Bild
Nästa artikel

Polon har en dörr på glänt

Den ser inte så farlig ut men dörrspringan på vår VW Polo är tillräckligt stor för att ställa till förtret.


Efter en automattvätt i Sveg på måndagskvällen kom det vatten i dörrlåset som frös till is och sen dess det inte gått att stänga helt.

Nu står den i ett varmgarage för att låset ska tina och dörren kunna stängas ordentligt. Det behövs; i kväll apterar vi bilarna med termometrar för att göra kupévärmetest tidigt på onsdagsmorgonen.
Taggar:
Polon har en dörr på glänt

Kommentarer

#1
PREEVIA
2009-12-15 19:38

Årets Bil utses varje år av en jury bestående av 59 motorjournalister från 23 europeiska länder. VW Polo segrade med 347 poäng.
Går det inte att med silvertejp hålla igen dörrarna på Polo för det gick bra på Volvo CX60? Kan det bli bättre skrev AMS om Polo. Men det som övertygar är kvalitetskänslan skrev SvD. Så här skrev VB om dörrlåsen på ett annat bilmärke med erkänd hög kvalitet.
"Problemen som drabbat 422 000-kronorsbilen har med dörrlåsen att göra. De fryser lätt ihop och på långteststallets XC60 har det resulterat i att dörrarna periodvis varken gått att stänga eller öppna. Felet är på väg åtgärdas och vår Volvo ska snart in på garantireparation för att få de bristfälliga låsen utbytta mot en ny, bättre typ."
Kvalité skrev alla motorjournalister om nya Polo.
Är det inte ett minimikrav att det skall gå att låsa och låsa upp en ny bil?

#1
Chister W.
2009-12-15 20:30

Jag har varit med om samma sak på flera bilar jag har ägt, inklusive s.k. "premiummärken". Det är helt enkelt vatten som kommer in och sedan fryser låset när man kör ut ur biltvätten. Det känns som att de nyare "bortslösa" tvättarna är sämst när det gäller detta, då vatten sprutas med högtryck från sidan på bilen.

#1
Rob
2009-12-16 13:42

Undrar vad det blev av den lilla uppfinningen som två tjejer kom på för c:a tio år sedan. En plast plugg som trycktes in i låset innan man körde in i tvätten. Enkelt och bra!

#1
Gustav
2009-12-16 14:11

Kvalitetskänsla är ex. hur det känns när mat tar på ovansidan av instrumentpanelen. Riktig kvalitet är när alla instrument fungerar och visar rätt och inget skrammel uppstått efter 15 år och 30 000 mil.

#1
S-E S
2009-12-16 19:26

Låsoljan är uppfunnen!

#1
arne andersson
2009-12-16 19:48

VW- bilar är nog de mest överreklamerade.Alla tjatar om kvalitet, i själva verket krånglar de lika mycket som andra. Har en arbetskompis som har haft Passat och numera Golf. Hon har konstant haft krångel med sina dörrlås. I förra veckan sa startmotorn upp sig....En av sönerna har Polo, motorras bl.a.
gärna vw, men först kvalitet

#1
9-5 är vinterkung
2009-12-17 23:10

Rob:
Den lilla plastpluggen finns som originaltillbehör till Saab 9-5 (satt även standardmonterad vissa år) och fungerar alldeles utmärkt i min 9-5. Jag har köpt till alla nyckelöppningar, dvs de två som finns (förardörr och bagagelucka), eftersom man ändå bara använder fjärrkontrollen, och jag har aldrig någonsin haft ett fruset lås på bilen trots tvätt varannan vecka året om.

#1
S-E S
2009-12-18 15:17

Har inte använt nyckel till att öppna bilen med på mer än 15 år. Tror nog snarare att det har kommit vatten in i låset eller länkaget "bakvägen" t ex mellan fönster och list och inte genom nyckelhålet. Måste verkligen några av teststallets bilar öppnas med nyckel?

#1
MX-Anders
2009-12-19 02:12

Det är EJ nyckellåset de avser i denna artikeln.
Utan dörrlåset, som gör att dörren ej går att stänga i sista hacket.
Så några plastpluggar och liknande i nyckellåset hjälper ej då det är dörrlåset !

#1
Mærkligt
2009-12-22 11:15

Visst ær det mærkligt att de år efter år inte kan få ordning på låset som tog mig 15 minuter att åtgærda.
Hade en Polo dær låset frøs hela tiden. Problemet består i att det blir ett mellanrum mellan tætningslisten och dørren, det rinner ner vatten som tvær fryser låset. Lite silikon och det var ordnat. Men det ær inte det værsta utan att konstuktionen har øverlevt så många år. Kænner åtminstonde 4 andra med samma problem.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.