Bild
Nästa artikel

Ett klipp hos Harley-Davidson

"Det var en resa på 18,5 svenska kilometer som verkligen lönade sig."
Chicago är en jättestad och att köra bil där och hitta rätt är inte helt lätt. Men så finns det ju GPS...och det var det som gjorde att jag vågade ta vår hyrda Chevy Tahoe och ge mig i väg till Harley-Davidson på N Western Ave i Lincolnwood.

Det var en resa
på 18,5 svenska kilometer som verkligen lönade sig. Jag köpte en jacka som kostade 195 dollar minus 20 procents rabatt (skulle säkert kostat fyra-fem tusen kronor i Sverige), en t-shirt för 200 svenska kronor och ett par Goretex-handskar för 48 dollar. 252 dollar totalt inklusive skatt. Ett klipp.

Apropå motorcyklar: i Illinois verkar det inte vara någon lag på att man ska ha hjälm när man kör mc. Nio av tio motorcyklister i Chicago kör barhuvade eller med bara keps. Skyddskläder? Nej, inte alls. Det är shorts och t-shirt som gäller. En kontrast till de gula varningstrianglar för halt underlag som amerikanerna gödslar alla hostellvestibuler med när golven är nytorkade.

I Sverige kallar vi det att sila mygg och svälja kameler.
Taggar:
Ett klipp hos Harley-Davidson

Kommentarer

#1
Eric
2009-07-17 16:44

Ang hjälmlösheten...
Har man inget viktigt att skydda så...

#1
ROFFE
2009-07-17 20:32

Det var lite skrämmande när vi såg en HD-kille i bara shorts och sandaler köra rakt in i den bisvärm som korsade highway 17 i Endicott/NY 1982. Vår vindruta dröp av "gunk" ifrån alla bin som VI mosade i 55 Mph hastighet. Dessutom händer det ju att MC-förare vurpar lätt klädda och det svider nog i skinnet ...

#1
Jonas
2009-07-17 22:19

Jag fick en chock när jag kom till USA och såg alla som körde mc utan hjälm och alla som körde bil i 100 på motorvägen med ungarna ospända i baksätet (Sverige på 80 talet). I USA har man en annan kultur och säkerhetstänk än i Sverige och den ligger något efter resten av västvärlden.
Men till min stora förvåning har jag sett flera motorcyklister i Sverige utan hjälm på sista tiden. Bland mopedisterna här i skåne är det knappt varannan som bär hjälm och hälften av de som har en på sig har inte knäppt fast den ändå. Har polisen helt lagt ner kontroller av sånt? Är det en ny fluga att det är "coolt" att skita i sin egna säkerhet? Undrar hur vissa människor tänker?

#1
Thomas Hansson
2009-07-19 15:53

Vissa delstater har ej krav på hjälm däremot att de skall ha någon form av glasögon

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.