Bild
Nästa artikel

Jackson är för farligt för svenskar

"Snabbt fick vi klart för oss att söndagar inte är den optimala dagen för bluesdiggare."
Sju dagar på Blues Highway och ännu inte en skymt av riktig deltablues. Vi kom till Jackson, huvudstad i delstaten Mississippi, söndag den 5 juli. Hela stan verkade sömndrucken efter 4 juli-firande dagen före.

Snabbt fick vi klart för oss att söndagar inte är den optimala dagen för bluesdiggare. Cafe 930 (bilden) hade stängt liksom de flesta andra bluesklubbar men i en nöjestidning kunde vi läsa att The Hill hade öppet. Det gällde bara att hitta stället.

Vi frågade oss runt och fick det här goda rådet av en vit man i 50-årsåldern:

- The Hill ligger söder om stan. Stället har minst sex knarklangare som närmaste grannar. Åk för helvete inte dit! Ni ska över huvud taget inte röra er i södra delen av Jackson på kvällstid; det är för farligt. Håll er norr om stan.

Det var klara besked som fick oss att tappa sugen på Jackson city. Vi hade tänkt stanna två nätter men nu drar vi vidare till Clarksdale där jag hoppas få träffa Big Jack Johnson. Jag har hört honom tre gånger i Sverige och pratat med honom vid två tillfällen. Han fyller 69 år den 30 juli och turnerar året runt utom i juli då han håller sig hemmna i Clarksdale.

Kommer han att känna igen mig..?
Taggar:
Jackson är för farligt för svenskar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.