Bild
Nästa artikel

Turistjubel åt the Duck walk i Memphis

"Ankorna är tillsagda att gå värdigt på ett led till fontänen. Den instruktionen nonchalerar de under mottot: sist i är en fegis."
Fyra ankhonor och en ankhanne bor på hotell Peabodys tak i Memphis, dowmtown. Varje dag klockan 11 tar de en speciellt reserverad hiss ner till lobbyn. Där är röda mattan utlagd fram till en stor fontän.

Ankorna åtföljs av en uniformerad ankherde med elegant silverkrycka (som han styr ankorna med). Ankorna är tillsagda att gå värdigt på ett led till fontänen. Den instruktionen nonchalerar de under mottot: sist i är en fegis.

Spektaklet kallas "March of the World Famous Ducks" och ackompanjeras av storstilad marschmusik och betittas av 250 jublande turister runt fontänen varje dag. Jag var en av dem på onsdagen.

Det hela började med att några ankjägare skojade till det på hotellet på 30-talet. Och nu är det en av stans mest kända turistattraktioner.

Säga vad man vill om jänkarna: men de kan konsten att göra en höna av en fjäder.
Taggar:
Turistjubel åt the Duck walk i Memphis

Kommentarer

#1
Göte
2009-07-09 18:23

Löjligt men det är faktiskt kul att stå där o titta.
Man vill ju inte missa varken Elvis, Sun eller ankorna när man är i Memphis.
Som turist har man sina skyldigheter!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.