Bild
Nästa artikel
Nyheter

Zlatan favorit på bilsemestern

17 juni 2011

Säsongen för bilsemestrar är snart här. Packning och passagerare stuvas in i bilar runt om i Sverige, på väg mot nya äventyr.

För någon vecka sedan fick jag ett pressmeddelande från ett svenskt rederi som besvarade den fundamentala frågan: ”Vilken svensk fotbollsspelare skulle du helst åka på bilsemester med?”

32 procent svarade att de helst ville ta med Zlatan Ibrahimovic. Förvisso en bolltrollare av rang, men knappast någon som gjort sig känd för sympatiska, sociala egenskaper. Nåja, låt gå.

Lotta Schelin och Josephine Öqvist fick vardera tolv procent av rösterna, två damer som är upptagna stora delar av sommaren på grund av VM i Tyskland. Kim Källström fick i sin tur semesterförtroende hos elva procent, medan nio procent ville åka med Caroline Seger.

Vem jag skulle välja? Ja, det är ju en teoretisk fråga, men om jag fick göra en enkel omformulering av frågeställningen skulle jag nog välja förbundskapten Hamrén. Samtalsämnen: det darriga försvarsspelet, ytterbackarnas defensiva blottor och återväxten i försvarslinjen.

Vem skulle du ta med?