Bild
Nästa artikel
Nyheter

På hemligt uppdrag i Snövit

22 oktober 2012

Jag är just nu ute på sista resan med Snövit, redaktionens sommarskott Porsche 924 S av 1986 års modell. När jag hade skrivit säljesannonsen och lagt ut den på Blocket och Vi Bilägares hemsida satte jag mig vid telefonen – som började ringa riktigt snabbt.

Men det var lycksökare allihop, sådana som trodde att Snövit kunde prissättas som vore hon klädd i trasor och inte i det oklanderliga fodral hon faktiskt bär.

Då var mejlsvaren mer intressanta. Flera spekulanter var beredda att lägga inte riktigt så mycket som vi begärde men bra i alla fall, dock på ett villkor; att Snövit skulle stå kvar i redaktionens garage tills våren behagar uppenbara sig.

Snövit nobbade, vi också.

Men så kom ett mejl som föranledde mig att ge mig i väg och det är alltså det jag är just nu; på väg i trakten av E22 på östkusten.

I höjd med Gamleby stöter jag på en av de roligaste och vackraste vägar jag stött på. Den går till Västervik och är en smal, slingrig och topografiskt varierad historia, säkert välbekant bland mc-åkare. Den är omgiven av så granna höstfärger att det nästan krävs solbrillor klockan sex på kvällen.

Jag stannar vid en stor ek och riggar stativet vid vägkanten. Just som jag ska knäppa hörs ett sus bland de månghundraåriga ekarna. En havsörn tecknar sig mot kvällshimlen.

Jag har på känn att jag kommer att minnas den här resan.

Vart jag ska och vilket uppdraget är får du läsa i kommande nummer av Vi Bilägare. Stay tuned.