handlar om person. Jag är inte långsint, jag kan titta framåt men här är det svårt att göra det just nu. Jag gillar inte alla människor jag möter men jag kan acceptera deras åsikter utan att bära mig åt som en buffel. Jag vet inte vad Jimmie Åkesson kallades för när politik diskuterades men det var min själ inga vackra ord det som sades de åsikterna brydde jag mig inte om. Jag tycker att alla skulle kunna gå vidare här men det verkar omöjligt.
2015-10-02 09:03
Ja i grunden diskuteras det bilar. Men det blir alltid en "Jag har rätt och du har fel och du är dum i huvudet som tycker så osv" Ser du inte detta så kanske det beror på att du är en del av detta drev som gillar mer att trycka till än att tycka till. Förväntade du dig en avhandling av Hacken? Tycker svaret han gav dig är spot on! "Jag ser fram emot den dagen då det diskuteras bilar och bilägande och inte alla inlägg handlar om person." Precis så är det. Tråden handlar om fordon men inläggen styrs snabbt mot person. Bara idag finns det 11 anmälningar att ta tag i, och dagen har bara börjat. Inte alla anmälningar är berättigade men hittills har majoriteten av dem varit det. Tycker du att det låter som ett forum där man diskuterar bilar? Jag tycker att det låter som en dysfunktionell sandlåda där "vuxna" människor tävlar om att hävda sig.
2015-10-02 09:59
Det finns några som är ständigt återkommande iallafall. Men vi moderatorer kan inte stänga av. Det vi kan göra är att anmäla grova övertramp, ihop med screenshots mm, till Vib Sen är bollen i deras händer. Vanliga övertramp/regelbrott redigeras "bara" men du har rätt i att när man redigerat någon för 10 gången på två dagar så kanske en annan åtgärd måste till. Håller man sig precis över gränsen så kan man i teorin hålla på mur mycket som helst med bara redigering som åtgärd. Detta kan jag tycka är för lamt.
2015-10-02 10:31
Det där låter ju bra Deeds. Jag garanterar att det stora flertalet härinne stöder en betydligt hårdare moderering. Att det även i det ingår att kommentarerna ska ha med artikeln eller trådstarten att göra är också bra att ni tar tag i. Se trådarna som handlar om VAG-skandalen där vissa som vill tona ner detta istället börjar svamla om helt ovidkommande saker. Där finns det fortfarande mycket att göra men jag ser att du har uppmärksammat det fenomenet. Övriga moderatorer har varit lite slappa på det.
2015-10-02 11:01
Fast detta med att stenhårt hålla sig till ämnesrubriken tycker jag nog inte är lika viktigt - dels för att rubrikerna rätt ofta är tämligen torftiga och dels för att utvikningar ofta kan tillföra tråden väl så mycket som när man till 100 % håller sig till rubrikens ämne. F ö stöttar jag Deeds & Co till fullo och förstår inte alla gamla oförrätter som måste upp gång på gång.
2015-10-02 11:06
Tack Rolle G och ni andra som stöttar det vi gör. Trevligt med lite uppskattning i kontrast till mycket annat i denna tråden.
2015-10-02 11:08
Moderatorerna har mitt fulla stöd. Det är enbart positivt att nivån på modereringen skruvas upp så att diskussionerna hålls sakliga och utan pajkastning.
2015-10-02 11:10
Pi skrev:
Fast detta med att stenhårt hålla sig till ämnesrubriken tycker jag nog inte är lika viktigt - dels för att rubrikerna rätt ofta är tämligen torftiga och dels för att utvikningar ofta kan tillföra tråden väl så mycket som när man till 100 % håller sig till rubrikens ämne. F ö stöttar jag Deeds & Co till fullo och förstår inte alla gamla oförrätter som måste upp gång på gång.
Håller helt med dig. Sidospår kommer alla in på då och då och så länge det inte handlar om totalt ovidkommande saker eller regelbrott så kan ett sidospår vara nog så kul och givande! :-)
2015-10-02 11:10
Du har så rätt MVH AL. Moderering sker med regelboken som grund. En och annan glirning släpper jag absolut igenom om den sker med glimten i ögat. Att du skriver plåtschabrak ser jag inte som ett regelbrott. Om du åh andra sidan skriver att alla som kör Toyota har mindre intelligens så är det grund till en redigering. Att sätta en smiley bakom ett inlägg som fler gör för att berättiga sin "glirning" hjälper föga. Man kan läsa sig till och inlägget är gjort med glimten i ögat. (Nu menade jag inte din smiley på slutet AL) Som gäsps inlägg i roligaste bilen där han skriver att det kan va kul att köra en Opel men man måste ha torr humor (nått sånt) Det är en kommentar som jag i vanliga fall skulle släppa förbi då den är gjord med glimten i ögat. En annan sak är signaturerna som jag reagerat på. Som tex Gäsps med att han en gång spenderade ett år i Munkfors och att det va på en söndag. Visst den är faktiskt mycket fyndig och skojig men alla vet att det är en undermening med denna då Shogun kommer från Munkfors. Det samma kan man tänka om andras signaturer... Det är lite barnsligt beteende och inte ett dugg med glimten i ögat.
2015-10-02 11:31
Ok Kloten, då är jag med. Skulle tro att citat som "Du är en patetisk moderator Hacken" är med på listan över saker som inte ska upprepas. Du redigerade själv inlägget skulle jag tro och det är bra med originalet finns ju sparat. Jag tror absolut att framtiden blir bra här. Fler som vågar öppna munnen utan att bli nertryckta tex. Fler som delger sin kunskap och erfarenhet osv. Det tycker jag verkar bra.
2015-10-02 11:34
Än en gång så har du helt rätt AL. Jag kan hålla med om att det är märkligt hur illa upp vissa tar kritik mot det märke de kör men det är inte det som redigeras. Det är de direkta påhoppen och den riktade sarkasmen som står för majoriteten av det som redigeras. Att det är ett forum innebär inte att en viss klick med vuxna människor får avreagera sig på andra medlemmar. Diskussionerna om vw´s fusk tex har inte modererats speciellt hårt. Bara de få gånger där man vänt sig mot andra medlemmar och deklarerat hur korkade dom är så har man redigerat. Är det fel? Är man inte berättigad till sin egen åsikt i aktuell tråd? Måste man få slängt i ansiktet hur fel man har och hur dum man är som tror så? Jag är inte heller för en hård moderering men där vi är idag så krävs det. Direkta regelbrott modereras. Så enkelt är det. Det är nått som Vib tagit fram och jag skulle tro att Magnus också vill att de efterföljs. Som jag skrev så tycker jag också att sidospår kan vara nog så intressanta och de har jag inget emot.
2015-10-02 11:53
Ta det inte som ett hot Kloten för det är det inte. Det va positivt att du gick in och ändrade själv. Håller med om att det va ett nytt lågvattenmärke här.
2015-10-02 12:06
Jag skulle tro att det skulle bli en trevlig sammankomst faktiskt, Misstänker att tonen skulle vara helt annorlunda. Klart att det är lättare att hävda sig bakom en skärm än i riktiga livet.
2015-10-02 12:26
Tror också att de flesta här är bra människor och att tappa fattningen kan vi alla göra. Att försöka hålla huvudet kallt när man tappar fattningen är kanske inte så lätt men om all kunde försöka detta så skulle diskussionerna mynna ut i färre personangrepp och är det inte det vi alla vill? Handen på hjärtat har inte alla någon gång kläckt ur sig något obetänkt? Även om man gör det så är det trevligare för alla om man kan släppa taget. Jag skulle välkomna om alla här försökte titta framåt, glömma gamla oförätter och diskutera roligare saker som bilar istället för att ständigt gnabbas. Det kanske inte är möjligt, vad vet jag?
2015-10-02 12:47
AL jag tycker t.ex. att din rad längst ned är ett påhopp för den pekar på en viss person här på forumet. Inte svårt att förstå vem du menar. Din personliga åsikt är en sak men att basunera ut det på internet?
2015-10-02 12:56
Personangrepp är inte tillåtna, så enkelt är det. Att kalla forummedlemmar med andra uppfattningar för infantila tölpar eller liknande nedsättande benämningar kan man göra på andra forum dit de som önskar bevara status quo här på ViB bör söka sig istället. Då blir forumet mycket trevligare för den stora majoriteten och då tror jag att fler nya blir mer aktiva här också. Så moderera hårdare och behandla alla lika oavsett om vederbörande är ny medlem eller har skrivit tusentals inlägg.
2015-10-02 13:09
Bra Rålle, precis så borde det vara, bra att så många här är för hårdare moderering med inriktning på att få bort personangrepp och nedsättande gliringar.
2015-10-02 13:34
Deeds nämnde tidigare detta med "forum-signaturer" och för mig får man gärna ta bort den funktionen för det blir bara ett evigt upprepande av nåt som aldrig tillför inlägget nånting överhuvudtaget - bara ett tjatigt mantra eller vad vi skall kalla det. Heder åt bl a Leifer som inte fallit för denna frestelse att t ex dela ut små "svinhugg" den vägen..
2015-10-02 15:56
Intressant tråd. Vår förhoppning är att genom hårdare moderering så kommer tonen i forumet att bli bättre och framförallt innehållet mer innehållsrikt. Vår nya moderator Deeds fick verkligen ett varmt välkomnande. Men vi i redaktionen har fullt förtroende att både han och våra andra moderatorer gör ett bra jobb med rättvis bedömning. Moderatorerna är en förutsättning för att forumet ska kunna fortleva, så enkelt är det. Det kommer garanterat att finnas tillfällen då moderering kan ifrågasättas, även moderatorerna är ju människor av kött och blod. Precis som von-Klotenhjelm tror jag att ni allihop skulle kunna uppskatta varandras sällskap IRL, knappast troligt att det skulle bli något krogslagsmål. Men med detta sätter vi punkt i den här tråden, den riskerar annars att handla om de fysiska lagarna och vad som är fakta och inte, något som säkert är intressant, men då i en helt annan tråd. Hursomhelst; välkommen Deeds!
2015-10-02 15:58