Bild
Nästa artikel

Skyhöga hus och priser

"Byggnadens takvåning är redan såld - för 40 miljarder dollar."
Ett mycket bra sätt att lära känna Chicagos arkitektur lite närmare är att ta en guidad båttur på Chicago river. Det finns massor att se och med en kunnig guide blir det en fascinerande upplevelse under 1,5 timme.

Chicago utplånades mer eller mindre i en storbrand år 1871 när hela stan bestod av träbyggnader och träbroar. Nu är det stål, betong, glas och marmor som gäller. Och det växer hela tiden fram nya skyskrapor.

Senaste projektet, Chicago Spire som ska bli 2000 fot högt (det är väl ungefär 700 meter) har blivit försenat på grund av att pengarna tog slut. Men nu är grundjobbet igång igen och byggnadens takvåning (penthouse) är redan såld - för 40 billion (miljarder) dollar. Jag måste ha hört fel; den kvinnliga guiden sa nog "four billion dollar", vilket skulle göra 32 000 miljoner svenska kronor.

Det kan man kalla ett skyhögt pris.
Taggar:
Skyhöga hus och priser

Kommentarer

#1
Benny
2009-07-16 20:20

2000 fot motsvarar ca 600m (610m för att vara exakt) Sen kan ju knappast en lägenhet kosta mer än att bygga hela huset så du måste nog hört alldeles fel. Huruvida huset någonsin kommer att byggas tvistas det om på skyscrapercity.com. Internationellt sett så pågår dock byggen av betydligt högre hus speciellt i Dubai och Shanghai.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.