Bild
Nästa artikel

Omkörning på fel sida

"I vänsterfilen, omkörningsfilen som vi kallar det i Sverige, ligger bilen på bilden och tuffar på i ungefär 55 miles/hour."
Nej, vi har inte blivit omkörda (bilden). Tvärtom, vi är på väg att köra ikapp en bil på Interstate 61 norr om Clarkdale i Mississippi. Hastighetsgränsen är 65 miles/hour, vägen är spikrak ända in i evigheten.

I vänsterfilen, omkörningsfilen som vi kallar det i Sverige, ligger bilen på bilden och tuffar på i ungefär 55 miles/hour.

Det är egentligen obegripligt varför. Okej för att det är tillåtet att köra om på höger sida i USA men som svensk måste man göra våld på sig själv för att verkligen göra det.

Även i USA har en del delstater insett fördelen med att långsammare trafik ligger i högerfilen och det finns till och med skyltar som påbjuder det. Men det struntade damen bakom ratten i den här bilen i.

Jag bet ihop och körde om på höger sida.
Taggar:
Omkörning på fel sida

Kommentarer

#1
Eric
2009-07-08 15:03

Kan det kanske vara dags att inse att Världen INTE är samma sak som Sverige?
Vi kanske i Sverige inte ens är bäst på allting??
Man tar helt enkelt seden dit man kommer! (något man iofs slipper om man kommer till Sverige ..)

#1
Globetrotter
2009-07-08 15:16

Tja... I Stockholm är det helt OK att köra om på höger sida... i alla fall på 70-vägar.
Så värst mycket våld behövs ju inte.

#1
B-boy
2009-07-08 15:37

So what... i sverige blinkar vi inte ens längre när vi ska svänga.

#1
Pelle
2009-07-08 16:14

Kärringen har väl spanat in den heldragna vita linjen snett framför till vänster - hon sitter ju på vänster sida o styr. Bra att hålla sig till - varför ändra ett vinnande koncept tänker hon nog!!!!

#1
Onehp
2009-07-08 16:42

Runt Stockholm, så kör alldeles för många vanemässigt på mittfilen, till om med direkt när de kör på motorvägen. Spelar ingen roll om trafiken bakom måste tvärbromsa, det SKA köra precis där. Jag förstår inte detta. Då ligger man där och såsar i 90km/t oavsett hastighetsbegränsning (70 eller 110, det spelar ingen roll). Skulle det blir mer trafik så märker dessa vaneförare inte heller att det finns 20 bilar som tränger bakom på mitt och vänsterfil för att komma förbi. Med högerfilen helt tomt.
Och alldeles för många av dom som iaf har förstått att det går att byta körfil då och då hittar inte blinkerspaken. Eller så är de för lata. Dock för att tränga sig emellan när det inte finns plats, då hittar man plötsligen spaken. Förfärligt.
Ett under att det inte smäller oftare...

#1
Blinkers ....
2009-07-08 18:11

Ja, det är tyvärr så i Sverige och framförallt Stockholm att mittfilen används oavsett vilken hastighet man håller så antingen får man dra på i vänsterfilen eller låtsas som det regnar och köra om i högerfilen. Att använda blinkers verkar ju också vara svårt i Sverige - nästan så jag undrar om blinkers är ett extra tillbehör....

#1
ROFFE
2009-07-08 20:46

Jag ser fram emot den dag då bilkonstruktörerna kopplar ihop styrningen med blinkersspaken för att omöjliggöra för bilföraren att svänga utan att ge körriktningstecken .... Man får väl hoppas att Ni börjar blinka då eller så försvinner Ni ur landet vilket vore en lisa för oss som visar våra avsikter i trafiken. Man blir ju så irriterad (sk-t-för-bd) när man kommer ifatt dessa mittfilspiloter som väl skall rakt fram i Haparanda eller Lissabon ... Tvingar andra att bli endera lagbrytare eller att alldeles i onödan korsa flera körfält för att göra en laglig omkörning. Undras om de känner till bötesbeloppet för en som kör i fel körfält??? Men, våra poliser prioriterar ju inte trafikbrott längre!

#1
crylen
2009-07-09 09:22

De gäller även alla dessa bilister som har utrustat sina bilar med en flygplansvinge på bilens högra sida så att dom måste ligga så långt som möjligt till vänster i sitt körfält,Noll koll på bilbredd, mycke dåliga bilförare.

#1
Gustav O
2009-07-09 10:37

Bilkörning i USA (Californien)är en dröm i samspel mellan bilister och avslappnad men artig attityd. I detta fall är de ett föregångsland och det borde vara tillåtet att köra om på höger sida i alla länder oavsett vägens hastighet.

#1
Göte
2009-07-09 11:44

Faktiskt är det förbjudet i USA att köra om på höger sida men det efterlevs inte och accepteras av polisen OM dom inte vill gnälla på en för att dom har en dålig dag eller nåt. Kan dock finnas stater där det är tillåtet i lag. Tillåtet att svänga höger vid rött i en del stater men inte alla t.ex.
Ingen djävla ordning i USA när det gäller trafikregler.

#1
Jono
2009-07-09 20:40

I Kalifornien är det tillåtet. Frusterande i början, men efter att ha bott där ett tag så är det ganska befriande att kunna köra om förare som försöker leka trafikpolis. Händer väl ofta när jag är hemma i Sverige.

#1
Big Boss Man
2009-07-10 13:58

Gasa på bara!

#1
Thord Palm
2009-07-11 19:41

USA har jordens dummaste medborgare tätt följt av Sverige så vad kan man förvänta sig av dessa länder.
Sign. tack för ordet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.