Bild
Nästa artikel

Alltid vänliga veckan i USA

"Det är leenden, artighetsfraser, hålla upp dörrar, tillönskan om att "have a terrific day, sir" och sånt hela tiden."
Som svensk tar det ett tag att vänja sig vid all vänlighet som strömmar mot en från alla håll i USA. Det är leenden, artighetsfraser, hålla upp dörrar, tillönskan om att "have a terrific day, sir" och sånt hela tiden.

I Sverige frågar i och för sig servitriserna på restaurangerna ofta om "maten smakade bra"? Men det sker mest lite så där i förbigående.

Ellen (bilden) på den utmärkta krogen Irene´s i French Quarter, New Orleans, tar det hela till en annan dimension när hon kommer fram till bordet, lutar sig över det och undrar:

- Was everything fantastic?
Taggar:
Alltid vänliga veckan i USA

Kommentarer

#1
göinge
2009-07-02 16:47

Jaha, och något verkligen är fantastiskt, vad ska man ta till för ord då? Precis som när jänkarna säger "I love you" till alla möjliga. Hur lätt väger inte "I love you" till frun på bröllopsdagen när man sagt det till arbetskamraten dagen innan?

#1
Erik F
2009-07-02 21:17

Jag tycker att det handlar om vilken attityd och miljö man vill sprida och skapa. Där är vi Jantesvenskar akterseglade totalt. Man kan ju faktiskt visa kärlek mot sin nästa...

#1
Saabnisse
2009-07-03 10:34

Jo det här är ju den vanliga attityden som man som svensk uppfattar amerikanerna, men det finns faktiskt surputtar där också som inte avviker från vresiga svenskar.
Men de är tack och lov inte lika vanliga som i Sverige.

#1
Lägerleffe
2009-07-03 15:01

Sorry Ellen, not my orgasm last night.

#1
Horsetrailer
2009-07-03 16:55

Jaha. Och hur mycket menar dom med det? Inte ett skit, bara ett påklistrat leende som de måste visa för att inte bli kickade som servitriser mm. Mitt ex jobbade som bankkassörska och hon berättade hela falsariet. Nej tacka vet jag länder i andra delar av världen där dom verkligen menar det dom säger!

#1
crylen
2009-07-03 17:31

Så sant så sant men de gäller att skrapa ihop lite inkomst för de är ju de det går ut på. De står ju folk och öppnar dörrar i hopp om att få en slant för besväret.Ett fantastikt land de där.

#1
Carl-Eric Thörngren
2009-07-03 18:05

Heja USA!
All svensk servicepersonal borde åka till USA och lära sig vad serviceminded betyder. Bättre med ett leende än sura miner, som man oftast bjuds på här. Bättre med ett"love you" för mycket än inget alls. Som Erik F sa vi jantesvenskar har mycket att lära innan vi kommer ikapp.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.