Bild
Nästa artikel

Tips om dricks

"Men när det kommer till betalning så är det väldigt amerikanskt."
Det går att få en wienerschnitzel i Chicago också. Anrika The Berghoff ser ut som en tysk-österrikisk tyrolerrestaurang och akustiken är likadan. Menyn innehåller många tyska specialiteter och listan över ölsorter är längre än på vanliga amerikanska krogar.

Men när det kommer till betalning så är det väldigt amerikanskt. Jag blir inte klok på hur det systemet funkar men har förstått att gästen har ett särskilt ansvar för servitörernas försörjning.

Jag gav tre-fyra dollar i dricks på notan och då kom servitören tillbaka och sa att dricks inte ingick i summan. Han ansåg att mitt påslag var så litet att det inte kunde räknas alls.

Dricks-systemet verkar i alla fall inte fungera som i Sverige att man ger extra om man tycker att maten smakat bra. Här kan den vara usel men servitören ska ändå ha dricks för att han burit fram den.
Taggar:
Tips om dricks

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.