Bild
Nästa artikel

Slut på friden i trafiken

"Det råder ett fullständigt lugn, ingen som hetsar, ingen som jagar på bakifrån"
Man kan verkligen förundras över trafikrytmen i USA. Det råder ett fullständigt lugn, ingen som hetsar, ingen som jagar på bakifrån - och nästan ingen som kör för fort. Dessutom förvånansvärt gles trafik.

Det där gällde i sydstaterna, visade det sig i går. När vi närmade oss Chicago blev bilden en helt annan. Massor med trafik, slalomkörning mellan filerna, fartdårar och ett virrvarr av highways och avfarter.

Ändå spikade vi hotellet på S Michigan Ave. GPS är Guds gåva till mänskligheten.
Taggar:
Slut på friden i trafiken

Kommentarer

#1
Tom
2009-07-15 17:49

Trafikkulturen skiljer sig oerhört åt i USA.
Grovt sett är det så att i väster och då framför allt i Californien är man oerhört hänsynsfull och artig, medan hetsen ökar ju längre österut man kommer. Värst är det i de större städerna som exempelvis Chicago och New York.
F.D. bosatt i USA

#1
Per
2009-07-16 11:36

Vittnar om en 'mogen' tillräckligt gammal, trafikkultur i väst. Trodde nog att det var någorlunda lika i hela USA, kanske med undantag för storstäder i öst men i det stora hela en avslappnad o skön inställning - att cruisa omkring i 60 miles/h. Automatlåda, farthållare och lite lagom gungig kaross, då kör man inte gärna fortare!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.